Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

ΜΠΛΗΖΙΩΤΗΣ Κωνστάντιος

ΒΙΟΙ  ΔΙΑΠΡΕΨΑΝΤΩΝ ΑΝΔΡΙΩΤΩΝ

Ενδιαφέρουσα έκδοση που αναφέρεται σε πρόσωπα που πρόβαλλαν την Άνδρο με το έργο τους. Ερευνητική εργασία που ξεκινά από την αρχαιότητα και φτάνει μέχρι και τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του νεοελληνικού κράτους. 
Η Άνδρος ανέδειξε ολυμπιονίκες, πατριάρχες, φιλοσόφους...
Μνημονεύονται στο βιβλίο πρόσωπα τα οποία στους περισσότερους είναι άγνωστα, εξαίρεση αποτελεί ο Θεόφιλος Καΐρης.

Η παρουσίαση περιέχει τόσα στοιχεία όσα χρειάζονται για να σχηματίσει ο αναγνώστης επαρκή γνωριμία με τον αναφερόμενο Ανδριώτη και το έργο που τον καταξίωσε.
Ο πλήρης τίτλος του βιβλίου είναι: "Βίοι διαπρεψάντων ανδρών της νήσου Άνδρου από αρχαιοτάτων χρόνων και εντεύθεν" και περιέχει 138 σελίδες. Εκδόθηκε το 1880 στην Άνδρο, από το τυπογραφείο του Φραγκίσκου Δελαγραμμάτικα.  Ο συγγραφέας ήταν επίσκοπος Σταυρουπόλεως (περιοχή της Καρίας στη Μικρά Ασία) και καταγόταν από τα Υψηλού
Πατήστε στο σύνδεσμο ΒΙΒΛΙΟ για να γνωρίσετε τους διαπρέψαντες Ανδριώτες σε αρχείο pdf  

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια κύριοι.
    Απορώ πώς ο κόσμος θα ενδιαφερθεί και θα μάθει όλα αυτά τα θαυμαστά. Πριν λίγο καιρό παρουσιάσατε το βιβλίο του Μουστάκα, σήμερα του Μπληζιώτη. Πρέπει να συνεργαστούν όλοι όσοι έχουν τέτοιες γνώσεις , ίσως υπό την αιγίδα της Καϊρείου Βιβλιοθήκης και αυτά πρέπει να παρουσιαστούν στα σχολεία και στον κόσμο / έστω σε όσους ενδιαφέρονται. Να διασωθεί ό,τι απέμεινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή