Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΟΡΜΟΥ ΚΟΡΘΙΟΥ

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΟΡΤΙΟΣ  ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

Στο πλινθόκτιστο ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας, του 19ου αιώνα, στην περιοχή "Καραβοστάσι" του Όρμου Κορθίου τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Σύρου- Άνδρου Δωροθέου Β', χθές, ο πανηγυρικός εσπερινός,με τη συμμετοχή ιερέων της περιοχής και πλήθους πιστών, που είχαν συρρεύσει, παρά τις αντίξοες, φθινοπωρινές συνθήκες.


Στο κήρυγμά του, ο αρχιερέας Δωρόθεος Β', αφού συνεχάρη τον εφημέριο π. Αντώνιο και τους επιμελητές του Παρεκκλησίου για τον φροντισμένο ευτρεπισμό του, αναφέρθηκε στην προλαβούσα εορτή του Τιμίου Σταυρού και την συνέδεσε με την μνήμη των εορταζόμενων αγίων γυναικών, οι οποίες συμπορεύθηκαν με τον Κύριο στην άρση του Σταυρού Του, που τη θεώρησαν αναψυχή και ανακούφιση.
Η Αγία Σοφία απεικονίζεται με τις κόρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη, τα ονόματα των οποίων προέρχονται από τον ύμνο της Αγάπης της επιστολής προς Κορινθίους του Αποστόλου Παύλου (νυνὶ δὲ μένει πίστις, ἐλπίς, ἀγάπη, τὰ τρία ταῦτα). Τα τρία κορίτσια θανατώθηκαν για την πίστη τους στο Χριστό. Στο τριήμερο μνημόσυνο στο μνήμα των παιδιών η μητέρα τους προσευχήθηκε και ζήτησε από τον Θεό να της προσφέρει τον αιώνιο ύπνο. Το αίτημα εισακούστηκε και βρέθηκε με τα παιδιά της. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου