Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ


Ανακαλύψαμε επισκέπτες φθινοπωρινούς, ανθρώπους που αναζητούν το διαφορετικό στις διακοπές τους από το στερεότυπο, ήλιος και θάλασσα. Τουριστικό προϊόν που η διάρκειά του είναι περιορισμένη.
Η Άνδρος έχει και άλλες εναλλακτικές προτάσεις. Είναι από τα ελάχιστα Κυκλαδονήσια που η φύση την προίκισε με προσόντα πέραν των κοινότοπων. 

Ικανοποιεί τον κόσμο που έρχεται να απολαύσει τη φύση. Να περπατήσει τα μονοπάτια. να επισκεφτεί πεζοπορώντας χωριά, εκκλησίες και μοναστήρια. Να ζήσει νοσταλγικές εποχές, ρομαντικά την κοινωνία των χρόνων που η τεχνολογία και η φύση βρισκόντουσαν σε ισορροπία. 
Αποτελεί εξαίρετο τρόπο "αποτοξίνωσης" από την την αυτοματοποιημένη καθημερινότητά τους. Ιδανική σωματική και ψυχική άσκηση.
Αν το καλλιεργήσουμε... Το προβάλλουμε... Ο μήνας που θρέφει τους έντεκα θα γίνει μη νοσταλγική ανάμνηση! Μπορεί να μετατραπεί σε "μισό- μισό". Σε έξι μήνες που να δίνουν εργασία.
να το "κινήσουμε", να το εργαστούμε με προοπτική. Να φτάσουμε να επιζητούν, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες, το χειμώνα να... ξεκουραστούν.
Τα μονοπάτια τα ανακαλύπτουν και οι Ανδριώτες. Η καλή παρέα με την πεζοπορία τους προσφέρει την άριστη εναλλακτική διασκέδαση, ξεφεύγοντας από τη στερεότυπη.
Παρουσιάσαμε εννέα πεζοπορίες. Στατιστικά από τα "χτυπήματα" και τα μηνύματα άρεσαν στους πολυπληθείς αναγνώστες μας. Αρκετοί έγιναν συστηματικοί πεζοπόροι. κάνουν και επαναλήψεις. Διανύουν τα ίδια μονοπάτια άλλη όμως εποχή. Διαφορετικό το τοπίο. Τα κτίσματα μένουν στάσιμα. Πάντα "δεμένα" με το περιβάλλον της κάθε εποχής του χρόνου. Είναι τα μνημεία που σηματοδοτούν τον συγκεκριμένο τόπο. Οι ζωντανές ενημερωτικές πινακίδες!
Τα μονοπάτια της Άνδρου είναι πολλά. Τα εννέα που παρουσιάστηκαν αποτελούν "αντίδωρο" σε σχέση με τα υπάρχοντα. Αυτά τα άγνωστα πρέπει να γίνουν γνωστά. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να παρουσιάσουν νέες διαδρομές. Να καταγραφούν.
Στείλτε μας φωτογραφίες χαρακτηριστικών εικόνων που θα συναντήσει ο διαβάτης. Περιγράψτε τα αξιοπρόσεχτα σημεία που πρέπει να σταθεί ο πεζοπόρος.  Καλό είναι , αν μπορείτε, να οριοθετήσετε την διαδρομή στο χάρτη του νησιού. Παρουσιάστε τις ιστορίες που συνδέονται με την διαδρομή. Σας περιμένουμε...!
Προς προσέλκυση και άλλων αναγνωστών στην διπλανή στήλη θα αναρτούμε κάθε εβδομάδα και μια από τις πεζοπόρους διαδρομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου