Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΑ ΓΙΑΛΙΑ

ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η αποκατάσταση του δρόμου στα Γιάλια, ύστερα από τις συνεχείς φέτος ισχυρές σοροκάδες τις τελευταίες ιδιαίτερα μέρες του Μαρτίου, πληροφορηθήκαμε ότι βαίνει προς την λύση του, μέσα στον μήνα αυτό.
Λύση μόνιμη χρειάζεται, και με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού  Συμβουλίου Άνδρου, και  όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αποκατάσταση του καταστραφέντος δρόμου στα Γιάλια.

Η μελέτη του έργου ολοκληρώνεται και προς το τέλος αυτού του μήνα υπολογίζεται ο κατασκευαστής να ξεκινήσει το έργο, με στόχο να παραδοθεί πριν μπει για τα καλά η τουριστική περίοδος.
Όλες οι εργασίες, με κοινή συναίνεση των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Ανδρου, δόθηκαν με ‘’απ' ευθείας ανάθεση ‘’.
Ο χρόνος αποκατάστασης του δρόμου επείγει αφού η υπάρχουσα σήμερα καταστροφή του, χωρίζει στα δύο τις Στενιές.
Αναγκαστικά λοιπόν έπρεπε να ακολουθηθεί αυτός ο δρόμος της ανάθεσης του έργου, ώστε να αποφευχθεί η χρονοβόρος διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού για ένα έργο που πραγματικά επείγει.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες μας αναφέρουν ότι, το κόστος εκτιμάται περί τα 150.000€  και το διαμοιράζονται ο Δήμος Ανδρου, με την ναυτιλιακή εταιρεία GOLDEN STAR FERRIES του πλοίου SUPER FERRY II, των Στενιωτών εφοπλιστών Γιώργου και Δημήτρη Στεφάνου, οι οποίοι για μια ακόμα φορά προσφέρουν έμπρακτα για τον τόπο μας.
Ο Δήμος Άνδρου, αμέσως μετά την καταστροφή  προσέφυγε στην Περιφέρεια και το Υπουργείο Εσωτερικών για την ανεύρεση έκτακτης χρηματοδότησης, αφού η ζημιά οφειλόταν στα ακραία καιρικά φαινόμενα. Όμως οι δύο αυτοί δημόσιοι φορείς με προφάσεις αρνήθηκαν να συνεισφέρουν...
Κλείνοντας να αναφέρουμε, ότι η μέθοδος που επιλέχθηκε είναι να σκαφτεί όρυγμα υποθαλάσσιο παράλληλα προς όλο το μήκος του δρόμου που συνορεύει άμεσα με τη θάλασσα. Το πλάτος του θα είναι 2,5 μέτρα και η βάση του θα βρίσκεται σε στέρεο βραχώδες έδαφος.
Σε όλο του το μήκος των 75 μέτρων και το πλάτος των 2,5 μ. και σε ύψος 2,5μ. θα γίνει ενιαίο πέδιλο και σε αυτήν την κατασκευή θα στηριχθεί και θα αποκατασταθεί το προβληματικό κομμάτι του δρόμου.
Η μέθοδος αυτή σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μας, θα είναι ικανή να αντέξει σε μελλοντικούς τέτοιους νοτιάδες σαν και τους φετινούς και ακόμα χειρότερους, ώστε η λύση που θα δοθεί να μπορούμε να πούμε, ναι,  θα είναι μόνιμη.
ΣΣ. Παλαιότερη αναφορά στο θέμα ΕΔΩ

1 σχόλιο:

  1. Καλά κάνατε και τονίσατε την ομοφωνία σε ένα εργο των δημοτικών παρατάξεων. Κάποτε πρέπει να λειτουργούνε ως πολιτικοί και όχι ως πολιτικάντηδες. Να αποκτήσει ουσιαστικό ρόλο η αντιπολίτευση με τον έλεγχο και η συμπολίτευση που θα δέχεται τις παρατηρήσεις. Αυτό είναι η δημοκρατική διοίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή