Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΕΖΟΠΟΡΩΝΤΑΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ (9)


ΧΩΡΑ- ΣΥΝΕΤΙ- ΔΙΠΟΤΑΜΑΤΑ- ΚΟΧΥΛΟΥ- ΟΡΜΟΣ ΚΟΡΘΙΟΥ

Διαδρομή που συνέδεε την πρωτεύουσα του νησιού με το Κόρθι. Μονοπάτι που εξυπηρετούσε εκτός από την επικοινωνία των δύο οικισμών και των ενδιάμεσων χωριών κάλυπτε και τις τοπικές εμπορικές, βιοτεχνικές και αγροτικές ανάγκες. 
Το πιστοποιούν τα αλώνια, τα κελιά, οι νερόμυλοι, οι παραβολές (αιμασιές), οι περιστεριώνες, οι εύφορες κοιλάδες... Δείγματα έντονης οικονομικής δραστηριότητας!
Το Κάστρο του Κοχύλου
Τα Διποτάματα είναι ένα ποτάμι που το σχηματίζουν με την  ένωσή τους δύο άλλα ποτάμια, το οποίο χύνεται στο ακρωτήρι Κούρβουλο κάτω από το Συνετί. Οι πλαγιές του Συνετίου ήταν κατάφυτες κυρίως από αμπέλια που παρήγαγαν το ονομαστό τοπικό κρασί. Οι Ασυνετιανοί λέγεται ότι ήταν οι πρώτοι, που σύσσωμοι οι κάτοικοι του χωριού, στις εργολαβικές ή εξαρτημένες εργασίες τους εφάρμοσαν το 8ωρο.






ΣΣ. Η παραπάνω εικόνες είναι οι σελίδες από την ένατη διαδρομή και τελευταία διαδρομή, όπως απεικονίζεται από την έκδοση του Δήμου, "Πεζοπορία στην Άνδρο".Κάνοντας "κλικ" στις εικόνες μεγαλώνουν και γίνεται ευανάγνωστο το κείμενό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου