Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

46ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας


Ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου σας καλωσορίζει στον 46ο Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου, ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 21 έως και τις 24 Ιουνίου.
Ο Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου ξεκίνησε το 1967  με εμπνευστή τον Γιάννη Γουλανδρή (Big John) συνεχίζεται μέχρι σήμερα έχοντας στο ενεργητικό του συμμετοχές από σημαντικά ονόματα όπως του πρώην Βασιλιά Κωνσταντίνου, του Ανδρεάδη, του Κωστόπουλου, του Έμπειρίκου, του Πολέμη, του Γουλανδρή, του Αγγελόπουλου, του Λυκιαρδόπουλου, του Πορφυράτου.
Κάθε αγώνας είναι ένα καινούργιο κεφάλαιο στην ιστορία του Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου. Όχι μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά παράλληλα και με εκδηλώσεις στο νησί που θα δώσουν ένα διαφορετικό χρώμα.
Ο Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου δεν είναι απλά ένας αγώνας.  Είναι το κάλεσμα της Άνδρου, της Αρχόντισσας του Αιγαίου, σε μια ευγενή άμιλλα και είναι ένα πολιτιστικό γεγονός που εκπροσωπεί την Άνδρο και όλους τους Άνδριώτες όπου και αν βρίσκονται. Η θάλασσα ήταν πάντα για την Άνδρο η δύναμή της, η ευημερία της και πάνω απ’ όλα η έμπνευσή της.
Η λειτουργία του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου ξεκίνησε το 1957 με την αρωγή πολλών ναυτικών οικογενειών της Ανδρου όπως  Γουλανδρή, Εμπειρίκου, Πολέμη, Τρικόγλου, Βογιαζίδη, Καμπάνη και άλλων. 
Οι νεαροί Άνδριώτες, οι οποίοι ήταν και οι εμπνευστές της δημιουργίας του Ομίλου εργάσθηκαν αφιλοκερδώς με πολύ κέφι και μεράκι. Σήμερα απολαμβάνουν με υπερηφάνεια το όραμά τους που έγινε πραγματικότητα.
Πολλοί από αυτούς πρωταγωνιστούν ακόμη στα δρώμενα του Ομίλου και αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους.
Αυτή η έμπνευση είναι που κάνει όλους εμάς στον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου να βάζουμε καινούργιους στόχους και να κάνουμε τα οράματά μας πραγματικότητα".
Η Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ανδρου, Αντίκλεια Τρικόγλου, σε δηλώσεις της ενόψει του φετινού αγώνα τόνισε: "Η Ιστιοπλοϊκός Αγώνας του νησιού μας έχει καθιερωθεί ως ένας από τις κορυφαίους της χώρας μας. Ελπίζουμε και φέτος να διατηρήσουμε υψηλό το επίπεδο του τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο και στους υπόλοιπους τομείς. Στόχος μας  στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι ιστιοπλόοι, το νησί και οι επισκέπτες του να ζήσουν μία ακόμη μοναδική εμπειρία. Σας περιμένουμε".


ΣΣ. Πατήστε στο ΒΙΝΤΕΟ1, στο ΒΙΝΤΕΟ2 και στο ΒΙΝΤΕΟ3,  περιέχουν χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τον 45ο Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου