Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΠΡΩΙΝΟ ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ

Την ανάδειξη των Ελληνικών παραδοσιακών και τοπικών προϊόντων, στο πλαίσιο του γαστρονομικού τουρισμού αποσκοπεί το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με ξενοδοχειακές μονάδες. Να ενισχυθεί η προσέλκυση των ξένων επισκεπτών με την αφύπνισή τους για τις Ελληνικές γεύσεις  και τα παραγόμενα προϊόντα μας.
Το πρόγραμμα του Ελληνικού πρωινού στοχεύει με την χρήση τοπικών προϊόντων να επιτευχθεί η τυποποίηση του. Να δημιουργηθούν χαρακτηριστικά πιάτα! 
Με αφορμή τη δημιουργία και παρουσίαση 15 προτύπων Ελληνικού Πρωινού σε αντίστοιχες περιοχές της Ελλάδας και την ένταξη 100 ξενοδοχείων στο πρόγραμμα Ελληνικό Πρωινό, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος προγραμματίζει τη διοργάνωση εκδήλωσης για τον απολογισμό του προγράμματος και την βράβευση των ενταγμένων ξενοδοχείων τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, παρουσία εκπροσώπων του Τύπου και της πολιτικής ηγεσίας.
Στα 100 ξενοδοχεία που θα βραβευθούν είναι και το Krinos Suites Hotel, το μοναδικό ξενοδοχείο στην Άνδρο και ένα από τα 13 ξενοδοχεία που βραβεύονται στις Κυκλάδες.
Τα προϊόντα που χρησιμοποιεί το ξενοδοχείο του Μπατσιού για το πρωινό είναι ως επί το πλείστον τοπικά. Όπου αυτό είναι αδύνατο, σερβίρονται προϊόντα από άλλες περιοχές της Ελλάδας, προτιμώντας αυτά του δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου που παράγονται κατά κανόνα από ομάδες παραγωγών. Οι δε κανόνες παραγωγής τους ανταποκρίνονται σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια.
Τα τοπικά προϊόντα που προσφέρει το ξενοδοχείο είναι δικής του παραγωγής από πρώτες ύλες που καλλιεργεί σε ιδιόκτητο αγρό ή συνεργάζεται με παραγωγούς και καλλιεργητές στο νησί.
Το πρωινό μεταξύ άλλων περιέχει: Ζυμωτό ψωμί με προζύμι, χειροποίητα κουλουράκια, αμυγδαλωτά, ζυμαρόπιτα, στραπατσάδα, ελιές (καπνιστές ελιές και πατέ ελιάς), τοματίνια,  πιάτο ελληνικών τυριών (βολάκι Άνδρου, μαλακό τυρί Άνδρου, φρέσκια μυζήθρα, πετρωτή και κοπανιστή), ομελέτες με τοπικά βιολογικά αυγά και χωρίς μπέικον, βιολογικό γιαούρτι,  φρούτα εποχής, τοπικό μέλι και σπιτικές μαρμελάδες Κρίνος (φράουλα, νεράντζι, σύκο, περγαμόντο, πορτοκάλι, βερίκοκο, μούρο, κυδώνι). 
Οι ξένοι ενθουσιάζονται με την τοπική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα. Αποδέχονται και απολαμβάνουν τις γεύσεις του τόπου μας. Είναι γνώστες της αξίας της μεσογειακής διατροφής που στην κυριολεξία είναι Ελληνική. Απλά εμείς δεν αναγνωρίζαμε τον θησαυρό της παράδοσής μας. 
Ο γαστρονομικός τουρισμός δημιουργεί παράλληλα και νέες θέσεις εργασίας για την παραγωγή των διατροφικών μας προϊόντων.  


1 σχόλιο:

  1. Γιαννίσης Δημήτρης8 Ιουνίου 2013 στις 11:33 π.μ.

    Συγχαρητήρια για την αναγνώριση & επιβράβευση του Ηotel Krinos, τιμά το Νησί μας η επιχείρηση αυτή, μακάρι να ακολουθήσουν & άλλοι το καλό παράδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή