Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΕΖΟΠΟΡΩΝΤΑΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ (8)

Λιβάδια-Βραχνού-Μονή Παναχράντου-Μεσαριά

Η διαδρομή που εξυπηρετούσε την επικοινωνία των γειτονικών οικισμών, την πρόσβαση σε αξιοποιήσιμα αγροτικά χωράφια  και την επίσκεψη στη Μονή Παναχράντου. 
Προτείνουμε να περιηγηθείτε τα δρομάκια του Βραχνού θα ανακαλύψετε την Άνδρο του χθες που κρύβεται για να μην την "εκπολιτίσουν".
Σταθείτε στην πλευρά που βλέπει τον κάμπο της Χώρας, δεξιά από τον κεντρικό δρόμο του οικισμού, προς την μεριά του Αγίου Δημητρίου. Τα σπίτια έχουν τις μικρές αυλές τους στην άκρη του γκρεμνού. Έκτος από την θέα που φαντάζει σαν να είσαι σε αεροπλάνο μπορεί να συναντήσεις και γεράκια να πετούν "κοντά" σου και να παρατηρήσεις την διαδικασία αναζήτησης της τροφής τους.

ΣΣ. Η παραπάνω εικόνα είναι η σελίδα από την όγδοη διαδρομή όπως απεικονίζεται από την έκδοση του Δήμου, "Πεζοπορία στην Άνδρο". Κάνοντας "κλικ" στις εικόνες μεγαλώνουν και γίνεται ευανάγνωστο το κείμενο.

1 σχόλιο:

  1. Πρώτη φορά διαβάζω τόσο ωραίο κείμενο, τόσο αντιπροσωπευτικό για το Βραχνού. Το χωριό σε τόσες λίγες λέξεις... Είναι πολύ ωραίο το Βραχνού αλλά και άγνωστο ακόμα και στους Λιβαδιανούς και στους Χωραΐτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή