Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΤΕΛΟΣ ! 


Καταργούνται οι δωρεάν μετακινήσεις και εκπτώσεις με πλοία, σε ειδικές κατηγορίες προσώπων και οχημάτων και θεσπίζονται νέες, με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.
Στο πλαίσιο αυτό, καταργούνται από το παλαιό καθεστώς, μεταξύ άλλων, οι δωρεάν μετακινήσεις Βουλευτών, τέως Βουλευτών, Μητροπολιτών, Αρχηγών Σωμάτων Στρατού και Ασφαλείας, Προέδρων και Γενικών Γραμματέων Ναυτεργατικών Ενώσεων, Νομαρχών και Επάρχων νησιωτικών περιοχών, συμβούλων Νομαρχιών, γενικών γραμματέων, καθώς και γενικών διευθυντών και συμβούλων βουλευτών των περιφερειών.
Για την κατηγορία των οχημάτων καταργείται η δυνατότητα δωρεάν μετακίνησης σε οχήματα εν ενεργεία βουλευτών, καθώς και τέως βουλευτών νησιωτικών περιοχών.
Με εισοδηματικά κριτήρια, θεσπίζεται έκπτωση 100% σε άπορους και σε παιδιά ηλικίας έως 5 ετών, καθώς και στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και της Υπηρεσίας Πολιτικών Υπαλλήλων για υπηρεσιακούς λόγους.
Θεσπίζεται έκπτωση έως 50% σε αναπήρους πολέμου και σε άτομα με αναπηρία με τους συνοδούς τους, σε πολύτεκνους, σε φοιτητές και σπουδαστές.
Ειδικότερα, για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, οπλίτες) που επίσης δεν εντάσσονται στη νέα απόφαση, το υπουργείο έχει συνάψει συμφωνία με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας για τη διατήρηση της εμπορικής έκπτωσης, με επιβάρυνση των ακτοπλοϊκών εταιρειών.(διάβασε σχετική απόφαση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ΕΔΩ)

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή απ΄ ότι κατάλαβα , μέχρι τώρα οι μισοί επιβάτες που έβλεπα μέσα σε ένα πλοίο ταξίδευαν.... δωρεάν(υπολογίζοντας και τους μαϊμού ανάπηρους,άπορους,συνταξιούχους ΝΑΤ,κτλ κτλ.)!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή