Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ

Φροντίστε άμεσα να το κάνετε 
θα βρεθείτε προ εκπλήξεως!

Να προλάβει τα χειρότερα επιχειρεί ο Συνήγορος του Καταναλωτή, στο άκουσμα των πρώτων καταγγελιών από πολίτες, των οποίων κατασχέθηκε μέρος από τις τραπεζικές τους καταθέσεις, λόγω οφειλών προς το Δημόσιο, ή έγινε συμψηφισμός με χρέη τους προς πιστωτικά ιδρύματα.


Καλεί, έτσι, τους πελάτες τραπεζών-καταθέτες «να προβούν άμεσα οι καταθέτες σε δήλωση προς εκείνη την τράπεζα που τηρούν λογαριασμό, για τον οποίο επιθυμούν να ισχύει το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ για ατομικό τους λογαριασμό ή των 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό, προκειμένου να προστατευθούν από τις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 20 του Ν.4161/2013». [Πατήστε στην ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ για να την κατεβάσετε σε μορφή word η οποία συμπληρώνεται και ψηφιακά]
Στην ανακοίνωσή του, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι έχει γίνει αποδέκτης αναφορών καταθετών εναντίον τραπεζών σχετικά με κατασχέσεις ή συμψηφισμούς καταθέσεών τους για εξόφληση χρεών τους προς τράπεζες.
Υπενθυμίζει δε, ότι, από τις 14 Ιουνίου 2013 ισχύουν οι διατάξεις του Ν.4161/2013, σύμφωνα με τις οποίες προβλέφθηκε ότι, απαιτήσεις από καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ για ατομικό λογαριασμό και των 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό (άρθρο 20).
Ωστόσο, το εν λόγω ακατάσχετο συνοδεύεται από τη νομοθετική πρόβλεψη ότι «με δήλωση του καταθέτη προς ένα εκ των πιστωτικών ιδρυμάτων προσδιορίζεται ο λογαριασμός, για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο». 
Για το λόγο αυτό, η Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή» συνεχίζει, παρά την έναρξη εφαρμογής του σχετικού νόμου, να δέχεται καταγγελίες καταθετών στους λογαριασμούς των οποίων οι τράπεζες προβαίνουν σε συμψηφισμούς για χρέη τους προς αυτές χωρίς να τηρούν τα παραπάνω όρια των 1.500 ευρώ και 2.000 ευρώ αντίστοιχα.
Το κράτος μας, το υπουργείο οικονομικών στην περίπτωση αυτή, ως αναξιόπιστος οργανισμός αν στα κατασχέσει και χρειαστεί λόγω λάθους του να τα επιστρέψει, αυτό δεν γίνεται έγκαιρα. Ο δικαιούχος θα χρειαστεί πολύ καιρό, χρόνια, να λάβει τα χρήματα που του άρπαξαν... Αφού προηγουμένως έχει ταλαιπωρηθεί με διοικητικές ή και δικαστικές παρεμβάσεις που σημαίνουν πρόσθετα έξοδα, για να λάβεις τα χρήματά σου! 
Προτείνουμε να το πράξετε όλοι, σπεύδοντας στην τράπεζα που συναλλάσσεστε.  Να πάρουν το μήνυμα της αντίδρασης οι "χοντρόπετσοι" κυβερνώντες που λειτουργούν με την λογική του ιστού της αράχνης, που συλλαμβάνει τα μικρά έντομα και κυκλοφορούν ασύδοτα τα μεγάλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου