Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κοινή διαπίστωση ότι τα νησιά της Μητρόπολης  έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού, αρκεί να προωθήσουν κατάλληλα τον ιερό αυτό πλούτο τους, ο οποίος μπορεί να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες από το εξωτερικό.
Το παραπάνω συμπέρασμα εξήλθε από την συνάντηση, που πρόσφατα έγινε, στο Επισκοπείο Ερμουπόλεως όπου ο Μητροπολίτης Δωρόθεος Β΄ δέχθηκε  την Γενική Πράκτορα του Θρησκευτικού Τουρισμού της Ελλάδος, Οξάνα Κλεφτογιάννη, συνοδευόμενη από τουριστικούς παράγοντες της Σύρου.
Διεξήχθη ενδιαφέρουσα συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την προβολή των Ιερών Μονών, Ναών και Προσκυνημάτων της Σύρου, της Τήνου και της Άνδρου, και τη γενικότερη  προώθηση του θρησκευτικού Τουρισμού στα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως.
Τα Μοναστήρια και οι Ναοί συνυπάρχουν αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον εδώ και πολλούς αιώνες. Επιπρόσθετα, οι τόποι λατρείας και προσευχής γίνονται οάσεις πνευματικές και φυσικές, όπου ο προσκυνητής μπορεί να ξαποστάσει.

1 σχόλιο:

  1. Μου κάνει εντύπωση ότι οι ανδριώτες επιχειρηματίες στηρίζονται στο δήμο και δεν επιστρατεύουν όπως οι τηνιακοί και οι συριανοί δικό τους σχέδιο. Είναι κρίμα η Άνδρος να είναι για μονοήμερες επισκέψεις και τα άλλα νησιά να παίρνουν την μερίδα του λέοντος. Η Άνδρος έχει τα πιο ενδιαφέροντα θρησκευτικά μνημεία, που συνδυάζουν τη φύση με το θρησκευτικό ενδιαφέρον. Η Σύρος περιορίζεται στα μνημεία της Ερμούπολης και η Τήνος στην Παναγία στην Χώρα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή