Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ

 ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ...! 

Η πολύ πρόσφατη επίσκεψη του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στο νησί μας, στις 2 Σεπτεμβρίου (διάβασε σχετικά ΕΔΩ), η οποία ολοκληρώθηκε με την σύσκεψη στο Δημαρχείο Ανδρου,τότε, σε πολλούς άφησε την εικόνα, ότι κάτι καλό θα βγεί και σε άλλους ότι, ήταν μια προεκλογική επίσκεψη. Μια επίσκεψη  που έθετε προ των ευθύνων τους, τον Δήμο, αλλά πολύ περισσότερο τον ίδιον τον Περιφερειάρχη, ως προς την αναγκαιότητα των άμεσων ενεργειών, για αντιπλημμυρικά έργα, ιδιαίτερα στις καμμένες περιοχές του  νησιού μας, για να μην πνιγούμε τον χειμώνα, όπως απο τον ίδιο επισημάνθηκε στην σύσκεψη που ακολούθησε στο Δημαρχείο Ανδρου.
Μάλιστα επισημάναμε τότε και στο σχετικό μας άρθρο, ότι ...ας φροντίσουν λοιπόν... έστω τον Οκτώβριο τα μηχανήματα της Περιφέρειας ή του Δήμου να πιάσουν δουλειά σε αντιπλημμυρικά έργα, σε δρόμους και σε χαντάκια και να δημοσιεύσουμε φωτογραφίες, για να πειστεί ο κόσμος.
Φτάσαμε σήμερα 14 Οκτωβρίου και η πορεία των μελετών και του προγραμματισμού των αντιπλημμυρικών και των άλλων έργων για την Άνδρο, εξετάστηκαν πάλι και σε νέα σύσκεψη πάλι υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδη, που έγινε αυτήν την φορά στην Σύρο.
Πλήθος συμμετεχόντων και πάλι, στην σύσκεψη, όπου ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, απαιτεί την επιτάχυνση των σχετικών μελετών προκειμένου εντός του έτους να καταστεί εφικτό να δημοπρατηθούν τα έργα τα οποία είναι άμεσης προτεραιότητας.
Προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη διαθεσιμότητα μέσων, για την αντιμετώπιση πλημμυρικών ή κατολισθητικών φαινομένων στα νησιά μας, αποφασίστηκε να γίνει άμεσα η σχετική προκήρυξη πρόσκλησης ενδιαφέροντος.
Αυτό που απουσιάζει είναι το πότε ξεκινούν τα αντιπλημμυρικά έργα!
Με τους ρυθμούς που κινούνται για να συνταχθούν οι μελέτες, να προκηρυχθούν, να εγκριθούν, να ανατεθούν, να βρεθούν τα μηχανήματα, να... να... να... να...! τότε θα χρειαστούν νέες συσκέψεις για αποκαταστάσεις των καταστροφών λόγω πλημμυρών...
Μέχρι να ξεκινήσουν τα έργα πρέπει να κάνουμε... δέηση να μην βρέξει και πνιγούμε! Η μόνη ελπίδα μας υπάρχει στο Θεό...
ΥΓ. Μάλιστα τόση αισιοδοξία υπάρχει στους συσκεπτόμενους ώστε, εξετάστηκε στο τέλος της σύσκεψης και η αναγκαιότητα εκπόνησης μελετών οδοποιίας στα νησιά της Νάξου και της Άνδρου και για τον σκοπό αυτό θα προχωρήσει η σχετική διαδικασία μέσω διαγωνισμού.


2 σχόλια:

  1. ΦΤΑΣΑΜΕ ΜΕΣΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑ...ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ...ΤΣΑΚΙΣΤΟ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΜΑΤΑ ΧΑΝΤΑΚΙΑ...
    ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ ! ! ...ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΙΣΟΥ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ! ! ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΡΕΜΜΑΤΩΝ-ΧΑΝΤΑΚΙΩΝ ; ΠΑΛΙ ΝΑΡΘΕΙ Ο ΔΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ... ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ Η ΑΝΔΡΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ; ...ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ...ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΓΡΑΦΙΚΟ ! ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τα λέτε,καλά τα λέι και ο προηγούμενος σχολιαστής,αλλα δεν μας λέτε όμως χωρίς μελέτες αν μπορούν να γίνουν τα εργα ;...βεβαια στο διαδικτυο βλέπουμε πραγματικα σ εάλλα νησια να γίνονται ήδη τέτοι εργα και μου κανει εντυπωση εαν εκεί εχουν μελέτες ; εαν ε΄χουν τότε αλήθεια πιος φταιει στο νησί μαε που δεν γινονται σητν ωρα τους μελέτες ;..ο Δημος και οι υπηρεσιες του ή η Περιφερεια και οι δικές της υπηρεσίες ;και τελος να ξερουν και οι μεν και οι δε..ότι οι καταστροφικες πλημμύρες θα μας πνιξουν όλους και ειδικα στις καμμενες περιοχες το νησιού μας...και τότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή