Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ

ΥΔΡΕΥΣΗ ΑΝΩ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ

Η νέα σελίδα στην ύδρευση του (Άνω) Αγίου Πέτρου είναι γεγονός. Η πρωτοβουλία των μελών του Συλλόγου του χωριού πριν τέσσερα χρόνια να χρηματοδοτήσουν την μελέτη ύδρευσης πορεύεται προς υλοποίηση της.
Η μελέτη που εκπόνησε η ομάδα υπό την διεύθυνση του μηχανικού Βαγγέλη Πισσία ολοκλήρωσε τους γραφειοκρατικούς ελέγχους, πρόσφατα (30 Αυγούστου) πήρε την περιβαλλοντική  έγκριση και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση προς υλοποίησή της. [Περφέρεια Νοτ. Αιγαίου, τμήμα περιβάλλοντος αρ.πρωτ. 63902/5690, προς Δήμο Άνδρου]

Το έργο έχει προϋπολογιστεί για 413.000€ και έχει ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Αφορά την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή του οικισμού του Αγίου Πέτρου.
Βάσει της περιβαλλοντικής έκθεσης προβλέπεται εγκατάσταση νέας υπόγειας δεξαμενής με εγκατάσταση αγωγών για την τροφοδότηση αυτής από υφιστάμενη γεώτρηση και εγκατάσταση νέου αγωγού προσαγωγής και αγωγών εσωτερικού δικτύου.
Το συνόλο των αγωγών θα τοποθετηθούν υπογείως και επί υφιστάμενων οδών. Στα σημεία που συναντώνται ρέματα, οι αγωγοί θα κινούνται επί υφιστάμενων τεχνικών έργων εγκιβωτισμένοι σε σκυρόδεμα χωρίς να έρχονται σε επαφή και χωρίς να εμποδίζουν τη ροή του ρέματος.
Σκοπός του έργου είναι η αντιμετώπιση του ζητήματος της ύδρευσης του οικισμού του Αγίου Πέτρου, με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και των δικτύων του. Αξιοποιείται η υπάρχουσα γεώτρηση και χωροθετούνται οι απαιτούμενοι αγωγοί και η δεξαμενή αποθήκευσης ώστε να εξυπηρετηθεί το σύνολο του οικισμού και να υπάρξουν οι κατάλληλες υποδομές για τυχόν περαιτέρω επέκταση τους.

7 σχόλια:

  1. ΑΡΑΓΕ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΚΡΟΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΦΩΤΙΑ ; ΑΡΑΓΕ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΙΑΣ ΚΡΟΥΝΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ;ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΚΡΟΥΝΟΣ ΄΄ΚΑΝΟΝΑΚΙ΄΄ ΠΟΥ Σ ΕΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΝΕΡΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ;
    ΑΣ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΩ ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ ΛΟΙΠΟΝ...ΚΑΤΙ ΣΑΝ ...ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΥΡΚΑΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάζουμε

    ΥΔΡΕΥΣΗ ΑΝΩ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ

    Η πρωτοβουλία των μελών του Συλλόγου του χωριού πριν τέσσερα χρόνια να χρηματοδοτήσουν την μελέτη ύδρευσης πορεύεται προς υλοποίηση της.
    Η μελέτη που εκπόνησε η ομάδα υπό την διεύθυνση του μηχανικού Βαγγέλη Πισσία ολοκλήρωσε τους γραφειοκρατικούς ελέγχους, πρόσφατα (30 Αυγούστου) πήρε την περιβαλλοντική έγκριση και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση προς υλοποίησή της. [Περφέρεια Νοτ. Αιγαίου, τμήμα περιβάλλοντος αρ.πρωτ. 63902/5690, προς Δήμο Άνδρου

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ .......

    "ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ... ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΤΩΡΑ Η ΑΤΟMΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΑΝΩ ΓΑΥΡΙΟΥ;

    ΕΑΝ ΝΑΙ ,,, ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΟΙ . ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟ 2014 ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ !!
    ΕΑΝ ΟΧΙ ..ΣΥΓΝΩΜΗ !

    Ο Aπορών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Σύλλογος του Άνω Αγίου Πέτρου δραστηριοποιήθηκε. Το Άνω Γαύριο από ότι ξέρω δεν έχει σύλλογο...
    Η μάνα αν δεν κλάψει το παιδί δεν το ταΐζει. Αν δεν κινηθείς εσύ που έχεις το πρόβλημα γιατί, με ποια λογική να κινηθεί ο δήμος ή ο δήμαρχος ή οι δημοτικοί σύμβουλοι. Στον Άνω Άγιο Πέτρο έθεσαν το πρόβλημα που τους απασχολεί στη δημοτική αρχή. Ενημερώθηκαν για την διαδικασία. Για να την επισπεύσουν ετοίμασαν οι ίδιοι την μελέτη. Εγκρίθηκε και το έργο έτοιμο και ολοκληρωμένο από μελέτες και ελέγχους εντάσσεται σε ευρωπαϊκό προγραμμα και παίρνει το δρόμο της υλοποίησης... Οι Αγιοπετρίτες λειτούργησαν με συγχρονο τρόπο δράσης. Τους ενδιέφερε το έργο και όχι η κομματική σκοπιμότητα για την νομή της εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O φίλος μιλάει για το Ανω Γαύριο,αλλά όσο για τον Κάτω Αγιο Πέτρο έχει Σύλλογο και μάλιστα κάμποσα χρόνια ;υπάρχει ; με τι ασχολείται αυτός και δεν είναι απλά σύλλογος -σφραγίδα ; Ας μας πούνε τα μέλη της διοίκησης τους; Ας μας πούνε τι έχουν κάνει αυτοί για τον Κάτω Αγιο Πέτρο τόσα χρόνια και ειδικά για το μεγάλο θέμα έλλειψης ύδρευσης του και αποχέτευσης του;
    Το θυμούνται και αυτοί σε κάθε εκλογική περίοδο, με το να το λένε στους υποψηφίους και νομίζουν ότι έτσι απαλάσσονται...Αν δεν κλάψει το παιδί δεν το ταίζει η μάνα...καλά τα λέει ο προηγούμενος σχολιαστής !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ..
    " ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΤΟ 2014 "ΑΥΤΟΥΣ" ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΕΠΙ 12 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ;"
    ΝΑΙ Ή ΟΧΙ !

    Ο Απορών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε '' ο απορών''... το πρόβλημα δεν είναι τι θα ξαναψηφίσουμε για Δήμαρχο,αλλά τι έχεις κάνει εσύ ; τι έχουμε κάνει όλοι εμείς με την συμμετοχή μας, δυναμικά και ενεργά για να έχουμε νερό στον Κάτω Αγιο Πέτρο και το Γαύριο ;...τι να λέμε τώρα ! αλοίμονο εαν περιμένουμε τον εκάστοτε ΔήμαρχΟ ! Ας κάνουμε αυτό που έκαναν στον Πάνω Αγιο Πέτρο, οι κάτοικοι και ο τοπικός του Σύλλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Απορών

    Φίλε ανώνυμε
    Εν τη ρύμη του λόγου μου απαντάς..." τί να λέμε τώρα!"
    Αλοίμονό μας εάν περιμένουμε τον εκάστοτε δήμαρχο πρώην ή επόμενο να μας σώσει όπως σωστά το είπες .....ΕΑΝ εμείς δέν σωθούμε μόνοι μας στο νησί. .
    Αλοίμονό μας εαν περιμένουμε, να μας σώσους αυτοί που χρόνια μετά απο τέσσερα ΚΠΣ ήταν ανάξιοι να ολοκληρώσουν ακόμη και έναν ΧΥΤΑ στο νησί και που σήμερα πνιγόμαστε στο σκουπίδι.
    Αλοίμονό μας εάν περιμένουμε, να μας σώσους αυτοί "οι μαυρογιαλούροι" που περνούν μία φορά απο τα χωριά μας "πρίν απο τις εκλογές" και μετά εξαφανίζονται.
    Αλοίμονό μας εάν περιμένουμε τώρα να μας φτιάξουν τους απηρχεωμένους δρόμους "καρμανιόλες" του νησιού μας, τις τοπικές υδρεύσεις με τα λάστιχα αντί για σωλήνες ,αλλα και για τις πανάρχεες και επικίνδυνες αποχετεύσεις , που κάποιοι δήμαρχοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια. δεν μπήκαν ούτε στον κόπο .. να τις αλλάξει..
    Εάν όλα τα παραπάνω φίλε μου ανώνυμε αλλα και φίλοι συμπατριώτες μου ικανοποιούν σήμερα την ποιότητα της ζωής μας στην Άνδρο...ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ !!!!
    Αλλα και καλό κουράγιο στα επόμενα 5 Αυτοδιοικητικά χρόνια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή