Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ "ΑΝΔΡΟΣ σήμερα"

ΕΠΙΖΗΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ!

Πολλοί αναγνώστες μας αναρωτιούνται γιατί ορισμένα σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Το θέμα αυτό έγινε ευδιάκριτο με την ανάρτηση "Είναι τρελοί αυτοί ...στο Γαύριο" (ΙΣΤΟΡΙΕΣ... ΑΣΤΕΡΙΞ ΚΑΙ ΟΒΕΛΙΞ). Δημοσίευμα που προβλημάτισε την κοινωνία του νησιού και τους Ανδριώτες γενικότερα, γεγονός που φαίνεται από τις επισκέψεις, από τα μηνύματα και τα σχόλια που λάβαμε και συνεχίζει να λαμβάνει η ιστοσελίδα.

Ανάρτηση που προφανώς έπιασε τον σφυγμό και τον παλμό των συμπολιτών μας που φαίνεται ότι όπως λέει και ο λαός... "σιγόκαιγε" στο Γαύριο και ήρθε το άρθρο μας να προβάλλει.
Το "ΑΝΔΡΟΣ σήμερα" δημοσιεύει κάθε σχόλιο που του στέλνεται το οποίο  βρίσκεται στα όρια της ελεύθερης έκφρασης. Το θεωρούμε ως την ζωντανή φωνή του νησιού μας, την άμεση αντίδραση των αναγνωστών μας στο κάθε γεγονός. Αποτελούν μαζί με τα μηνύματα την άμεση ενημέρωσή μας για τα ''τα στραβά και τα ανάποδα'' του τόπου μας. Τα προβλήματα που δεν μπορεί κανείς να ανακαλύψει, αν δεν του τα γνωστοποιήσουν οι άνθρωποι που τα βιώνουν. Είναι ο δίαυλος και για τις δημιουργικές δραστηριότητες των Ανδριωτών.
Παρακαλούμε όμως, να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές– σχολιαστές της ιστοσελίδας μας.
Να  αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Nα αποφεύγετε τα απρεπή και υβριστικά σχόλια.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα όχι όμως ασύδοτα τις απόψεις του.
Η ελευθερία βρίσκεται ανάμεσα στην απαγόρευση και την ασυδοσία.
Διευκρινίζουμε επίσης, για τα σχόλια σας με την δημοσίευση τους, δεν σημαίνει ότι, υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα, να ΜΗΝ δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε, όπως επίσης και να διαγράφονται, όπως πιο πάνω αναφέρουμε, κάθε τέτοια σχόλια με ανάλογο περιεχόμενο.
Δηλώνουμε ότι, η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Δηλώνουμε τέλος ότι, σαν "ΑΝΔΡΟΣ σήμερα" δεν πρόκειται ποτέ να φοβηθούμε τα απειλητικά μηνύματα που μας στάλθηκαν, γιατί ίσως δεν έχουν καταλάβει οι σημερινοί τους συντάκτες αλλά και οι αυριανοί που τυχόν θα εμφανιστούν, ότι τα πράγματα άλλαξαν, αλλάζουν καθημερινά και θα αλλάξουν σύντομα στην κατεύθυνση ακόμα πιο δημοκρατικών παρεμβάσεων και μέσω του ηλεκτρονικού τύπου.
Ολοι όσοι πιστεύουν ότι απειλητικά μηνύματα έχουν θέση σήμερα,απλά ας  ανατρέξουν στην προϊστορία της δημοσιογραφικής μας παρουσίας στο νησί και τότε ας καταλάβουν ότι απειλές και άλλα  τέτοιου είδους σχόλια απλά  δεν μας φοβίζουν... 

2 σχόλια:

  1. Έχω κάνει ουκ ολίγα σχόλια σε αυτό το θέμα χωρίς ύβρις και με σωστό περιεχόμενο αλλά κανένα δε δημοσιεύτηκε όπως και θα έπρεπε προφανώς δε επειδή δεν συμφέρει από μέρους σας να ακούγονται. Κατά τ'αλλα έρχεστε με αυτό το άρθρο ως υποστηρικτές και υπέρμαχοι της ελευθερίας του λόγου... είστε απίστευτοι πραγματικά, συνεχίστε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή