Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Τίτλος τέλους για το "ΑΝΔΡΟΣ σήμερα"

ΑΝΑΣΤΟΛΗ  THΣ  ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ  ΜΑΣ       ΠΟΡΕΙΑΣ  

Δύσκολη απόφαση  να σταματήσεις μια προσπάθεια την περίοδο που βρίσκεται,σε ακμή. Αναγκαία ενέργεια όμως από τον κίνδυνο να εκτραπεί ή να υποβαθμιστεί. Οσο ο καιρός περνούσε, το διαρκώς αναβαθμιζόμενο επίπεδο, του οποίου η διατήρηση απαιτούσε παράλληλα και περισσότερο χρόνο, μας δυσκόλευε. Η προσπάθεια του "ΑΝΔΡΟΣ σήμερα" είναι ερασιτεχνική, με την κυριολεκτική σημασία του όρου. Έργο του ελεύθερου χρόνου μας!
Δύσκολος ο αποχαιρετισμός και για αυτό είναι διπλός, ένας από κάθε συνδιαχειριστή!
Αγαπητοί αναγνώστες.

Πριν από 27 χρόνια, τότε, ορμώμενοι από την αγάπη για τον τόπο μας δημιουργήσαμε το ομώνυμο περιοδικό σε  μια προσπάθεια για την ανάδειξη των ζητημάτων του τόπου μας, αλλά και των δραστηριοτήτων των συμπολιτών μας για το καλό της Ανδρου μας.
Το μακρύ ταξίδι της έντυπης έκδοσης συνεχίστηκε μέχρι το 1997 και πέρσι τέτοιον  καιρό με την δημιουργία αντίστοιχης ειδησεογραφικής ιστοσελίδας.
Πάντα με τους ίδιους στόχους, πολύ αγάπη, αλλά και αμέτρητες ώρες εθελοντικής εργασίας,πολλές φορές σε βάρος της εργασίας μας και του προσωπικού μας χρόνου,αλλά τελικά, δεν έφτανε.
Στόχος μας ήταν να μην διαψεύσουμε κανέναν απο τους συνεργάτες μας,αλλά και τους αναγνώστες μας που κάθε μέρα ανέβαζαν την επισκεψιμότητα σε νούμερα πολύ υψηλά,πρωτόγνωρα για ηλεκτρονικό τύπο άποψης και γνώμης, για τα δρώμενα του νησιού μας.
Το ταξίδι αυτό, μας γέμισε εμπειρίες, νέες γνωριμίες με πολλούς αξιόλογους ανθρώπους, αλλά και μας απέδειξε ότι πραγματικά υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα στον τόπο μας που αξίζουν να προβάλλονται και που ίσως πρίν, να μην είχαν την ευκαιρία να γίνουν γνωστά.
Σε αυτό το ταξίδι δεν ήμασταν μόνοι!
Χιλιάδες συμπατριώτες μας αγκάλιασαν αυτό το εγχείρημα, με την ιστοσελίδα μας καθημερινά να κατακλύζεται  από περισσότερους από 1.000 επισκέπτες, περισσότεροι από 100 συνεργάτες προσέφεραν,σημαντικά πράγματα, σε αυτό που ζήσαμε τον τελευταίο χρόνο.
Εμπειρίες ζωής, αλλά και αίσθημα ικανοποίησης για τις περισσότερες από τις 400 αναρτήσεις μας, που έγιναν καθολικής αποδοχής, καθιερώθηκαν, με τον κόσμο να μας ρωτά συνεχώς για την επόμενη ανάρτηση μας.
Δυστυχώς όμως λόγοι επαγγελματικοί, απαιτούμενου πλέον περισσότερου χρόνου απασχόλησης και θέλοντας να παραμείνουμε ρομαντικοί, χωρίς  να παρεκκλίνουμε, με στόχο την αυτοδιατήρηση και πάνω απ΄όλα, να μην θέλουμε, να αφήσουμε  σ΄ άλλα χέρια την επιμέλεια των ειδήσεων αναστέλλουμε την λειτουργία μας.
Κλείνοντας θέλω  και μέσα απο την εμπειρία τόσων ετών, να ευχηθούμε  σε κάθε blog και sites   που ξεφυτρώνει και θα ξεφυτρώσει, να μην  διαστρεβλώνει την αλήθεια,αλλά να μάχεται, με θέσεις και απόψεις και να παρουσιάζει κάθε τι που μπορεί  να πάει τον τόπο μας, μπροστά.
Εύχομαι σε κάθε τέτοια ανάλογη προσπάθεια,καθένας να θυμάται τα λόγια του Σωκράτη: '' εκείνος που θέλει να ταρακουνήσει τον κόσμο,ας ταρακουνήσει πρώτα τον εaυτό του''
Πιστέβω λοπόν ότι η ιστορία μπορεί να καταγράψει ή να μην καταγράψει, τις προσπάθειές μας, αλλά τουλάχιστο να τις έχουμε κάνει !
Πιστέβω,ότι σας προσφέραμε την ενημέρωση που απουσίαζε από την Άνδρο, αλλά και ότι ανοίξαμε,μέσα και απο το διαδίκτυο ένα δρόμο, όπου νέοι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν την προσπάθεια που ξεκινήσαμε...
Σας ευχαριστούμε θερμά όλους σας !

Κώστας  Γ.Λυγίζος

Αγαπητοί αναγνώστες!

Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας "ΑΝΔΡΟΣ σήμερα" αποφασίσαμε να αναστείλουμε την παρουσία της στο διαδίκτυο με νέα ύλη.
Λόγοι προσωπικοί, επαγγελματικοί και η απουσία περισσότερου ελεύθερου χρόνου, επέβαλλαν την απόφασή μας.
Σας ευχαριστούμε που γίνατε συμμέτοχοι αυτής της ηλεκτρονικής έκδοσης.
Ζητούμε συγνώμη από τους πολυπληθείς καθημερινούς αναγνώστες μας για αυτήν την απότομη παύση μας. Κανόνας είναι άλλωστε, η αρχή να έχει και τέλος, απλά σε μας ήλθε νωρίτερα!
Για την ιστορία, μέχρι που γραφόταν αυτό το κείμενο δεχθήκαμε 253.979 επισκέψεις.
Πιστεύουμε ότι σας προσφέραμε, την ενημέρωση που απουσίαζε από την Άνδρο, αλλά ανοίξαμε και ένα δίαυλο όπου νέοι άνθρωποι να συνεχίσουν την προσπάθεια που ξεκινήσαμε...
Σας ευχαριστούμε θερμά!

 Ανδρέας Μ. Μακρογκίκας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου