Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Ιερά Μονή Τρομαρχίων

 ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤην έναρξη της εφετινής Κατασκηνωτικής περιόδου στους φιλόξενους χώρους της Ιεράς Μονής Τρομαρχίων, στην περιοχή Κορθίου, ευλόγησε ο Μητροπολίτης Σύρου Άνδρου Δωρόθεος Β'  με την τέλεση Αγιασμού,  την Τετάρτη 3 Ιουλίου. 
Στην τελετή παρέστησαν ιερείς του νησιού, ο Δήμαρχος Άνδρου Γιάννης Γληνός, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής Αστυνομίας Άνδρου, εκπαιδευτικοί,   γονείς και συγγενείς των μικρών Κατασκηνωτών.
Στον χαιρετισμό του, ο Μητροπολίτης Δωρόθεος Β' αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία, που δίνει η Εκκλησία στον τομέα της νεότητας και στη διάπλαση υγιών και δυνατών προσωπικοτήτων, που αποτελούν την πλέον πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον του τόπου και της Πατρίδος μας.
"Η έλλειψη  ηλεκτρισμού, Ηλέκτρονικών Υπολογιστών, Τηλεοράσεως και κινητών τηλεφώνων", επεσήμανε, "αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία ανάπαυλας των παιδιών από  τον βομβαρδισμό που καθημερινά δέχονται από τα σύγχρονα, τεχνολογικά εξελιγμένα, μέσα επικοινωνίας και πληροφόρησης".
Τέλος, ευχαρίστησε τους γονείς, για την εμπιστοσύνη τους προς την Εκκλησία, καθώς και τις Ενορίες και το Δήμο της Άνδρου αλλά και όσους συνετέλεσαν και συνέβαλαν και εφέτος στην τελεσφόρηση και επιτυχία του πολύ σημαντικού αυτού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως.
Χαιρετίζοντας την τελετή, ο Δήμαρχος Άνδρου, συνεχάρη και ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Δωρόθεο Β' όχι μόνο για την ίδρυση και επί τριετία λειτουργία του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Άνδρου, αλλά και για το ευρύτερο κοινωνικό έργο, που η Ιερά Μητρόπολη επιτελεί στην Άνδρο, για την ανακούφιση απόρων και εμπερίστατων οικογενειών.
Σημειώνεται ότι έως τα τέλη Ιουλίου θα φιλοξενηθούν, υπό τη σκέπη της Παναγίας της Τρομαρχιανής 45 παιδιά της Άνδρου, η δε Ιερά Μητρόπολη έχει ιδιαιτέρως μεριμνήσει και φροντίσει για την κάλυψη οποιασδήποτε ανάγκης τυχόν χρειαστεί στην καθημερινότητα των Κατασκηνωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου