Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

ΕΦΤΑΣAΝ ΤΟ... ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Η οικονομική κρίση που περνά η πατρίδα μας, τις επιπτώσεις της τις αντιλαμβάνονται πιο έντονα οι απλοί πολίτες και οι ιδιαίτερα οι νέοι. Πλήττονται ιδιαίτερα οι πτυχιούχοι που προσπαθούν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας αλλά και οι μεροκαματιάρηδες, οι υπάλληλοι, οι μικροεπιχειρηματίες και οι μικροεπαγγελματίες. Άνθρωποι που είχαν ζωή με επάρκεια η οποία μετατράπηκε απότομα σε φτώχεια. Η υπερηφάνεια που τους διέπει, προσπαθούν να αποκρύψουν όσο είναι δυνατόν, την αρνητική κατάσταση που έχουν περιέλθει. Η απόγνωση αυτή μπορεί να τους οδηγήσει σε λάθος δρόμους. Να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της οικογένειας όταν το επόμενο βήμα έχει αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα.

Η ξενιτιά, η αναζήτηση εργασίας σε άλλο τόπο, δεν είναι εύκολη και ρόδινη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δημιουργήσει ένα φορέα ώστε η αναζήτηση εργασία σε άλλο κράτος μέλος της να γίνει οργανωμένα. Η υπηρεσία ονομάζεται EURES.
Tα βιογραφικά που στέλνονται, μας είπαν αρμόδιοι υπάλληλοι στην έρευνα μας, ότι πραγματικά πέφτουν σαν την...βροχή στον ΟΑΕΔ, που αναζητούν δουλειά στο εξωτερικό.
Μην αντέχοντας την ανεργία και σίγουροι πια, πως στον τόπο τους δεν έχουν μέλλον, όλο και περισσότεροι νέοι, παίρνουν την απόφαση να αφήσουν πίσω φίλους, συγγενείς και πατρίδα, αναζητώντας την τύχη τους στα ξένα.
Οι συνθήκες ολοένα χειροτερεύουν και οι νέοι μας με απόγνωση στρέφονται σε αναζήτηση στο εξωτερικό. 
Περίπου 550.000 είναι αυτοί που δεν έχουν μείνει απλά στις σκέψεις αλλά έχουν ήδη κάνει και το πρώτο βήμα για να μεταναστεύσουν.
Αλήθεια πόσοι δεν είναι αυτοί που δίπλα μας στον φιλικό και οικογενειακό μας περίγυρο δεν έχουν συμμετάσχει και εκφράσει την γνώμη τους, στις συζητήσεις που γίνονται κυρίως με τους νέους και τις νέες που αναζητούν δουλειά και ψάχνουν χώρες για να μεταναστεύσουν.
Οχι βέβαια πώς το θέλουν ή το έχουν σαν πρώτη προτεραιότητα, αλλά μετά απο τόσους και τόσους μήνες ανεργίας, στρέφονται στο εξωτερικό.
Απο τα  γραφεία του ΟΑΕΔ, μας είπαν ότι καθημερινά κατακλύζονται από βιογραφικά Ελλήνων που ψάχνουν δουλειά, κυρίως  σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μετά για χώρες εκτός Ευρώπης και είναι λογικό, αφού για αυτές χρειάζονται επιπλέον χαρτιά μετανάστευσης και βίζας για εκεί εργασία.
Μάλιστα τα βιογραφικά σημειώματα που βρίσκονται σήμερα στην ευρωπαϊκή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα του ΟΑΕΔ έχουν φτάσει τα 546.502.
Τα στοιχεία που προέρχονται από τις 24 υπηρεσίες European Employment Services (EURES) που λειτουργεί ο Οργανισμός σε όλη τη χώρα καταγράφουν μόνο ένα μέρος του συνόλου των ανέργων που εκφράζουν το ενδιαφέρον να εργαστούν εκτός Ελλάδας.
Για για την πληρέστερη και υπεύθυνη ενημέρωση σας,προτείνουμε να επισκεφθείτε το επίσημο site της EURES πού είναι το:https://ec.europa.eu/eures, στο οποίο θα βρείτε κάθε τι που σας ενδιαφέρει.


Σε τι μπορεί να σας φανεί χρήσιμη η πύλη EURES; 

Μέσω της πύλης EURES έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την κινητικότητα των εργαζομένων, σε δυνατότητες αναζήτησης εργασίας καθώς και σε ένα δίκτυο με περισσότερους από 800 συμβούλους EURES οι οποίοι είναι έτοιμοι να σας βοηθήσουν. Για παράδειγμα...
Επιλέγοντας "Αναζήτηση εργασίας" έχετε πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε κενές θέσεις εργασίας σε 32 ευρωπαϊκές χώρες, μέσω δωρεάν εγγραφής στο "My EURES" για άτομα που αναζητούν εργασία, μπορείτε να συντάξετε το βιογραφικό σας, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση τόσο εγγεγραμμένοι εργοδότες όσο και σύμβουλοι του EURES που βοηθούν τους εργοδότες να βρίσκουν τους κατάλληλους υποψηφίους. Μέσω του τμήματος "Διαβίωση και Εργασία", έχετε τη δυνατότητα να προετοιμαστείτε καλά και να ενημερωθείτε σχετικά με την κατάσταση της απασχόλησης και τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας σε άλλες χώρες του ΕΟΧ (χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Νορβηγία, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν) και την Ελβετία .
Κάνοντας κλικ στην επιλογή "Επικοινωνία με σύμβουλο του EURES" ή απευθυνόμενοι στο τοπικό ή περιφερειακό γραφείο απασχόλησης, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε διάφορα εργαλεία πληροφόρησης για πολλά πρακτικά, νομικά και διοικητικά θέματα που αφορούν την εξεύρεση και την αποδοχή θέσης εργασίας στο εξωτερικό.
Εάν επιθυμείτε να μάθετε τα πρακτικά βήματα στα οποία πρέπει να προβείτε για να βρείτε εργασία και να μετεγκατασταθείτε στο εξωτερικό, συμβουλευθείτε τους καταλόγους ενεργειών που βρίσκονται στην θέση "Είσαι απόφοιτος;". Εκεί θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες, από αναζητήσεις εργασίας έως στοιχεία σχετικά με την εγκατάσταση σε μια ξένη χώρα.
Περισσότερες πληροφορίες  στην διεύθυνση: http://ec.europa.eu/eures/main.jsp?
Τηλεφωνικώς, καλέστε τον αριθμό χωρίς χρέωση: 00800 3222112  
Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε με την υπηρεσία υποστήριξης μέσω chat, μέσω ζωντανής κλήσης με Flash ή μέσω Skype (δωρεάν). Υπάρχει άμεση σύνδεση από την σελίδα επικοινωνίας του EURES. Στην ίδια σελίδα υπάρχει και φόρμα επικοινωνίας με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Ευχόμαστε να σταματήσει άμεσα η αφαίμαξη της πατρίδας μας από νέους και κάθε άλλου άνεργου. Να βρεθούν οι πολιτικοί που να είναι ικανοί να κυβερνήσουν υπηρετώντας τον τόπο και όχι να τους υπηρετεί! Η εργασία είναι η ανάγκη κάθε ανθρώπου στο δικαίωμα του να είναι μέλος της κοινωνίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου