Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΜΕΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΟΥ

 ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ 


Σήμερα Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου αντικρίσαμε αυτό που όλοι μας μήνες, μέρες, εξελίσσονταν μπροστά μας, στις καθημερινές μας συναλλαγές. Η εφορία, που ξέραμε έκλεισε οριστικά.
Για το  κλείσιμο της ΔΟΥ ΑΝΔΡΟΥ, ο Δήμος Ανδρου, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου (αριθμ. απόφ. 132/2013),προχώρησε σε μια σειρά ενεργειών, που στόχο έχουν να ενημερώσουν και να εξυπηρετήσουν τους συναλλασσόμενους  άμεσα, ώστε να υπάρξει η όσο το δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία των φορολογούμενων, από αυτήν την νέα αρχή στα φορολογικά πράγματα στο νησί μας.
Ο Δήμαρχος Ανδρου Γιάννης Γλυνός επεσήμανε ότι, με το κλείσιμο της εφορίας θα υπάρξει, όπως είναι αναμενόμενο, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό, αδυναμία άμεσης διεκπεραίωσης όλων των φορολογικών υποθέσεων και οι πολίτες της Άνδρου θα είναι συχνά αναγκασμένοι να ταξιδεύουν στη Δ.Ο.Υ. Παλλήνης.
Ακόμη και για μια απλή βεβαίωση ή ένα παράβολο του δημοσίου η ταλαιπωρία και τα επιπλέον έξοδα που θα βαρύνουν τους δημότες θα είναι σημαντικά και πρέπει να οργανωθεί το νέο γραφείο Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων (Γ.Ε.Φ).
Ήδη έχει δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος υποδοχής του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων στο Δημαρχείο και προτεραιότητα είναι να παραμείνει το αρχείο της Δ.Ο.Υ. Άνδρου στο νησί και το Γ.Ε.Φ. να έχει αυξημένες αρμοδιότητες, που είναι:
1. Θεώρηση Κ.ΦΑΣ,
2. Φορολογικές ενημερότητες.
3. Υπεραξία – Επιτ/τος Βεβαίωση
4. Επιστροφές ΦΠΑ και απαλλαγές ΦΠΑ αλιέων
5. Αλλαγές Μητρώου
6. Αυτοκίνητα (όλα)
7. Αυτοψίες (έναρξη – μεταβολές)
8. ΕΕΤΗΔΕ ΕΤΑ
9. Υποβολή τροποποιητικού και εκπρόθεσμων δηλώσεων εισοδήματος.
10.Παράβολα
11.Κατάθεση μισθωτηρίων
12.Έλεγχος δικαιολογητικών και επιστροφών φόρου εισοδήματος
13.Πρόστιμα εκπρόθεσμων δηλώσεων ΦΠΑ και επιδόσεις.
14.Αυτοψίες κεφαλαίου – συγκριτικά στοιχεία.

O Δήμαρχος επεσήμανε ότι σε περίπτωση που το ΓΕΦ ΑΝΔΡΟΥ, δεν έχει αυτές τις αρμοδιότητες, η λειτουργία του και η παραμονή του στο νησί, δεν θα εξυπηρετεί τους Ανδριώτες φορολογούμενους και θα καταστεί ανενεργό, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το σύνολο της οικονομίας του νησιού μας.
Τόνισε ότι ο ρόλος του Γ.Ε.Φ,  πρέπει να είναι η αποφυγή της επίσκεψης των Ανδριωτών φορολογουμένων σε υπηρεσία εκτός Άνδρου, γιατί, με βάση την υπουργική απόφαση,  η πρώην Δ.Ο.Υ. Άνδρου θα λειτουργεί ως τμήμα της Δ.Ο.Υ. Παλλήνης.
Τέλος, ανέφερε ότι θα σταλεί άμεσα έγγραφο προς το Υπουργείο Οικονομικών και το οποίο θα  ζητείται η λειτουργία του Γραφείου (Γ.Ε.Φ.), ώστε να είναι συνδεδεμένο με το TAXIS και αφού θα στεγάζεται στο Δήμο Άνδρου, θα επιδιωχθεί με τις λειτουργικές αυτές δυνατότητες, στο να έχει  την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών και παράλληλα  με ικανό αριθμό υπαλλήλων, η εξυπηρέτηση να είναι άμεση και διαρκής. 
Ψήφισμα νησιωτών από όλη την Ελλάδα για  την κατάργηση
 των ΔΟΥ (πατήστε την εικόνα για να μεγεθυνθεί)
Ψήφισμα που υπογράφηκε από νησιώτες του Αιγαίου, του Σαρωνικού και του Ιονίου με αφορμή την κατάργηση των νησιωτικών ΔΟΥ. Αναφέρονται στην αποψίλωση των δημόσιων υπηρεσιών στα νησιά που οδηγούν, στον παραπέρα μαρασμό του των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ποιότητας ζωής μέσα από σειρά ενεργειών καθημερινής υποβάθμισης του νησιώτικου συμπλέγματος.

8 σχόλια:

  1. Μεγάλη πρεμούρα για την εφορία και τους υπαλλήλους της. Καλύτερα που έφυγαν εφορία και εφοριακοί. Γινόταν εργασία αν δεν τους έβαζες συνέταιρους κάποιους εκεί μέσα; Καταγγελίες έγιναν ανακαλύφτηκαν τα έργατά τους μα κανείς δεν τιμωρήθηκε. Εφοριακοί είναι οι πλέον αυτοδημιούργητοι υπάλληλοι στην Άνδρο με μεγάλη κτηματική περιουσία και πολλά μετρητά. Ο άλλος πέθαινε και το χουι χούι. Ας γίνει έρευνα για τα τελευταία 30 χρόνια; Ποιός θα δόσει την εντολή να γίνει ο εφοριακός Βρούτσης. Θα το ζητήσει ο εφοριακός Συρμαλένιος; Θα το ζητήσει ο Ρήγας που σαν έπαρχος ή νομάρχης τους φοβόταν; Με τα μνημόνια αυτά των Ανδριωτών ποιός ασχολείται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε του προηγούμενου σχολίου,πόσο αλήθεια δείχνει ότι δεν έχεις καμμιά σχέση με την Ανδρο.Τι να σου πούμε τώρ,ότι απο χτές κιόλας δεν μπορούμε να κάνουμε την πιο απλή συνναλαγή μας και ώσποου να περιμένουμε το Υπουργείο και ο Δήμοε να οργανώσουν το ΚΕΦ,πέσαμε ήδη στα χέρια των λογιστάδων και των φοροτεχνικών και μας μαδάνε !Ναι ας ναζητήσουν το ΄΄ πόθεν έσχε΄΄ και των λογιστάδων και των φοροτεχνικών λοιπόν, που η έλλιψη κράτους τους γιγαντώνει σε βάρος μας και τώρα χωρίς Εφορία, δεν μπορούμε να κάνουμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ! ...Οπως λένε πολλοί απο την σκύλλα στην χαρυβδή....απο να να σωθούμε ? ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο λογιστή ή στο φοροτεχνικό υπάρχει νόμιμη συναλλαγή. Δεν σου αρέσει το πρόσωπο ή η τιμή, πάς σε άλλον. Η ατιμία σε αυτούς είναι ότι δεν τα πάνε καλά με τις αποδείξεις. Με τις αποδείξεις δεν τα πάνε καλά και μεγάλος αριθμός επαγγελματιών στο νησί.
      Τα λαδώματα ορισμένων εφοριακών σου είναι άγνωστα; εκτός και αν...
      Την οργάνωση των ΚΕΦ έπρεπε να την οργανώσουν οι υπάλληλοι της εφορίας και αυτοί υπέβαλλαν αίτηση για συνταξιοδότηση. Αφήνοντας τους άπειρους υπαλλήλους να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά. Ο δήμος που καταφέρεσαι το χώρο προσφέρει. Τα άλλα είναι του υπουργείου και των υπαλλήλων της ΔΟΥ Ανδρου. Οι οποίοι -όχι όλοι όπως ανέφερα- εκδικούνται τους κατοίκους του νησιού συνεχίζοντας την ταλαιπωρία τους.
      Μάλλον εσύ δεν ζεις στην Άνδρο ή μάλλον τα βλέπεις ωραιοποιημένα στις συζητήσεις στα καφενεία και τις καφετέριες ως επισκέπτης.
      Το ζεις αν εννοείς σε γλέντια έχεις δίκιο τα χρήματα μου δεν επαρκούν για τέτοιες πολυτέλειες.

      Διαγραφή
  3. Καλά το γράφετε δεν θα γίνονται συναλλαγες με την εφορία. Έτσι και αλλιώς οι καλύτεροι συνεργάτες των εφοριών είναι οι λογιστάδες. Τυχαίο ότι στην Άνδρο για να εκλεγείς εύκολα πρέπει να είσαι γιατρός ή λογιστής; Για ποιό λόγο; γιατί οι υπηρεσίες υγείας και οικονομλιας υπολειτουργούν.
    Το χαρτζιλίκι, μέρος του μάλλον, τώρα θα πηγαίνει σε ταξίδι αν και οι περισσότερες συναλλαγές γίνονται μέσω διαδικτύου ή ΚΕΦ.
    Το πρόβλημα είναι για το καθεστώς που διαμορφώνεται. Οι έλεγχοι τώρα θα γίνονται από το ΣΔΟΕ και αυτό πιάνει κόσμο ακόμα και επιχειρήσεις πρώτου βαθμού συγγενών εφοριακών. Μέχρι τώρα τις έκανε η εφορία Άνδρου με πενιχρά αποτελέσματα. Άλλο θέλω να γράψω αλλά δεν θα μου το δημοσιεύσετε. Ξέρουν οι κατοικούντες στην Άνδρο... Είναι μικρός ο τόπος και λίγοι οι κάτοικοι. Οι ενδείξεις πολλές και δεν προέρχονται τα κέρδη των δημοσίων υπαλλήλων κάποιων υπηρεσιών από τον πρώτο λαχνό του λαχείου ή του στοιχήματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ ανώνυμε φίλε σχολιαστή.Στη συζήτηση που γίνεται μέσω των σχολίων σε κάθε μας ανάρτηση,δημοσιεύουμε όλα τα σχόλια, αρκεί να μην ξεφεύγουν απο τους κανόνες της ευπρέπειας και της δεοντολογίας.Η ιστορία μας αλλά και η πορεία μας τώρα με την μορφή της ηλεκτρονικής έκδοσης του ''ΑΝΔΡΟΣσήμερα'',επιβάλλει και αυτό πράττουμε καθημερινά,να δημοσιεύουμε, τα δικά σας σχόλια που είναι στην ουσία η ζωντανή δική σας ενεργός συμμετοχή στα κοινά της Ανδρου, μέσα απο τα σχόλια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα δεν αναφέρθηκα στο ΑΝΔΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ... μόνος ανώνυμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ΓΕΦ που ανέλαβε ο δήμος να καλύψει μέρος της εφορίας, μη φανταστεί κανείς ότι έγινε για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, αφού οι περισσότερες αναφερόμενες υπηρεσίες μπορούν να διευθετηθούν και μέσω των ΚΕΠ. Ακόμα και στην εποχή των εκπτώσεων οι πελατειακές σχέσεις αγοράς ψήφων έχουν ακόμα τη σημασία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κίμωνα θυμίζεις μπολσεβίκο επαναστάτη που ότι κάναν οι άλλοι ήταν λάθος. Το εφηβικό σου πάθος αντί να καταλαγιάζει με την ηλικία σου λειτουργεί αντίστροφα. Από τους χλιαρούς καθωσπρέπει πολιτικούς προτιμώ εσένα τον επαναστατημένο με τις υπερβολές του λόγου σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή