Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β'

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σε όλο το νησί περιόδευσε το τριήμερο 10-12 Ιανουαρίου ο Μητροπολίτης Σύρου- Άνδρου Δωρόθεος Β'. Σκοπός της περιοδείας του ήταν να επικοινωνήσει με τους ιερείς, τους επιτρόπους, τους ψάλτες της εκκλησιαστικής περιφέρειας της Άνδρου αλλά και με τον κόσμο του νησιού. 



ΑΠΡΟΒΑΤΟΥ
Στον ιερό ναο του Αγίου Δημητρίου τέλεσε αρχιερατικό εσπερινό, ευλόγησε και διένειμε την Αγιοβασιλόπιττα την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, παρουσία των ιερέων της περιοχής Υδρούσας πλήθος κόσμου και με την συμμετοχή των αντιδημάρχων Αθανασίου Φραντζέσκου και Αθήνας Μακρή- Κοζανίτη , του περιφερειακού συμβούλου Ίσσαρη Κώστα και του  δημοτικού συμβούλου (αρχηγού της αντιπολίτευσης) Σουσούδη Θεοδόση και του Προέδρου Μπατσιού Μαγουλάς Κωνσταντίνος. 
Στο κήρυγμά του μνημόνευσε τον Ανδριώτη μακαριστό επίσκοπο Διονύσιο Κοζάνη αναφερόμενος στην προσέγγισή που έκανε  στην σωστή αξιοποίηση του προσωπικού χρόνου.
Ακολούθησε στο Πολιτιστικό Κέντρο Απροβάτου παραδοσιακό κέρασμα.

ΚΟΡΘΙ

"Εν χορδαίς και οργάνοις"  και με τα παιδιά να τραγουδούν τα κάλαντα και πλήθος από παιδιά και ενήλικες  επικεφαλής τον ιερέα του ναού Αντώνιο Χορευτή καλωσόρισαν τον Μητροπολίτη Δωρόθεο Β' το Σάββατο το απόγευμα κατά την επίσκεψή του στον Ιερό ναό Αγίου Νικολάου Όρμου.
Τελέστηκε στην συνέχεια αρχιερατικός εσπερινός με τη συμμετοχή των Εφημερίων της περιοχής και την παρουσία του δημάρχου Άνδρου Γιάννη Γλυνού. 
Στην ομιλία του αναφέρθηκε για τη θεολογική διάσταση του χρόνου, τον οποίο χαρακτήρισε ως μια πρόκληση για αλλαγή και βελτίωση της ζωής μας και για ανάληψη πρωτοβουλιών για έργα που καταξιώνουν την ύπαρξή μας.
Ευλόγησε την κοπή της Αγιοβασιλειόπιττας και την διένειμε μαζί με ευλογίες στους παρευρισκόμενους.

ΜΕΝΗΤΕΣ
Το πρωι της Κυριακής τέλεσε στον Ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στις Μένητες το σαρανταήμερο μνημόσυνο υπερ αναπαύσεως της ψυχής του αδικοχαμένου νέου Ιωσήφ Βαλμά, παρουσία πολύ κόσμου.

ΧΩΡΑ

Το απόγευμα της Κυριακής μετέβη, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Χώρας, τέλεσε τον Εσπερινό και ευλόγησε την κοπή της Αγιοβασιλειόπιττας για τους Ιερείς, τους Ιεροψάλτες, τους Επιτρόπους και τους συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως στην περιοχή Χώρας Άνδρου, παρουσία του Δημάρχου και της Λιμενάρχου Άνδρου και πλήθους πιστών.

Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε σε όλους για το νέο έτος και, αντί κηρύγματος, ανέγνωσε κείμενο του μακαριστού Μητροπολίτου Κοζάνης  Διονυσίου (Ψαριανού),  καταγόμενου από τον Πιτροφό, σχετικό με το χρόνο και τη σημασία της σωστής αξιοποίησής του.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου