Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Η Ελληνική Κρίση Υπό το Πρίσμα...

...Παγκόσμιων και Περιφερειακών Γεωπολιτικών Εξελίξεων

Χρήστος Πασσαδέος
Ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα: “Η Ελληνική Κρίση Υπό το Πρίσμα των Παγκόσμιων και Περιφερειακών Γεωπολιτικών Εξελίξεων” θα πραγματοποιηθεί στο Βιβλιοπωλείο ΛΟΓΑΡΙ (Γαύριο), το Σάββατο 20 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ. Ομιλητές:  Ο  Χρήστος Πασσαδέος, Οικονομολόγος, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Σορβόννης κορυφαίος Ευρωπαίος αναλυτής γεωστρατηγικής με καταγωγή από την Άνδρο. Ο Βαγγέλης Πισσίας Διδάκτωρ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Συντονιστής του Gaza Flotilla, που πρόσφατα ήλθε από την Συρία και ασχολείται χρόνια με τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή. 
Την εκδήλωση συντονίζει ο εκδότης Γιώργος Δαρδανός.
Βαγγέλης Πισσίας
Η Ελληνική κοινωνία, ο τύπος και οι δημοφιλείς πολιτικοί δημοσίως προβάλλουν μόνον την οικονομική δυσχέρεια της χώρας και τις επιπτώσεις της στην Ελληνική κοινωνία. Συζητήσεις και αναλύσεις γίνονται με μυωπική αντίληψη του γεγονότος. 
Την εποχή της Παγκοσμιοποίησης προσδιορίζουν το οικονομικό πρόβλημα τοπικά και σπανίως το συνδέουν σε βάθος με άλλες παραμέτρους, εθνικές και περιφερειακές.
Η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου βρίσκεται σε κινητικότητα. Δημιουργούνται εξελίξεις τεράστιας γεωστρατηγικής σημασίας. 
Οι ΑΟΖ, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο των χωρών της ευρύτερης περιοχής μας. Η ίδρυση Κουρδικού κράτους. Η πολύπλευρη σφαγή στη Συρία. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού  στις ΗΠΑ...
Αυτά και άλλα γεγονότα, πως συνδέονται μεταξύ τους! Που αποσκοπούν! Η Ελλάδα ποιο ρόλο μπορεί να έχει και πως θα τον διεκδικήσει! Ποια η σχέση τους στην Παγκόσμια Οικονομία! Ευρώπη, ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Τουρκία, Ισραήλ... στο νέο γεωπολιτικό χάρτη!
Εκδηλώσεις αυτού του επιπέδου είναι περιζήτητες και δύσκολα προσβάσιμες από αυτούς που ενδιαφέρονται να διευρύνουν τον προβληματισμό τους και να αντιληφθούν τα γεγονότα με τις εξελίξεις τους. Δυνατότητα που δεν πρέπει να αφήσουν όσοι βρίσκονται στο νησί...
ΣΣ. Το “ΑΝΔΡΟΣ σήμερα” εξασφάλισε από τον διοργανωτή την δυνατότητα της παρουσίασης της εκδήλωσης. Να μπορέσουν να διευρυνθούν οι κοινωνοί της γνώσης και της σοφίας των ομιλητών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου