Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Ανακοίνωση έκδωσε η Διοίκηση του ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ για τις πρόσφατες αποφάσεις της. Εκθέτει την άποψή της για τους λόγους που την οδήγησαν στην περιθωριοποίηση του συλλόγου απέχοντας από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα.

Εστιάζει ως κύριο πρόβλημα τα οικονομικά της ομάδας που τα αποδίδει στην υπάρχουσα κρίση. Το επόμενο πρόβλημα είναι η δυναμικότητα της ομάδας η οποία στηρίχθηκε σε μία εντεκάδα χωρίς αντικαταστάτες. Κάθε απώλεια των βασικών παικτών δεν υπήρχε δυνατότητα αντικατάστασης από αναπληρωματικούς. Όχι γιατί δεν υπήρχαν αλλά, όπως βγαίνει σαν συμπέρασμα, υπολείπονταν αισθητά σε δυναμικότητα.
Η αρχαιότερη σωζόμενη φωτογραφία του ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ
Γεγονός είναι ότι οι ομάδες που δεν έχουν "πάγκο" είναι καταδικασμένες. Οι αναπληρωτές πρέπει να είναι ελπιδοφόροι ποδοσφαιριστές που στοχεύουν στην καθιέρωσή τους ή αθλητές που βρίσκονται στην δύση της καριέρας τους και έχουν ειδικό ρόλο στην ομάδα.
Ο ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ φαίνεται ότι έκτισε την ομάδα του στηριζόμενος στην απόκτηση  και όχι στην δημιουργία παικτών. Τακτική που καλλιεργήθηκε στο Ελληνικό ποδόσφαιρο που με την κρίση φανερώθηκε ο λανθασμένος αυτός δρόμος. Στα νησιά υπάρχει και ο πρόσθετος λόγος ότι τα παιδιά των υποδομών μετά το Λύκειο που μπορούν να στελεχώσουν την ομάδα εγκαταλείπουν κατά κανόνα το νησί κυρίως λόγω σπουδών. 
Όταν στην σύνθεσή του είχε  ποδοσφαιριστές-εφοπλιστές
Η κρίση της ομάδας πρέπει να λειτουργήσει αποτρεπτικά στην επανάληψη των παραλήψεων που έγιναν. Η ιστορική ομάδα της Άνδρου είναι τότε βέβαιο ότι θα ανακαλύψει τον λειτουργικό τρόπο οργάνωσης που δεν θα δέχεται έντονους κλυδωνισμούς στις δύσκολες περιόδους.
 Χρειάζεται να προηγηθεί μελέτη της αρνητικής πορείας. Να ανακαλυφθούν τα αίτια που οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα. Η σημερινή κατάληξη είναι αποτέλεσμα πολύχρονων λανθασμένων κινήσεων...

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ

Μετακίνηση με ιδιωτικό σκάφος... 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ Ο.Φ μετά την τελευταία συνάντηση των μελών του στις 23.8.2013, βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να πάρει την απόφαση της μη συμμετοχής της ομάδας στο ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα Κυκλάδων  2013-2014.
      Την ευθύνη για την τρέχουσα κατάσταση αναλαμβάνει η σημερινή διοίκηση του Συλλόγου, έχοντας πλήρη επίγνωση της 80χρονης ιστορίας και προσφοράς του ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ Ο.Φ στους Νέους και στους Φιλάθλους του Νησιού μας.
Στην σύνθεση έπαιζαν μόνον Ανδριώτες και από όλο το νησί
Η σημερινή απόφαση πάρθηκε γιατί εκτιμήσαμε ότι δε θα μπορέσουμε να είμαστε συνεπείς στις δύο βασικές αρχές που είχαμε πάντα σαν Διοίκηση: Στην ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ μας και στο ΑΞΙΟΜΑΧΟ της ομάδας μας. Η αξιοπιστία της διοίκησης κρίνεται από την ικανότητά της να παρέχει τη σωστή γραμματειακή υποστήριξη για τη λειτουργία του Συλλόγου και την οικονομική δυνατότητα για τις υποχρεώσεις και τις ανάγκες στις αγωνιστικές του δραστηριότητες (αθλητικό υλικό, προπονητές, συμμετοχή σε αγώνες, μετακινήσεις ,διαιτησίες κλπ). Τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, ο Σύλλογος μας έχασε πολλούς από τους χορηγούς του και πολλά από τα μέλη του αδυνατούν να συμβάλουν με τη συνδρομή τους. Αυτή η οικονομική αδυναμία είναι ένας μέρος του προβλήματος.
Το άλλο εξ’ ίσου σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε είναι η απώλεια του αξιόμαχου της ποδοσφαιρικής ομάδας, η δυναμικότητα της οποίας υπέστη απώλειες επτά βασικών παικτών(δύο σοβαροί τραυματισμοί, τρείς στρατεύσιμοι και δύο αποχωρήσεις).
      Λαμβάνοντας υπόψιν τους παραπάνω λόγους, η συμμετοχή μας στο φετινό πρωτάθλημα θα είχε σαν αποτέλεσμα να εκτεθούμε σαν Διοίκηση και να διασυρθούμε σαν ομάδα. Το παραπάνω δεν αξίζει στον ΑΝΔΡΙΑΚΟ Ο.Φ, ένα σύλλογο που τα τελευταία 31 χρόνια αγωνιζόμενος στο κυκλαδικό ποδόσφαιρο υπήρξε πρωταγωνιστής και υπόδειγμα.

Κατόπιν όλων αυτών, η Διοίκηση έχει την υποχρέωση να κάνει ότι είναι δυνατόν για να υπάρξει συνέχεια στο Σύλλογο. Για αυτό ξεκινάμε μια προσπάθεια ενημέρωσης και προσέλευσης νέων μελών , με προσωπικές επαφές και μέσω των ηλεκτρονικών μέσων.
Η προσπάθεια αυτή θα τρέχει τους επόμενους τρεις μήνες, ώστε στο τέλους του χρόνου να γίνουν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. 
     
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε αυτό το κάλεσμα θα υπάρξει ανταπόκριση από τους συμπολίτες μας για να ξεπεραστεί η τρέχουσα κρίση, ώστε ο ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ να ξαναβρεί το δρόμο του και να είναι παρών στο επόμενο πρωτάθλημα.
Εάν, παρ’όλα αυτά δεν έρθουν νέοι άνθρωποι οι οποίοι θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια , ο ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ δε μπορεί να έχει μέλλον. Με κρίσεις και με σχόλια από τα καφενεία και το internet ο Σύλλογος δε διοικείται. Χρειάζεται διαρκή ενασχόληση, αγάπη και αγώνα. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ο Σύλλογος δεν είναι υπόθεση δέκα ανθρώπων και δύο χορηγών. Είναι υπόθεση όλου του Νησιού.
      Το Διοικητικό Συμβούλιο μέχρι το τέλος του χρόνου είναι πρόθυμο και ανοικτό προς όλους, σε κάθε καινούρια ιδέα και πρόταση , ελπίζοντας στο καλύτερο.
Με εκτίμηση το Διοικητικό Συμβούλιο
ΒΑΛΜΑ ΝΤΟΛΥ, ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΛΑΒΔΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΚΩΒΑΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΚΑΛΛΙΒΡΟΥΣΗΣ ΑΛΕΚΟΣ, ΑΛΑΦΡΑΓΚΗΣ ΘΩΜΑΣ, ΚΟΤΡΩΝΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΧΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

     
     
     

4 σχόλια:

  1. Καλά το γράφετε, πολλά λάθη έγιναν σε βάθος χρόνου. Να κάνετε έρευνα για τις παροχές του Μιχάλη Γουλανδρή. Τον όρο που τους ζήτησε να παίζουν Ανδριωτόπουλα. Να οργανωθούν υποδομές. Οι διοικούντες ονειρευόντουσαν μεγαλεία για την ομάδα μεταγράφοντας παίκτες εκτός νησιού. Η ομάδα στηρίχθηκε στις μεταγραφές και όχι στην σύγχρονη οργάνωση της.
    Θα σας στείλω περισσότερα στοιχεία στο e-mail για να σας βοηθήσω να ξεκινήσετε έρευνα για κατάπτωση του Ανδριακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς για τον ανώνυμο κύριο παραπάνω έχει μπερδέψει στο μυαλό του πρόσωπα, πράγματα, καταστάσεις, χρονικές περιόδους και διοικήσεις. Όλα σαλάτα και με μια δήθεν "εγώ ξέρω" καταγγελτική σάλτσα για τις εντυπώσεις.
      Αν έχετε στοιχεία για οτιδήποτε μεμπτό να το γράψετε ΕΠΩΝΗΜΩΣ και θα λάβετε και τις ανάλογες απαντήσεις πάλι επωνήμως. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  2. ο 1ος ανώνυμος έχει απόλυτο δίκιο, και η αλήθεια ΄΄πονάει΄΄...τα λάθη ξεκίνησαν από την εποχή που απέπεμψαν τον Γουλανδρή με την δήθεν έπαρση κάποιων της τότε εποχής, που υπόσχονταν λεφτά, και έφεραν κάμποσους μισθοφόρους.Θυμάμαι ακόμα παίχτες και διοικούντες τότε γυρνούσαν με τα μπλοκάκια εγγραφών στην αγορά για να βγάλουν τους ΄΄δικούς τους΄΄ στις εκλογές, και ψήφισαν μέχρι και οι γιαγιάδες τους. Φυσικά το τωρινό Δ.Σ. δεν έχει σχέση με το τότε Δ.Σ. (πλην του Κου Σακελλάρη και του Κου καλιβρούση αν θυμάμαι καλά), οι οποίοι έχουν προσφέρει πάρα πολλά.Άλλοι τότε πήγαν να εκμεταλευτούν καταστάσεις επειδή μύρισαν ΄΄χρήμα΄΄. Και δυστυχώς με πρωτεργάτη τον προπονητή της ομάδος, που σιγά σιγά περιθωριοποίησε τους Ανδριώτες παίχτες(πλην κάποιων εξαιρέσεων)ειδικά στην 2η σαιζόν του. και όταν σταμάτησε η κάνουλα με τα χρήματα, την έκαναν όλοι και έτρεχαν πάλι οι παλιοί να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Αλλά το κακό είχε γίνει, η ομάδα στιγματίστηκε, βγήκε απο το μυαλό του κόσμου και σιγά σιγά φτάσαμε στο σήμερα. Όπου το τωρινό Δ,Σ, προσπάθησε, έκανε και λάθη αλλά εντάξει στο μέτρο το ανθρώπινο και χωρίς δόλο, και τελικά η μαθηματική κατάληξη των καταστάσεων και των επιλογών όλων επιβεβαιώθηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο τρίτος ανώνυμος βάζει τα πράγματα στην σωστή τους θέση. Αυτά έλεγα παραπάνω.
      Ο δεύτερος ανώνυμος.

      Διαγραφή