Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΥ

ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ 

Η γραφική και μόνιμα καταπράσινη Βουρκωτή
Ανακοινώθηκαν οι τιμές των οικοπέδων ανά τετραγωνικό μέτρο για τις περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας ακινήτων, αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες επιβολής του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ), στα φυσικά πρόσωπα, για τα έτη 2011, 2012 και 2013.
Η Ανδρος στον σχετικό πίνακα  (ΦΕΚ 1499/20.06.2013 τεύχος Β’, αύξοντα αριθμό:416, σελ.22470),  η κατώτερη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο καθορίζεται στα 15 Ευρώ.
Το Μέσα Βουνί
Mε αφορμή αυτήν την ανακοίνωση  των τιμών  για το ΦΑΠ  θεωρούμε αναγκαίο να δημοσιεύσουμε και το αίτημα του Δήμου Ανδρου, για το μεγάλο ζήτημα της μείωσης των αντικειμενικών αξιών στο νησί μας.
Την μεγάλη  προσπάθεια και  κινητοποίηση που γίνεται απο τον Δήμο για την επιβεβλημένη μείωση των αντικειμενικών αξιών στην Ανδρο.
Σύντομα ( Ιούλιο;) θα καθοριστούν οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι νέες τιμές θα έχουν βάση τις τιμές του 2005 και τις αγοραίες αξίες του 2009, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των αντικειμενικών αξιών. [σχετικό δημοσίευμα εδώ]
ΚΟΧΥΛΟΥ
Ο Δήμος σε συνεργασία με επαγγελματικούς φορείς αλλά και πολίτες προώθησε τεκμηριωμένη πρόταση προς το Υπουργείο Οικονομικών και προτείνει, όχι απλά αύξηση, αλλά και την μείωση των αντικειμενικών αξιών στο νησί μας.
Είναι  σε όλους μας γνωστό, ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει καμία σχεδόν εμπορική πράξη στο νησί μας, αλλά και μεγάλη μείωση στις γονικές, δωρεές και κληρονομιές.
Παρουσιάζουμε για την ενημέρωση σας την αιτιολογημένη και με πολλά στοιχεία, σχετική συμπληρωματική επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Ανδρου Γιάννης Γλυνός, ξέχωρα και απο την απόφαση ( 72/2013) του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ζητείται και μέσω της επιστολής τουλάχιστον η μείωση των αντικειμενικών αξιών στο νησί κατά 30%.
ΑΠΟΙΚΙΑ
Στην προσπάθεια αυτή του Δήμου Ανδρου, οφείλουμε  να αναφέρουμε ότι ο  βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος (ΣΥΡΙΖΑ), κατέθεσε επερώτηση στην Βουλή στις 19 Ιουνίου και ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών να δει τα αδιάψευστα στοιχεία και να τα λάβει σοβαρά υπόψη του στις νέες αντικειμενικές αξίες.
Ας σημειωθεί ότι οι αντικειμενικές αξίες  αφορούν όλους, διότι με το νέο σύστημα φορολόγησης επηρεάζουν αρνητικά το οικογενειακό εισόδημα με την υπερφορολόγηση. 
ΛΑΜΥΡΑ
Όλοι μας βιώνουμε  την αρνητική οικονομική κατάσταση και είναι φανερό ότι  έστω και μισό ευρώ αύξηση ή παραμονή στις ισχύουσες τιμές των αντικειμενικών αξιών θα πάνε τον τόπο μας, ακόμα πιό βαθιά στην οικονομική του ανέχεια.
Ο στόχος μείωσης του 30% των υφιστάμενων αξιών πρέπει να επιτευχθεί.
Κλείνοντας (διαβάστε ΕΔΩ) την επιστολή του Δημάρχου Ανδρου, η οποία στάλθηκε και στους Βουλευτές των Κυκλάδων και  περιμένουμε  τις δικές τους ουσιαστικές ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου