Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ

ΕΠΙΤΥΧΗΣ Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ 

Επιτυχής ήταν η εξόρμηση που οργάνωσε το Λιμεναρχείο Άνδρου για τον εθελοντικό καθαρισμό των παραλιών Παραπορτιού, Νημποριού και Κορθίου. Το θετικότερο σε αυτήν την πρωτοβουλία του Λιμεναρχείου είναι οι υποστηρικτικές ενέργειες που προηγήθηκαν.

 Φρόντισε να δημοσιοποιηθεί και δια του τύπου για να γίνει ευρύτερα γνωστή η δράση προς την κοινωνία της Άνδρου.
 Επισκέφτηκαν τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της περιοχής τους, της Χώρας, της Μεσσαριάς και του Κορθίου. Ενημέρωσαν τους μαθητές για την αναγκαιότητα του εθελοντισμού και την προστασία του περιβάλλοντος. Την ανάγκη να διατηρούμε τις ακτές καθαρές  όλο το χρόνο.
Ο λόγος τους βρήκε γόνιμο έδαφος και τα παιδιά πείστηκαν και  έλαβαν μέρος σε αυτό το μάθημα κοινωνικοποίησης και ευαισθησίας. 
Θαυμάσιο το γεγονός μια Δημόσια Υπηρεσία, το Λιμεναρχείο Άνδρου, να μην υπηρετεί τυπικά το ρόλο του αλλά ουσιαστικά, προσφέροντας ευρύτερο έργο ποιότητας, λειτουργώντας ως τμήμα της κοινωνίας και όχι απομονωμένο από αυτήν... 




1 σχόλιο:

  1. Ολοι μας ξαφνιαστήκαμε ευχάριστα, που είδαμε τα παιδιά του Λιμεναρχείου και τα σχολαρόπαιδα να καθαρίζουν τις παραλίες και να δημιουργούν, πάνω απ΄όλα, οικολογική και περιβαλλοντική συνείδηση, σε μικρούς και μεγάλους.Μπράβο στην άξια Λιμενάρχη μας, που αποδεικνύει με τις ενέργειες της, ότι το Λιμενικό Σώμα, ήταν, είναι και θα είναι, κοντά στον πολίτη και δεν μένει στην στενή δημοσιουπαλληλική στρατιωτική φιλοσοφία του,αποκομμένο απο τον πολίτη που πρέπει να υπηρετεί με βάση το καταστατικό ίδρυσης του....( για ευνόητους λόγους και σαν παλιός λιμενικός..κρατάω την ανωνυμία μου,γιατί δεν έχει αξία να το δημοσιεύσω).
    Αξια συγχαρητηρίων είναι η προισταμένη και όλο τηςε το πλήρωμα στο Λιμεναρχείο Χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή