Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΦΟΡΕΙΣ


ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΝΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
  
Xειροκροτήσαμε μόλις προχτές, τις επιτυχίες των νέων του νησιού μας στα  ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Μετά όμως το καταλάγιασμα του ενθουσιασμού  και των συγχαρητηρίων, ήρθε η σκληρή πραγματικότητα, να προβληματίζει τις περισσότερες οικογένειες των νέων φοιτητών μας.
Είναι η απάντηση στο ερώτημα πώς να καλύψουν οικονομικά τα παιδιά τους, να μπορέσουν μετά την είσοδό τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ στις διάφορες περιοχές της χώρας, να αρχίσουν,αλλά  και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
Η πρόταση που κυκλοφορεί στα χείλια των οικογενειών είναι, γιατί αλήθεια να μην μπορεί η διάκριση των νέων της Ανδρου μας, να συνοδεύεται και με κάποιο χρηματικό ποσό.
Ενα χρηματικό ποσό, απο πλευράς του Δήμου Ανδρου,ίσως κάποιου Ιδρύματος   ή άλλου φορέα, το οποίο μπορεί να μην λύνει το συνολικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάποιες οικογένειες, αν δοθεί να επιτευχθεί η πραγματική του αξιοποίηση, για να τους καλύψει τα πρώτα έξοδα. Να καλύψουν τα αρχικά έξοδα της μετεγγατάστασης στον τόπο φοίτησης.
Η πραγματική αυτή ανάγκη προτείνουμε να χρηματοδοτηθεί κάθε οικογένεια νέου φοιτητή από τα Λύκεια της Άνδρου με 1.000 ευρώ.
Σε αυτή  την δύσκολη οικονομική συγκυρία και στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Συνεισφοράς, η πρόταση  με στόχο τη στήριξη των φοιτητών απο την Ανδρο,
θα έχει ευρύτατη αποδοχή και θα βοηθήσει στις οικογένειες των νέων φοιτητών.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ σωστή κίνηση, εύχομαι να υπάρξει άμεσα ενδιαφέρον από τους αρμόδιους φορείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή