Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Rowan Atkinson

Mr BEEN και ΑΝΔΡΟΣ

Ο Mr BEEN, κατά κόσμον Rowan Atkinson, ο δημοφιλής Βρετανός κωμικός ηθοποιός, του αρέσει η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Άνδρος ως τόπος διακοπών. Τον Αύγουστο, κατά κανόνα κάθε χρόνο, επισκέπτεται το νησί μας. Οι περιπτώσεις που απουσίασε από την Άνδρο ήταν λόγω των επαγγελματικών  του υποχρεώσεων.
Η παρουσία του είναι διακριτική αποφεύγοντας τις "κοσμικότητες". Άλλωστε είναι καλλιτεχνικό αστέρι που διαθέτει υψηλή και διεθνή δημοτικότητα και όχι αστεράκι που επιζητεί την δημοσιότητα για να λειτουργεί ως "κύμβαλον αλλάζοντα" για να προσεχθεί η παρουσία του. Συγκαταλέγεται στους 50 καλύτερους κωμικούς ηθοποιούς όλων των εποχών.
Η Άνδρος κυριολεκτικά είναι ο τόπος ξεκούρασης και διακοπών του από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του. Του αρέσει η μεσαιωνική πόλη της Άνδρου, από του Καραουλάνη και κάτω... Και όσο καιρό βρίσκεται στο νησί περιφέρεται στα δρομάκια της παλαιάς πόλης κάθε φορά που βγαίνει από το κατάλυμα του το οποίο είναι κατοικία μάλλον ιδιόκτητη. Στους περιπάτους του αρκετοί μόνιμοι κάτοικοι που τον συναντούν διαρκώς, τον χαιρετούν. Ανταποδίδει τον χαιρετισμό με εγκαρδιότητα. Η καλοσυνάτη αυτή επικοινωνία τον ευχαριστεί και η οποία γίνεται χωρίς να γνωρίζουν ποιος είναι!
Θα πείτε πως δεν τον έχουν αναγνωρίσει; Κάποιοι ίσως να έχουν
αναρωτηθεί ότι αυτός ο ξένος που αρκετά χρόνια τον Αύγουστο σχεδόν καθημερινά κυκλοφορεί από το δρομάκι έξω από το σπίτι τους μοιάζει αρκετά με τον "Κύριο Φασόλια" (στα Ελληνικά ο Mr BEEN). Γενικά οι άνδρες ηθοποιοί δεν αναγνωρίζονται εύκολα διότι δεν συνηθίζουν να κυκλοφορούν μακιγιαρισμένοι, όπως φαίνονται στις ταινίες.
Η αγάπη του για την Άνδρο και τους κατοίκους της είναι έκδηλη και σε κάθε ευκαιρία το δηλώνει!

2 σχόλια:

  1. Προς εξυπηρέτηση της δημοσιότητάς τους από αύριο θα αρχίσουν την αναζήτηση του. Τον χάσαμε τον άνθρωπο αν τον πάρουν είδηση οι αρχόντοι μας. Ο άνθρωπος στην Χώρα αναζητά την ησυχία του. Τον βλέπω με τις ζαβομάρες τους να παίρνει δρόμο προς αναζήτηση νέου τόπου διακοπών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα γνωρίσω τη Χώρα, την πόλη μου, τριγυρίζοντας στα σοκάκια της για να συναντήσω τον Mr. BEEN!!!
    Σπουδαία ανακάλυψη, στην αρχή που το διάβασα, πέρασε από το μυαλό μου να έχει δόση υπερβολής. Ερευνώντας σε βρετανικά σάιτς αναφέρονται στην σχέση του με την Άνδρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή