Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΘΕΟΣΚΕΠΑΣΤΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την πανανδριακή εορτή της Παναγίας της Θεοσκεπάστου, πολιούχου της Άνδρου.
Οι 3μερες εκδηλώσεις θα γίνουν στην Χώρα το χρονικό διάστημα 19-20-21  Απριλίου.
Παρουσιάζεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο νησί και στην Αθήνα.

ΑΝΔΡΟΣ

Παρασκευή 19 Απριλίου
07:00μ.μ.- Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου  Δωροθέου Β’ και συγχορoστατούντος του  Επισκόπου Σαλώνων  Αντωνίου.
10:00 μ.μ. -  Παράκληση, Όρθρος καί Θεία Λειτουργία (Αγρυπνία)
Σάββατο 20 Απριλίου
09:00π.μ. - Έναρξη Δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συνιερουργούντων του  Μητροπολίτου  Δωροθέου Β΄ και του  Επισκόπου Σαλώνων  Αντωνίου, ο οποίος και θα κηρύξει το θείο λόγο.
10:45 π.μ.- Εκκίνηση Λιτάνευσης της Θαυματουργού Εικόνος, η οποία,  θα κατευθυνθεί στην Πλατεία του «Αφανούς Ναύτου», όπου θα τελεσθεί Δέηση υπέρ αναπαύσεως των εν θαλάσση πνιγέντων Ναυτικών και θα ριφθεί δάφνινος στέφανος στη θάλασσα από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Απομάχων Ναυτικών. Στη συνεχεία, στην Πλατεία Γηροκομείου, θα τελεστεί Δέηση  ο επίσκοπος Δωρόθεος Β΄ θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό λόγο. 
5:30 μ.μ. - Μεθέορτος Εσπερινός
6:30 μ.μ. - Παραδοσιακοί ἑλληνικοί χοροί στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Θεοσκεπάστου από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Χώρας και Μεσαριάς, τόν Σύλλογο Γυναικών Άνδρου και το Φιλοπρόοδο Όμιλο «ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ».
Η Θεοσκέπαστη του 1903
8:30 μ.μ. - Εκκίνηση Λιτανευτικής Πομπής της Εικόνος της Ευρέσεως, προπορευομένης Λαμπαδηφορίας, κατά την άφιξη της οποίας στην Πλατεία Γηροκομείου θα τελεστεί Δέηση για την  νεολαία της Άνδρου.
Κυριακή 21 Απριλίου
07:30 – 10:30 π.μ. - Όρθρος & Θεία Λειτουργία
11:00 π.μ. Συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου από τις φιλαρμονικές, Κέρκυρας "Φιλαρμονική Εταιρία Καποδίστριας", Άνδρου "Μούσες", και η Εθελοντική Πολιτιστική Ομάδα Άνδρου.

ΑΘΗΝΑ
 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία προς τιμήν της προστάτιδας των απανταχού Ανδρίων, Παναγίας Θεοσκεπάστου, θα τελεστεί  στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύκη (Παρνασσού και Χρήστου Λαδά) το Σάββατο 20 Απριλίου από τις 8:30 το πρωί. Την εορτή διοργανώνει η ΕΝΩΣΗ ΑΝΔΡΙΩΝ.
 Οι Ανδριώτες που θα μείνουν Αθήνα τους δίνεται η δυνατότητα τιμήσουν την Παναγία "μας" και να συναντηθούν με συμπατριώτες.

1 σχόλιο:

  1. Καλά κάνετε και δημοσιοποιείτε και τον εορτασμό της Ένωσης Ανδρίων. Είναι ο εορτασμός που ενισχύει το δεσμό με την Άνδρο των Ανδριωτών που δεν μπορούν ή δεν έχουν πια πρόσβαση στο νησί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή