Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΤΕΥΧΟΣ 7/2013

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΝΗΣΟΣ ΑΝΔΡΟΣ"

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gutenberg το ετήσιο περιοδικό ΝΗΣΟΣ ΑΝΔΡΟΣ. Πρόκειται για το έβδομο τεύχος του περιοδικού που είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Αντιδημάρχου Aνδρου, Κατερίνας Τζουάννου και του Αντώνη Πολέμη. Θα διαβάσετε γι’ αυτούς και το έργο τους σε κείμενα των Γιάννη Μαμάη, Πόπης Πολέμη, Άννας Ματθαίου και Μαρίνας Καραγάτση. 
Αρκετά από τα άρθρα του τεύχους εξετάζουν τις δυνατότητες ανάπτυξης της Άνδρου μέσα από την αξιοποίηση του πολιτισμού, την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την ανασυγκρότηση του παραγωγικού προτύπου του νησιού.  Όπως σε κάθε τεύχος, θα βρείτε άρθρα που αφορούν τον πολιτισμό, την αρχιτεκτονική, την ιστορία και την παράδοση του νησιού.
Στο τέλος του τόμου, θα βρείτε τον απολογισμό των εικαστικών και πολιτιστικών δρώμενων που πραγματοποιήθηκαν στο νησί κατά το έτος 2012-2013, καθώς και την παρουσίαση νέων βιβλίων με θέμα την Άνδρο.
Στο τεύχος γράφουν οι: Γιάννης Μαμάης, Πόπη Πολέμη, Άννα Ματθαίου, Μαρίνα Καραγάτση, Μαρία Ψαρρού, Κωνσταντίνος Μ. Σοφούλης, Άννα Βαλμά, Γιάννης Πίππας, Μιχαήλ Ζ. Καΐρης, Δημήτρης Ι. Κυρτάτας, Αικατερίνη Κουτουξιάδου, Σπύρος Μπαφαλούκος, Αντώνης Ν. Βενέτης, Νίκος Βασιλόπουλος, Ζαχαρίας Δεμαθάς, Θανάσης Γαυριώτης, Μαρινέλλα Κατακαλαία και Γιάννης Τυπάλδος.
[Εκδόσεις ΤΥΠΩΘΗΤΩσελίδες 237, τιμή 14,00 €, έτος έκδοσης 2013]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου