Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

ΔΕΝ ΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Γελοιογραφία του Πέτρου Βλαχουτσάκου από το
περιοδικό ΑΝΔΡΟΣ (τεύχος 6 Δεκ1988-Φεβ 1989)
Ζύγισε την υπάρχουσα κατάσταση η Διοίκηση του Ανδριακού και αποφάσισε να μην μετέχει η ομάδα στο Κυκλαδικό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Παράλληλα η ανδρική ομάδα ανέστειλε τη λειτουργία της για ένα χρόνο. 
Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας αποδεσμεύονται για ένα χρόνο. Μπορούν όσοι το επιθυμούν μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου να ενταχθούν σε όποια ομάδα επιθυμούν, δηλαδή στην Υδρούσα. Η μόνη ομάδα που μετέχει από την Άνδρο στο Πρωτάθλημα.
Το οικονομικό πρόβλημα και η επηρεαζόμενη από αυτό δυναμικότητα της ομάδας ήταν οι  λόγοι που οδήγησαν την Διοίκηση σε αυτήν την δύσκολη απόφαση. Θεώρησαν καλύτερη λύση την αποχή από τον αγωνιστικό διασυρμό της ομάδας. Η ιστορία του Ανδριακού στο πρωτάθλημα ήταν πάντα αξιοπρεπής η συμμετοχή του...
Γελοιγραφία του Πέτρου Βλαχουτσάκου που αναφέρεται στην
μετονομασία σε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥ, από το περιοδικό
 ΑΝΔΡΟΣ (τεύχος3/Ιαν-Μαρ 1988)
Ο προϋπολογισμός της αντρικής ομάδας είναι 20.000€ για να μπορέσει να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα. Συγκεντρώθηκαν οι 12.000€. Ο μόνος φορέας που θα μπορούσε να συμπληρώσει το υπολειπόμενο ποσό ήταν η ΕΠΟ, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Συνήθιζε να καλύπτει μέρος των οδοιπορικών των ομάδων ελέγχοντας τα σχετικά παραστατικά που της έχουν σταλεί. Φέτος η Ομοσπονδία απέκλεισε κάθε χρηματοδότηση λόγω του περιορισμού των επιχορηγήσεών της από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Το ποσό των 20.000€ του προϋπολογισμού περιλαμβάνει: Την αμοιβή του προπονητή που είναι 600€ το μήνα. Τις μετακινήσεις της ομάδας (15 αθλητές το ελάχιστο) στα νησιά για τους αγώνες κοστίζει 1200€- 1500€ το ταξίδι. Οι αμοιβές των διαιτητών σε κάθε αγώνα είναι 120€ στα οποία προστίθενται και 500€ για οδοιπορικά. 
Είναι τα ελάχιστα δυνατά έξοδα που μπορεί να κάνει μια νησιωτική ομάδα. Έξοδα μετακινήσεων και διαιτητών που δεν υπάρχουν στις στεριανές ομάδες.

2 σχόλια:

  1. Ανδριακέ μας λύπησες με αυτή την πτώση σου. Να ελπίσουμε να είναι προσωρινή. Να βρεθούν και τα 8 χιλιάρικα. Είναι φοβερό να έχουμε γήπεδο κόσμημα χωρίς ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΤΟ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΜΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΘΕΙ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΩΝΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ''ΑΝΔΡΟ'' ΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ;
    ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΔΡΟΥΣΣΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ-ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ...ΟΤΑΝ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΜΠΤΗΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΝ;
    ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΑΔΑ ΥΔΡΟΥΣΣΑ- ΑΣΤΕΡΑ-ΑΝΔΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ..ΞΕΦΤΥΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ;
    ΑΣ ΚΑΤΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΩ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΘΙΑΞΟΥΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΠΟ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.
    ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΕΘΙΑΧΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή