Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η "ΥΔΡΟΥΣΑ"

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΦΙΛΙΠΠΑ


Στο Κυκλαδικό πρωτάθλημα ανδρών η Άνδρος εκπροσωπείται μόνον από μια ομάδα, την ΥΔΡΟΥΣΑ. Φέτος εμφανίζεται πιο οργανωμένη αφού έχει σχηματίσει και εφηβική ομάδα η οποία θα συμμετάσχει στο αντίστοιχο πρωτάθλημα.  Το αθλητικό τμήμα έχει αφεθεί στούς προπονητές Διονύσιο Φίλιππα, Γιάννη Μπαρού, Φώτη Πέτσα, Γεωργία Ρέρρα και  Κυριάκο Μουστάκα.
Ηλικιακά η ομάδα έχει μέσον όρο τα 25,16 έτη. Στην ομάδα προστέθηκαν και τρεις παίκτες του Ανδριακού, οι: Άρης Γλυνός 30 ετών, Σπύρος Ζουμής 38 ετών και Γεώργιος Παπουτσής 38 ετών. Επέστρεψε και ο παίκτης της ομάδας Γεώργιος Βιδάλης, 21 ετών, που αγωνιζόταν στην Α.Ε. Μεσολογγίου, όσο φοιτούσε σε σχολή του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Ο Α.Ο. Υδρούσα αγωνίζεται στον πρώτο όμιλο του Κυκλαδικού πρωταθλήματος μαζί με τις ομάδες: Α.ΣΆνω Μεράς (Μύκονος), Α.Ε. Στενής (Τήνος), Α.Ο. Σύρου, Α.Ο. Τήνου, Αίας Σύρου και Α.Ο. Πάγου (Σύρος).

Από τον αγιασμό για την έναρξη της νέας περιόδου
Ο προπονητής της ομάδας Διονύσης Φίλιππας μας έδωσε μια ενδιαφέρουσα  συνέντευξη που μας οριοθετεί το μέλλον της ομάδας και του Ανδριακού ποδοσφαίρου. Οι απαντήσεις του προπονητή της ΥΔΡΟΥΣΑΣ φανερώνουν έναν άνθρωπο με σύγχρονη αντίληψη του αθλητισμού και προσγειωμένο στην πραγματικότητα. Το δε αγωνιστικό του αθλητισμού σθένος το επεκτείνει στα προβλήματα της ομάδας που προσπαθεί να βρίσκει λύσεις. 
-Ποιοι οι στόχοι της ομάδας στη νέα αγωνιστική περίοδο;
Δ. ΦΙΛΙΠΠΑΣ. Οι στόχοι της ομάδας μας έχουν προσδιοριστεί, ήδη, από την περσινή χρονιά και δε σκοπεύουμε να παρεκκλίνουμε από αυτούς, παρά τις αλλαγές και τις ανακατατάξεις στα τοπικά πρωταθλήματα Ανδρών και Νέων και τη διαφορά δυναμικότητας (οικονομικής και αγωνιστικής) που μας χωρίζει από τους αντιπάλους μας.  
Κύριο μέλημα του συλλόγου μας αποτελεί, επί της ουσίας η δημιουργία μίας υγιούς αθλητικής κοινότητας νέων, οι οποίοι θα καταφέρουν, με την πάροδο του χρόνου και με οδηγούς τη φιλοσοφία του αθλητισμού, τις αξίες της συλλογικότητας, του «ευ αγωνίζεσθαι», του εθελοντισμού και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο που τους διδάσκουμε σε κάθε ευκαιρία, να εξελιχτούν σε ομάδα με ταυτότητα και κοινό σκοπό. Με λίγα λόγια, στοχεύουμε στη δημιουργία αθλητών οι οποίοι θα μάχονται σε κάθε αγώνα με όλη τους την ψυχή και με διαρκή δουλειά, προσήλωση, πειθαρχία και ήθος, θα βελτιώνονται καθημερινά, χωρίς να θέτουμε όρια στο πού θα φτάσουμε. Άλλωστε, τα όνειρα δεν έχουν και δεν πρέπει να έχουν ταβάνι.

- Το οικονομικό είναι κυρίαρχο πρόβλημα των συλλόγων. Εσείς πως το αντιμετωπίζετε;
Δ. ΦΙΛΙΠΠΑΣ Δυστυχώς, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ο σύλλογός μας δεν υποστηρίζεται οικονομικά από οποιονδήποτε χορηγό. Κανένας δε μας έχει προσεγγίσει για να μας βοηθήσει και γενικά, συναντήσαμε πολλές «κλειστές πόρτες» και προσχηματικές απαντήσεις σε σχετικές προσεγγίσεις μας. Ευελπιστούμε, όμως, ότι οι συμπολίτες μας, όταν αντιληφθούν την τεράστια προσπάθεια που κάνουμε για τη νεολαία του νησιού μας, προσφέροντας της μία υγιή αθλητική στέγη, μακριά από επικίνδυνους πειρασμούς, θα ενεργοποιηθούν και θα μας προσφέρουν την αρωγή τους. 
Παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, εμείς όχι μόνο δεν πτοούμαστε, αλλά αντιμετωπίζουμε το εγχείρημά μας ως μία πολύ καλή ευκαιρία να καταδείξουμε ότι τα χρήματα δεν είναι το άλφα και το ωμέγα, ιδίως σε μία εποχή έλλειψης οικονομικών μέσων και ότι η θέληση και η δύναμη της ψυχής μπορούν να γίνουν τα όπλα μας ώστε να επιβιώσουμε ως ομάδα, ακόμη και να βγούμε από την κρίση ως κοινωνία. Πρέπει όλοι να σταματήσουμε να μεμψιμοιρούμε και να γεμίζουμε την ψυχή μας με μίσος, επειδή οι άλλοι δε μας παρέχουν αυτά που αξίζουμε και να φροντίσουμε μόνοι μας, με δημιουργικό τρόπο, να προσφέρουμε στους εαυτούς μας και στους γύρω μας αυτά που δικαιούμαστε. 
Επί του παρόντος, η οικονομική μας επιβίωση και η κάλυψη των τεράστιων  λειτουργικών μας αναγκών εξαρτάται αποκλειστικά από τη διοργάνωση χορών και λοταριών, την πώληση ημερολογίων αλλά και τις μικρές ευγενικές συνδρομές κάποιων συμπολιτών μας, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη που μας παρέχουν από το πενιχρό εισόδημά τους.      
-Τι έχετε  να επισημάνετε για το λυπηρό γεγονός της αναστολής λειτουργίας της ομάδας; 
Δ. ΦΙΛΙΠΠΑΣ. Δεν είμαστε γνώστες της κατάστασης που επικρατεί στον Ανδριακό και  δε θα θέλαμε να επεκταθούμε σε αυτό το ζήτημα. Εκείνοι, οπωσδήποτε, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τους λόγους που οδήγησαν το εν λόγω σωματείο στην φετινή κρίση.
Το μόνο που θα θέλαμε να επισημάνουμε είναι ότι μία ομάδα που δε διαθέτει παιδικό και εφηβικό τμήμα και ακαδημίες, γενικότερα, σπάει τη συνέχειά της και είναι ζήτημα χρόνου να σβήσει. Διευκρινίζουμε ότι η άποψη μας αυτή αποτελεί γενική παρατήρηση και όχι επίκριση. 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΔΡΟΥΣΑΣ


7 σχόλια:

  1. η πιο σωστή κουβέντα του προπονητή της Υδρούσας περικλείεται στην τελευταία τοποθέτηση του. Όταν διαλύεις τις ακαδημίες σου, ακυρώνεις το μέλλον σου στην ως σύλλογος. Επειδή έχω διατελέσει προπονητής των ακαδημιών στον Ανδριακό, το επεσήμανα πολλάκις στο Δ.Σ. όταν πριν 2 χρόνια θέλησαν να τελειώσουν τις ακαδημίες της ομάδας. Εύχομαι κάθε επιτυχία στην Υδρούσα και σε όλα τα παιδιά, άλλωστε με αρκετά από αυτά έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν και ξέρω ότι θα το παλέψουν μέχρι τέλους!!!Μαγουλάς Δημοσθένης Κ.Φ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κόσμος να πηγαίνει στο γήπεδο να βλέπει τα παιδιά της Ανδρου της μοναδικής ομάδας του νησιού μας. Να βάλετε 5 ευρώ η οικογένεια το εισιτήριο να γεμίζει το γήπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να πηγαίνει στο γήπεδο τον χειμώνα ο κόσμος φίλε, θέλει και 3-4 πράγματα να γίνουν στο γήπεδο, ν αμην γινόμαστε μούσκεμα ή να μας τρώει το αγιάζι.Πόσες φορές αλήθεια φέυγουμε λόγω κρύου και βροχής, αφού δεν μπορούμε να σταθούμε.Δυστυχώς ο τότε Δήμος υπό τον συμπολίτη μας Δήμαρχο Κυριάκο, στην πρεμούρα του να θιάξει γήπεδο, με τόσα λεφτά που επιχορηγούνταν δεν φρόντισε για εμας τους θεατές,εδω θα μου πείτε δεν φρόντισε για δρόμο πρόσβασηε και αποδεκτά αποδυτήρια...τι να λέμε τώρα ! Ας κινηθούμε τώρα με την μία μοναδική μας εκπρόσωπο στο πρωτάθλημα, να εξασφαλίσουμε τα στοιχειώδη στους παίκτες μας,αλλα και σε εμάς τους γονείς και φιλάθλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα σκίαστρα δεν έχουν ιδιαίτερα υψηλό κόστος για έναν δήμο. Το θέμα είναι η σκοπιμότητα του έργου. Αν υπηρετεί την επόμενη εκλογική αναμέτρηση , έχει υψηλό κόστος και γίνεται ελλειπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτέλους φίλε μου,τι παέι να πεί σκοπιμότητα, οταν πρόκειται για εμάς τους ίδιους σαν θεατές ή και ακόμα γι ατα παιδιά μας που παίζουν στην ομάδα,αλλα και σε αυτούς που θα έρχονται,να δούν ίσως κάποιο αγώνα ντέρμπυ.τώρα να κάνει αίτημα η ομάδα στον Δήμο,αλλα και σε εθελοντές-χρηματοδότες για να τοποθετηθούν σκίαστρα προστασίας.Τόσα και τόσα λεφτά φεύγουν για εκδηλώσεις,συναυλίες,βιολιά και νταούλια,πρόσκληση καλιτεχνών απο Αθήνα υπό μορφή συναυλίας,δεν μπορούν άραγε να συγκεντρωθούν για την βελτίωση του γηπέδου ;...ακούει κανείς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν αντιλέγω σε αυτά. Το πρόβλημα είναι όταν κατασκευάζεται κάτι και στην περίπτωσή μας ένα γήπεδο πρέπει να γίνεται ολοκληρωμένο, από την αρχή. Αγωνιστικός χώρος, αποδυτήρια, λουτρά, κερκίδες σκίαστρο για τον ήλιο και την βροχή και ότι χρειάζεται να έχουν προβλεφτεί. Τα συμπληρωματικά έργα και υψηλότερο κόστος έχουν και πολλές φορές δημιουργούν προβλήματα. Παράδειγμα σε γήπεδο που τοποθετήθηκε εκ των υστέρων σκίαστρο η στήριξη έγινε με κολώνες που τοποθετήθηκαν και στο μπροστινό μέρος των κερκίδων. Το αποτέλεσμα είναι να περιορίζει την άνετη παρατήρηση του αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλώς ή κακώς τώρα έχουμε ένα γήπεδο στην περιοχή Υδρούσσας, στην ουσία ελλειπέστατο και χωρίς τα στοιχειώδη.Ας ζητήσει άμεσα ο Σύλλογος οικονομική στήριξη απο την Γραμματεία Αθλητισμού,αφού και τα φυτώρια...δικαιολογούν μια τέτοια πρωτοβουλία άμεσης χρηματοδότησης,πριν χειμωνειάσει.Αλήθεια η σημερινή διοίκηση της Υδρούσσας τι έχει να μας πεί για αυτό, τι έχει κάνει στον τομέα αυτόν;πω΄ς αλήθιεα θέλει να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο όταν δεν δείχνει σεβασμό σε όλους αυτούς που...ξεροσταλιάζουν στις εξέδρες ;πόσα αλήθεια μπορώ να γράψω και εγώ εδώ,όπως και πολλοί άλλοι που έχουν έρθει εκατοντάδες φορές στο γήπεδο και χρόναι τώρα δεν βλέπουν την παραμικρή βελτίωση του ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή