Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΤΑ

Η 1η μέρα του Συνεδρίου 

Μεγάλη σε συμμετοχή από τις εκλεγμένες  γυναίκες από όλη την Ελλάδα, όπως αναμενόταν άλλωστε από την οργάνωση που είχε το Συνέδριο, ξεκίνησε χτες 13 Ιουνίου στο Γαύριο, το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού με θέμα «Γυναίκα, Δράση και Αυτοδιοίκηση».
Ο παρευρισκόμενος αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, άνοιξε τις εργασίες του Συνεδρίου και μεταξύ άλλων, την πρώτη ημέρα συμμετείχαν η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου  Χριστιάνα Καλογήρου, η Γ.Γ. Ισότητας Βάσω Κόλλια, ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ  Νίκος Συρμαλένιος, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Πουσσαίος και Τζώρτζης Μακρυωνίτης, η  Λίτσα Φτακλάκη, Αντώνης Χατζηιωάννου και κ.Φώτης Χατζηδιάκος, ο Δήμαρχος Άνδρου Γιάννης Γλυνός, και επίσης πολλοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες από τα Κυκλαδονήσια, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, επαγγελματικών, πολιτιστικών και άλλων φορέων και σωματείων της Άνδρου και των υπολοίπων νησιών μας.
Κλείνοντας θεωρούμε σκόπιμο να αναφέρουμε εδώ, ότι στην χτεσινή πρώτη μέρα του Συνεδρίου, στο πάνελ βρέθηκαν , το μέλος του Πανελληνίου Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών Μαρία Λοτσάρη, που αποτελεί την «ψυχή» του συνεδρίου, μιας και ανέλαβε το μεγαλύτερο βάρος του οργανωτικού κομματιού,καθώς επίσης και η Αντιπρόεδρος του Δικτύου Φανή Μπαχαρίδου και η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου  Ανδριάνα Μπαφίτη.
Στην επιτυχή διεξαγωγή του συνεδρίου, συνεργάστηκαν δεκάδες άνθρωποι, πρόσφεραν εαυτούς εθελοντικά πάρα πολλοί, ενώ ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η συνδρομή των Ανδριώτικων επιχειρήσεων για τη φιλοξενία των συνέδρων.
Το συνέδριο συνεχίζεται σήμερα με εξ ίσου ενδιαφέροντα θέματα και ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο 15 Ιουνίου.
Τις προσεχείς μέρες θα έχουμε την ευκαιρία να δημοσιεύσουμε αποσπάσματα απο διάφορες θεματικές ενότητες που ενδιαφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου