Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

46ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Ο Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου συγκαταλέγεται στις τρεις δυσκολότερες Ελληνικές διαδρομές. Ο διοργανωτής του, ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου προσπαθεί να συνδέσει  τον αθλητισμό, το θέαμα και την κοινωνική δράση. Πως τα συνδυάζει όλα αυτά και πως επηρεάζονται από την οικονομική κρίση; Τις απαντήσεις για αυτά και άλλα θέματα τις δίνει η Πρόεδρος του Ν.Ο.Α Αντίκλεια Τρικόγλου στη συνέντευξη που ακολουθεί...

Κυρία Τρικόγλου, ποιες οι προσδοκίες σας από τον φετινό αγώνα;
Προσδοκούμε να δούμε τους ιστιοπλόους μας να γίνονται πόλος έλξης για τους ντόπιους και τους αμέτρητους επισκέπτες που κάθε χρόνο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος καταφθάνουν  στο νησί μας.
Θέλουμε να δούμε την Άνδρο ζωντανή με δυνατό παλμό να δίνει σε όλους ένα μήνυμα αγωνιστικής δράσης και κοινωνικής δημιουργίας!

Τι διαφορετικό θα δούμε φέτος;
Ο αγώνας μας ,έχει δώσει στην διάρκεια του χρόνου «εξετάσεις» και έχει καθιερωθεί μεταξύ των κορυφαίων στην Ελλάδα. Ξέρουμε πάντα ότι θα δούμε συναρπαστικές  κλασικές ιστιοδρομίες που πάντα –όσο κι αν ο κορμός τους είναι ο ίδιος- παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Φέτος όμως πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι και  στα πλαίσια της κοινωνικής μας ευθύνης σαν ΝΟΑ, επιλέξαμε να στηρίξουμε με την χορηγία μας τα παιδικά ιδρύματα "ΑΡΓΩ", "MDA", "ΧΑΡΑ"  που θεωρούμε ότι  είναι το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε σε ένδειξη άμιλλας και συμμετοχής στην γενικότερη προσπάθεια που ιδιαίτερα σήμερα επιβάλλεται να υπάρχει.

 Πόσο δύσκολο είναι ο συνδυασμός επιτυχημένου αγωνιστικού κομματιού και εξωαγωνιστικών δραστηριοτήτων; 
Αποτελεί πλέον παράδοση μοναδική  για τον ΝΟΑ να συνδυάζει αγωνιστική δράση  με κοινωνικό και πολιτιστικό έργο. Ποτέ δεν είναι  άλλος ένας απλός ιστιοπλοϊκός αγώνας!
Πάντα  καταφέρναμε να δώσουμε στον κόσμο μια διπλή απόλαυση ώστε να χαρεί την κάθε στιγμή που βρίσκεται κοντά μας. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνδυάσει κανείς  σε λίγο χρόνο διαφορετικές δραστηριότητες όταν ξέρουμε ότι  οι ιστιοπλόοι έχουν βαρύ πρόγραμμα, πρέπει και να ξεκουραστούν ... Όμως καταφέρνουμε να βρίσκουμε χρόνο για όλα! Φέτος ο  ΝΟΑ έχει οργανώσει μεγάλη συναυλία του Μάριου Φραγκούλη, ένα BEACH PARTY με σουβλάκια και μπύρες, κρασιά το απόγευμα του Σαββάτου, το match race που στόχος μας είναι να καθιερωθεί, μία δεξίωση μετά την τελετή απονομής την Κυριακή το βράδυ, μετά μουσικής και ότι ήθελε προκύψει και μία δεξίωση την Τρίτη στο ξεχωριστό LIBERTY. Ευχάριστη έκπληξη φέτος για τους ιστιοπλόους θα είναι η ζεστή μακαρονάδα που θα τους περιμένει στον τερματισμό τους.

Είδαμε αυτά τα χρόνια της κρίσης αρκετούς αγώνες είτε να μη γίνονται, είτε να συρρικνώνονται, στον Ιστιοπλοϊκό Αγώνα της Ανδρου παρατηρούμε ότι παραμένει - συνολικά - υψηλό το επίπεδο. Που το αποδίδετε;
Όσο κι αν η κρίση μας στερεί την «πολυτέλεια» της υπέρβασης εμείς πάντα καταφέρνουμε να προσελκύουμε τους παραδοσιακούς ιστιοπλόους οι οποίοι σε πείσμα των καιρών, δεν θα μας απαρνηθούν ποτέ!! Φυσικά η οικονομική κρίση έχει πλήξει και εμάς, αλλά... η Άνδρος είναι και θα είναι πάντα ΕΔΩ στις καρδιές όλων μας!!!

Θέλετε να στείλετε ένα κάλεσμα στον κόσμο ενόψει του αγώνα σας; 
Ο Αθλητισμός  είναι πηγή ζωής! Μας δίνει την ευκαιρία αλλά και το δικαίωμα να μη το βάλουμε ποτέ κάτω. Με την προσπάθεια και την αθλητική δράση παίρνουμε τελικά αυτό που μας αξίζει, γινόμαστε πιο δυνατοί και φυσικά είμαστε πάντα νικητές.
Γι’αυτό, μην σας παίρνει από κάτω!  Ελάτε να ζήσετε την χαρά του υγιούς ανταγωνισμού, ζήστε μοναδικές έντονες αγωνιστικές στιγμές, με το σύνθημα ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου