Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Σπουδαίες προσωπικότητες με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις αναμένονται να βρίσκονται στην Άνδρο, στο πλαίσιο του Συνεδρίου των εκλεγμένων γυναικών στην Αυτοδιοίκηση το διάστημα 13- 16 Ιουνίου.
 Η έρευνά μας ανακάλυψε ορισμένους από τους καλεσμένους και το περιεχόμενο των εισηγήσεών τους. Πρόκειται κυρίως για πολιτικά πρόσωπα και το διαφορετικό είναι ότι οι διαλέξεις τους δεν είναι... προεκλογικές! 
Ο  νομικός Χαράλαμπος Αθανασίου είναι αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, βουλευτής Λέσβου με την Νέα Δημοκρατία και υπήρξε δικαστής. Στην εισήγησή του θα αναφερθεί στην ισότητα των φύλων από νομικής και πολιτικής άποψης συνδυασμένη από την εμπειρία του ως δικαστής και συνδικαλιστής.
Ο γνωστός εργατολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος με τον νεαρό δικηγόρο ειδικευμένο στο εργατικό δίκαιο και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Διονύση Τεμπονέρα (γιος του δολοφονημένου καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα) θα αναπτύξουν εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα που σχετίζονται με τις γυναίκες. Συνηθίζουν να αναλύουν την υπάρχουσα κατάσταση και τις επιπτώσεις που δημιουργούνται. Προβληματίζουν και εντοπίζουν τις αλλαγές και βελτιώσεις που πρέπει να διεκδικήσουν. 
Η Άγκαθα Καρρά είναι νομικός και υπήρξε υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Πρόσωπο με απώλεια όρασης που δραστηριοποιείται σε υψηλόβαθμες θέσεις σε οργανώσεις των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ), για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων τους. Αγωνίζεται να είναι ενταγμένα στην κοινωνία. Να μπορούν να κυκλοφορούν, να  επικοινωνούν και να εργάζονται...
Η Σοφία Οικονομάκου είναι Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών καθώς και των Γυναικών του Ευρωεπιμελητηρίου. Προωθεί την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας της γυναίκας με την ίδρυση νέων επιχειρήσεων και τις ίσες ευκαιρίες. Την άρση των επαγγελματικών στερεοτύπων και τη συμφιλίωση μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.
"Παρούσα" στο Συνέδριο θα είναι και η Κατερίνα Τζουάνου. Η πρώτη γυναίκα Κοινοτάρχης του νησιού η οποία έφυγε από την ζωή ενώ θήτευε ως Αντιδήμαρχος Άνδρου. Την προσωπικότητά της θα  την παρουσιάσει ο πρώην Υπουργός και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ανωμερίτης, που υπήρξε φίλος της και συνεργάστηκε μαζί της από τα πρώτα της βήματα στην αυτοδιοίκηση.
Παρόντες στο Συνέδριο και δύο άσπονδοι φίλοι που πρόσφατα αντάλλαξαν ακραία λεκτικά πυρά ο ένας στον άλλο. Πρόκειται για τον βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα και τον Κυκλαδίτη πρώην υπουργό Γιάννη Ραγκούση. Στο Συνέδριο δεν θα συνυπάρξουν, θα παραβρεθούν διαφορετικές μέρες! 
Την πρώτη μέρα του Συνεδρίου, το πρωί της 13ης Ιουνίου, θα συγκληθεί στον ίδιο χώρο και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Προσφέρεται ως καλή ευκαιρία για την Δημοτική Αρχή να πετύχει λύσεις σε θέματα που υποφέρει το νησί. Να προσέλθει προετοιμασμένη, συνδυάζοντας τον τεκμηριωμένο λόγο με την άμεση επαφή της ηγεσίας της Περιφέρειας με το πρόβλημα. 
Κωνσταντίνος Κουκάς, Ευρυπίδης Στυλιανίδης,
Ανδριάνα Μπαφίτη και Μαρία Λοτσάρη
Η φροντισμένη οργάνωση του Συνεδρίου έφερε πρόσωπα της δημόσιας ζωής που εκφέρουν μεστό λόγο, για την ακρίβεια κάνουν ολοκληρωμένη εισήγηση. Στην τύχη δεν επιτυγχάνονται ουσιαστικές διοργανώσεις. Οφείλεται στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής που συνεργάστηκαν με αποτελεσματικό τρόπο. Η παρουσία της Ανδριώτισσας Μαρίας Λοτσάρη είναι εμφανής στην οργάνωση του Συνεδρίου...

ΣΣ. Σχετική ανάρτηση ΕΔΩ

2 σχόλια:

  1. Να ποιά είναι η μιζέρια. Οι καλοθελητές κατηγορούν τους ομιλητές. Όλα τα αρνητικά της πολιτικής ζωής τους χρεώνουν. Άγιοι δεν είναι αλλά ούτε και διάβολοι. Έχουν τις ευθύνες τους για την παρακμή της Ελλάδας, όπως αναλογικά και ο κάθε ψηφοφόρος. Στο κάτω της γραφής οι περισσότεροι έχουν εκλεγεί από τους πολίτες.
    Όλοι τους είναι προσωπικότητες με μεστό λόγο. Οι διαλέξεις τους είναι πολιτικά κείμενα προβληματισμού. Είναι το κάτι που απουσιάζει από την σημερινή πολιτική κατάσταση. Τα λέω γιατί δεν συμφωνώ πολιτικά με τους περισσότερους, όμως η πολιτική σκέψη που προβληματίζει είναι υπεράνω κομμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από όλα τα δημόσια πρόσωπα, είτε τα συμπαθείς είτε τα αντιπαθείς όταν μιλούν υπό μορφή διάλεξης είναι βέβαιο ότι θα οφεληθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή