Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΠΤΑ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ

26οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου
                                                                                                                           
                                                                                                     
Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και ο ΣΕΓΑΣ διοργανώνουν  και φέτος  τους «26ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου» στο νησί της Χίου,   στις   5 και 6 Οκτωβρίου 2013.
Τους  αγώνες  υποστηρίζουν  οι Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Χίου και θα διεξαχθούν  στο  Δημοτικό Στάδιο Χίου με ώρα έναρξης 16.00.

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου αποτελούν ένα καταξιωμένο θεσμό για τον κλασικό αθλητισμό στη χώρα μας και συμβάλλουν σημαντικά αφ’ ενός στην ανάδειξη νέων αθλητών και αθλητριών και  αφ’ ετέρου στη δημιουργία σημαντικών αθλητικών υποδομών στα νησιά του Αιγαίου.
Ο ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ η μοναδική ομάδα της Άνδρου που καλλιεργεί τον κλασικό αθλητισμό στο νησί συμμετέχει με τέσσερις αθλητές και τρείς αθλήτριες. Στους άνδρες συμμετέχει ο Θοδωρής Ξένος (σφαιροβολία, δισκοβολία), ο Γιώργος Ζώταλης (σφαιροβολία) και ο Γιάννης Κοτρωνάκης (μήκος, δρόμος 100 μέτρων). Στις γυναίκες αγωνίζονται η Μαργαρίτα Μπούσιου (δισκοβολία) και η Κατερίνα Μαρίνη (δρόμος 100 μέτρων).  Στις μικρότερες κατηγορίες θα αγωνιστούν η Δήμητρα Ζουμή (μήκος παγκορασίδων) και ο Κωνσταντίνος Πιπέρας (δρόμος 150 μέτρων παμπαίδων)
Εφέτος συμμετέχουν 35 σωματεία Στίβου με περίπου 350 αθλητές και αθλήτριες, από 12 νησιά του Αιγαίου (Λέσβο, Λήμνο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Ρόδο, Κω, Λέρο, Κάλυμνο, Νάξο, Μήλο, Άνδρο και Μύκονο).
Μεταξύ αυτών θα συμμετέχουν και 33 αθλητές και αθλήτριες ειδικών ικανοτήτων (ΑΜΕΑ), οι  οποίοι θα αγωνιστούν σε ειδικά αθλήματα.
Στο πλαίσιο των αγώνων το Σάββατο 5 Οκτωβρίου και ώρα 10.30 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο διοργανώνεται ημερίδα με θέμα: «Αναβολικά: σαν την «Λερναία Ύδρα» χτυπούν τον αθλητισμό»
Στην Άνδρο, για την ιστορία, έχουν διεξαχθεί δύο φορές οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου, το 2001 και το 2008. Στους αγώνες του 2008 συμμετείχαν 16 νησιά και 43 σωματεία, συμμετοχές που είναι οι πιο πολυπληθέστερες ...

1 σχόλιο: