Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Έλεγχος των αιρετών από το 2003



ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ


Εντολή στο ΣΔΟΕ να περάσουν από... ''ψιλό κόσκινο''  όλους τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά, έδωσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.
Η εντολή των οικονομικών εισαγγελέων, χωρίς να στηρίζεται σε συγκεκριμένη καταγγελία, εστιάζει στην ανάγκη φορολογικού και τραπεζικού ελέγχου όλων των παραπάνω προσώπων που είχαν εξουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ειδικότερα, η έρευνα,  αφορά τον πλήρη φορολογικό έλεγχο και την άρση όλων των περιοριστικών απορρήτων.
Αν ανακύψουν στοιχεία, τότε στο ''μικροσκόπιο'' της έρευνας μπαίνει και το ενδεχόμενο διάπραξης ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Συγκεκριμμένα ελέγχονται :
-Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι οικονομικών υπηρεσιών, μέλη οικονομικών υπηρεσιών και ταμίες  των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά.
-Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, οικονομικές επιτροπές των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων και των πρώην Νομαρχών.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς  συλλέξαν τα πρώτα στοιχεία για τα περισσότερα  από τα  υπό έλεγχο πρόσωπα, ενώ η διαδικασία θα ξεκινήσει πρώτα από τους μεγάλους Δήμους  και Περιφέρειες.

Αλήθεια με τα τόσα δημοσιεύματα, πριν τον ερχομό του Καλλικράτη αλλά και κατά την εποχή του Καποδίστρια, για τους Δήμους στο νησί  μας, ευχόμαστε ότι  στην περαιτέρω έρευνα των  οικονομικών εισαγγελέων, δεν θα συμπεριλαμβάνονται οι τότε τρεις Δήμοι της Ανδρου...

9 σχόλια:

  1. ...ποτέ δεν είναι αργά λέει ο λαός μας ! !
    περιμένουμε να δούμε με τους δικούς μας πρώην (3)Δήμους, ότι πραγματικά το ''ψιλό κόσκινο'' σε σχέση με τόσα που γράφτηκαν και ακούστηκαν πριν την έναρξη του Καλλικράτη,ότι ...θα είναι άδειο#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας γνωρίζω ότι η κατάχραση πάνω από 200.000€ η ποινή είναι ισοβια!*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στη δημοκρατία ο έλεγχος είναι συστατικό της. Η κατάχρηση την αναιρεί ή καλύτερα την εκφυλίζει. Τον έλεγχο έπρεπε να τον επιζητούσαν οι ίδιοι οι δημοτικοί άρχοντες. Ανεξέλεκτη διαχείρηση έχουν οι μη δημοκρατικές εξουσίες.
    Καλή πορεία ΑΝΔΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ. Έλλειπες για να έχουν την έγνοια σου οι κακαμαθημένες εξουσίες.
    Νικολός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ ότι πρέπει οι ιδιοι οι Δημοτικοί άρχοντες να ζητούσαν τον αυτονόητο έλεγχο..αλλά μήπως επικρατεί και σε εμάς το γνωστό στην πολιτική μας σκηνή..'' εκεί που ήσουν ήμουνα και εκεί που είσαι θάρθω''...και υπάρχει αλληλοκάλυψη ?..οπότε μάλλον η παραπάνω παραγγελία των οικονομικών εισαγγελέων,είναι επίκαιρη ακόμα και τώρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι οικονομικοί εισαγγελείς φαίνονται έντιμοι και δεν υποκύπτουν σε πολιτικές συνεργασίες, πράξη αυτονόητη αλλά..., για να εκδώσουν τέτοια εντολή, φαντάζεστε τι θα έχουν δει τα μάτια τους...
    Πάντως στο φαγοπότι του δημοσίου χρήματος έπρεπε να μπει κάποιος φραγμός! Και η Τοπική Αυτοδιοίκηση κρατούσε τα ηνία των καταχρήσεων. Στην Ελλάδα μόνον τον δήμαρχο Π. Φαλήρου στην Ευρώπη θεωρούν άξιο και ικανό. Αυτόν που πολλοί τον θεωρούν μ-----, γιατί έχει το "κουσούρι" να είναι και έντιμος, ιδιότητα που πρέπει να έχουν οι ηγέτες οποιανδήποτε συλλογικού φορέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις απόλυτο δίκιο και θα πρέπει η σπατάλη και το φαγοπότι του δημόσιου χρήματος να πάρει τέλος,να ελεγχθούν σε βάθος καιοι τοπικοί μας άρχοντες και όχι να επαναπαύονται στον νόμο της σιωπής...

      Διαγραφή
  6. Κλοπή θεωρείται και η κατάτμηση ενός έργου. Για παράδειγμα ένας δρόμος 1000 μέτρων αν σπαστεί σε 20 τμήματα και αυτά δοθούν με απ' ευθεία ανάθεση είναι απάτη. Η απ' ευθείας ανάθεση δεν γίνεται σε όλα τα έργα, όπως συνηθίζουν οι δήμαρχοι και το επιτελείο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι φταίνε οι άνθρωποι αφού υπήρχε ατιμωρησία. Παρασύρθηκαν. Τόσο καιρό που ήταν η δικαιοσύνη; Επειδή του την έδωσε του περίεργου δικαστή θα την πληρώσουν κάποιοι αναδρομικά. Αν δεν έκανες και καμιά παρατυπία υπήρχε περίπτωση να εκλεγείς; Και ποιές είναι οι παρατυπίες; Δουλειά προσφέρανε στον κόσμο. Ενισχύανε τον τοπικό εργολάβο - μάστορα και τον ντόπιο εργαζόμενο. Να μην πάνε τα έργα και η εργασία σε ξένους. Το χαρτζιλίκι που παίρνανε από μόνοι τους το προσφέρανε σε κεράσματα. Από την τσέπη του να τα βάλει ο δήμαρχος, που να τα βρει αν δεν είναι λεφτάς. Κοινωνικό έργο προσφέρει, ο δήμος πρέπει να τα χρεωθεί. Να είμαστε άνθρωποι και να μην αδικούμε ανθρώπους που προσφέρουν έργο στον τόπο τους. Δεν θα βρίσκουμε μορφωμένους ανθρώπους να πολιτευτούν με τις τυπικότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι ότι κάνεις πλάκα. Διαφορετικά δεν εξηγείται με την λογική αυτή η άποψη.

      Διαγραφή