Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ


Πρόσκληση δημιουργικότητας και φαντασίας

Διαγωνισμός διηγήματος, ποίησης και φωτογραφίας για μαθητές των σχολείων της Άνδρου, προκήρυξε  το νομικό πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και η οργανωτική επιτροπή των «Μαθητικών Βραβείων Λογοτεχνίας και Φωτογραφίας» του Δήμου.
Η «αλληλεγγύη», έννοια δύσκολα διαπραγματεύσιμη και ακόμη δυσκολότερα υλοποιήσιμη, είναι το φετινό θέμα του διαγωνισμού διηγήματος στο οποίο μπορούν να λάβουν μέρος οι μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξεων όλων των Δημοτικών Σχολείων και όλων των τάξεων του Γυμνασίου της Άνδρου, με κείμενό τους που δεν  υπερβαίνει τις 2000 λέξεις. Οι μαθητές μπορούν επίσης να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό και με ποιητικά έργα τους με ελεύθερη θεματολογία, ενώ μπορούν να καταθέσουν τη συμμετοχή τους και στα δύο λογοτεχνικά είδη.
Οι μαθητές των Λυκείων  μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό διηγήματος με θέμα την «αλληλεγγύη» με έργα μεγέθους 4000 λέξεων, καθώς και στον ποιητικό διαγωνισμό με ελεύθερο θέμα. Μπορούν να συμμετάσχουν και στον διαγωνισμό φωτογραφίας, με θέμα «Θάλασσα, Πέτρα και Φως», αποστέλλοντας μία έγχρωμη φωτογραφία σε έντυπη και σε ψηφιακή μορφή.
Την αρχική επιλογή των έργων θα πραγματοποιηθεί από Ομάδα Εκπαιδευτικών του κάθε σχολείου που θα αποστείλει τα τρία καλύτερα δημιουργήματα από κάθε είδος.
Tα έργα των μαθητών, η οργανωτική επιτροπή των «Μαθητικών Βραβείων Λογοτεχνίας και Φωτογραφίας», πρέπει να τα έχει λάβει έως τις 15 Μαΐου. 
Στη συνέχεια θα κριθούν από ομάδα ακαδημαϊκών, συγγραφέων, εκπαιδευτικών, δημοσιογράφων και φωτογράφων και θα βραβευθεί το καλύτερο διήγημα και το καλύτερο ποίημα για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο, καθώς και η καλύτερη φωτογραφία. Το πρώτο βραβείο από κάθε κατηγορία (διήγημα και ποίημα) για τη βαθμίδα του Δημοτικού Σχολείου (σύνολο 2 βραβεία) θα είναι ένα notebook, ενώ για το Γυμνάσιο και το Λύκειο (σύνολο 4 βραβεία) θα είναι ένα τριήμερο ταξίδι στις Βρυξέλλες με ξενάγηση στους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Τα καλύτερα λογοτεχνήματα -πέραν αυτών που θα βραβευθούν- θα εκδοθούν σε βιβλίο.   Όλες οι φωτογραφίες θα εκτεθούν σε δημοτικούς χώρους στις τρεις δημοτικές ενότητες της Άνδρου τον  Αύγουστο, στη διάρκεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου