Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΥΡΙΟΥ 1966

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 

Παραμονές Πρωτοχρονιάς 1966 στην μεγάλη αίθουσα του σχολείου. Το ζεύγος των δασκάλων, Απόστολος Νταής και  Αντιγόνη Χόνδρου, οργάνωσαν τη γιορτή με συμμετοχή όλων των μαθητών και θεατές τους κατοίκους του Γαυρίου. Η συμμετοχή τότε  των παιδιών ήταν μια γιορτή διάρκειας, αφού είχαν ξεκινήσει τις πρόβες  σχεδόν ένα μήνα πίσω.
Το θέμα της γιορτής ήταν η αλλαγή του χρόνου...
  
Οι διακρινόμενοι μαθητές είναι:

1.Αντώνης Μαμάης 2. Ανδρέας Τζαννέτος 3. Παναγιώτης Κατσιώτης 4. Κώστας Νταής 5. Γιώργος Κατεβάτης 6. Μόσχα Μούλα 7. Γιώργος Τριδήμας  8.Ανδρέας Μακρογκίκας 9. Μαραμελίδης 10. Ουρανία Μούλα 11.......... 12. Δήμος Ρέρρας  13. Νίκος Χαλάς 14. Βαγγέλης Λυγίζος 15. Μιχάλης Γιαννακαρώνης 16. Βαγγέλης Μούλας 17. Λυγίζου Ελένη  18. Χαλά  Μαρία 19. Μαργαρώ Μούλα 20. Στέλλα Μαμάη 21. Μαρίκα Χέλμη  22.Ελένη Ρέρρα  23. Νίκος Τζουάνος 24.......... 25. Κώστας Λυγίζος  26.Λουκάς Κατεβάτης 27......

ΥΓ. Η ιστοσελίδα "ΑΝΔΡΟΣ σήμερα" προσκαλεί όσους διαθέτουν παλαιό φωτογραφικό (και όχι μόνο) υλικό από την Άνδρο  να μας το δανείσουν, για να το δημοσιεύσουμε. Να γνωρίσουμε και να συνθέσουμε την τοπική μας ιστορία.

7 σχόλια:

  1. Να σας θυμίσω ότι η εξέδρα της σκηνής ήταν στερεωμένη πάνω σε τάβλες οικοδομής που φρόντιζαν οι οικοδόμοι -μάστορες. Τα καθίσματα τα προσέφεραν καταστηματάρχες. Τα μετέφεραν τα παιδιά λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η γιορτή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έπρεπε να είχατε μνημονεύσει πιο ήταν το σωτήριο νέο έτος, ήταν το 1967. Χρονιά που έγινε η επτάχρονη διδακτορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φωτογραφία είναι του Γαβρίλη, του φωτογράφου του Γαυρίου. Το επώνυμό του πρέπει να ήταν Χρυσαφίδης, πρόσφυγας, ο μόνος πόντιος πρόσφυγας που έμεινε στο νησί. Παντρεμένος με την κυρά- Άννα που καταγόταν από κάποιο χωριό της Χωράς. Πανύψηλοι και οι δύο τους χωρίς παιδιά. Το σπίτι τους ήταν κοντά στην παλαιά δεξαμενή, λίγο πιο πάνω από το σχολείο. Το κύριο επάγγελμα του Γαβρίλη ήταν πλανόδιος έμπορος και τη φωτογραφία την είχε ως πάρεργο. θυμάμαι ότι όταν θέλαμε μια φωτογραφία, τον βρίσκαμε, τον ενημερώναμε και ερχόταν σπίτι και σε φωτογράφιζε. Ειδικά για φωτογραφίες ταυτότητας φρόντιζε το πίσω μέρος το φόντο να είναι ένας τοίχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΜΟΥ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΟΥ.!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ συγκινητικές φωτογραφίες. Να σας δούμε και μεις, πώς ήσασταν στα νιάτα σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ για τις όμορφες φωτογραφίες κ'αποιας μακρινής μικρής πατρίδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή