Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ


Ενδιαφέρον για θρησκευτικό τουρισμό εκδήλωσε η αντιπροσωπεία Ουκρανών tour operators και δημοσιογράφων που επισκέφτηκαν τον δήμαρχο Άνδρου Γιάννη Γλυνό, την Πέμπτη 25 Απριλίου.
Η επικοινωνία αυτή αποτελεί συνέχεια της προσέγγισης που έγινε κατά την διάρκεια της Έκθεσης Τουρισμού της Μόσχας το 2011.
Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής
Οι Ουκρανοί τουριστικοί παράγοντες στους σχεδιασμούς τους συνδέουν την Άνδρο με την Τήνο και λόγω της γειτνίασης των δύο νησιών αλλά και για τα Ορθόδοξα μνημεία που έχουν.
Το ενδιαφέρον τους εστιάσθηκε στον θρησκευτικό τουρισμό παράλληλα  όμως ενδιαφέρθηκαν για τα ιστορικά στοιχεία του νησιού και την ευρύτερη γνωριμία με τον πολιτισμό της Άνδρου. 
Πρωτοχριστιανικός ναός  Ταξιάρχη Μελίδας
Ξεναγήθηκαν στους αρχαιολογικούς χώρους της Υψηλής, της Ζαγοράς και του Στρόφιλα. Επισκέφτηκαν τους ιερούς πρωτοχριστιανικούς ναούς  του Ταξιάρχη της Μεσσαριάς της Μελίδας.  Στη Χώρα περιηγήθηκαν τον πεζόδρομο και επισκέφθηκαν την Καϊρειο Βιβλιοθήκη, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Κάστρο και τους ιερούς ναούς της Παναγίας Θεοσκέπαστης, της Παλατιανής, και του Αγίου Γεωργίου. Επισκέφτηκαν την ιερά μονή του Αγίου Νικολάου που διατηρεί επικοινωνία με Ρώσους και Ουκρανούς προσκυνητές. Η εναλλακτική  διαδρομή προς το Μπατσί (τόπος διαμονής τους) γνώρισαν την "άλλη" μορφή της Άνδρου.
Συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους των συλλόγων ενοικιαζομένων δωματίων και εστίασης. Σε όλη την παραμονή τους στο νησί τους συνόδευε η  Μαρία Κορρέ μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου.
Σύμφωνα με διαπιστώσεις των ανθρώπων που συναντήθηκαν με την Ουκρανική αντιπροσωπεία  έφυγαν με τις καλύτερες αναμνήσεις και  υπάρχουν υποσχέσεις για έναρξη συνεργασίας. 
Ι.Μ. Αγίου Νικολάου
Ο θρησκευτικός τουρισμός προσφέρεται για την διεύρυνση της τουριστικής εμβέλειας της Άνδρου. Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης με Ορθόδοξη παράδοση έχουν ταξιδιώτες με ιδιαίτερη κλίση για επισκέψεις σε χώρους λατρείας, κατά προτίμηση σε ιστορικά μοναστήρια και ναούς. Παράλληλα κατοικούνται από εκατομμύρια ανθρώπους που διάκεινται φιλικά και οικεία προς την Ελλάδα. Μακάρι να μπορέσουμε να αναπτύξουμε δίαυλο διαρκούς επικοινωνίας! Ευχόμαστε σύντομα να δούμε επισκέπτες από όλες αυτές τις χώρες στο νησί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου