Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 18ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ...

...ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Εκλεγμένων Γυναικών της Αυτοδιοίκησης, που θα διεξαχθεί στο Γαύριο, αποτελεί σταθμό για την μέχρι σήμερα πορεία του. Δημιουργεί νέα δεδομένα για την μελλοντική του εξέλιξη και την ουσιαστική ύπαρξή του ως ενδιαφέρουσα σύναξη.
Οι εισηγήσεις, στις προηγούμενες διοργανώσεις χαρακτηρίζονταν από την "παιδική ασθένεια" της νεοελληνικής πολιτικής. Πολλά λόγια, εντυπωσιακά, χωρίς πραγματικό αντίκρισμα στην κοινωνία. Το ενδιαφέρον των περισσότερων εισηγητών περιοριζόταν στην συμμετοχή για το βιογραφικό τους και για τον τύπο ώστε να φαίνονται ότι είναι δραστήριοι.
Στην διοργάνωση της Άνδρου, η οργανωτική επιτροπή, φρόντισε οι εισηγητές να προσφέρουν ουσιαστικό και λειτουργικό έργο. Να διευρύνουν τη γνώση και την εμπειρία των συνέδρων, ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα ευρωπαϊκά προγράμματα και την επιχειρηματικότητα. Να μπορούν να διαχέουν στις περιοχές τους τα νέα δεδομένα ώστε να ευεργετηθούν οι δημότες. Να μπορέσουν να υλοποιήσουν τις καινοτόμες ιδέες τους ή να διευρύνουν τις επαγγελματικές δραστηριότητές τους με μοχλό κίνησης τις γυναίκες. Η Ελλάδα να αρχίσει να καλλιεργεί την ευρηματική επιχειρηματικότητα που διακρίνει τους Έλληνες του εξωτερικού και βρίσκεται "εν υπνώσει" στους Ελλαδίτες.  
Το 18ο Συνέδριο είναι το μοναδικό που τα έξοδά του δεν επιβαρύνουν το δημόσιο. Η οικονομική συμμετοχή των κρατικών φορέων είναι ελάχιστη!
Οι ίδιοι οι σύνεδροι καλύπτουν τα έξοδα συμμετοχής τους. Παράλληλα ιδιωτικοί φορείς ανέλαβαν την Ανδριώτικη φιλοξενία των συνέδρων. Λειτουργώντας επαγγελματικά φρόντισαν με αυτό τον τρόπο η παραμονή τους στο νησί να γίνει αξιομνημόνευτη ανάμνηση. Να την μεταφέρουν στους τόπους τους, σε όλην την Ελλάδα. Η Άνδρος να γίνει γνωστή ως ενδιαφέρων προορισμός που να πρέπει να την επισκεφτούν για να ζήσουν και συντοπίτες τους αυτήν την εμπειρία τους.
Οι σύνεδροι υπολογίζονται να είναι λίγο περισσότεροι από 400 και οι περισσότεροι συνοδεύονται, αφού έκλεισαν δίκλινα δωμάτια. Ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών για το Συνέδριο υπολογίζεται να υπερβεί τα 600 άτομα. 
Μόνον από τις προκαταβολές στα ξενοδοχεία υπολογίζεται ότι έχει εισρεύσει στην οικονομία του νησιού ποσό της τάξης των 10.000€. Οι επισκέπτες αυτοί στις εξόδους τους, στον ελεύθερο χρόνο τους,  καταναλώνουν προϊόντα και χρησιμοποιούν υπηρεσίες. Η κινητικότητα αυτή προσφέρει γενναία οικονομική τόνωση...
Το Συνέδριο εκτός από τους συνέδρους μπορούν να το παρακολουθήσουν  και άλλοι ενδιαφερόμενοι. Οι θέσεις αυτές είναι περιορισμένες και απαιτείται η χορήγηση άδειας από την Γραμματεία της οργανωτικής επιτροπής. 
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου βρίσκεται  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου