Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

AΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ 

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ (ενημέρωση 6 Δεκεμβρίου)

"Και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις..." το κυνήγι επιτρέπεται αφού έγιναν κάποιες "τυπικές" αλλαγές, που δεν επηρεάζουν την Άνδρο.
Δημοσιεύθηκε στο  ΦΕΚ Β΄ 3100/6-12-2013 η νέα υπουργική απόφαση  με τις ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2013 – 2014 μετά την προσωρινή απαγόρευση του κυνηγιού  για όλα τα είδη των θηραμάτων στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (22:00) 
Με αφορμή την ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για αναστολή της υπουργικής απόφασης για τη θήρα η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας και οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες κάνουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του ΣτΕ και να εξασφαλιστεί άμεσα η συνέχιση του κυνηγιού.
Από την πλευρά του υπουργείου Περιβάλλοντος και του αρμόδιου υφυπουργού Σταύρου Καλαφάτη έγινε γνωστό ότι θα μελετήσουν σήμερα την απόφαση, του ΣτΕ πριν προβούν οε οποιαδήποτε ενέργεια για τη διακοπή της κυνηγετικής δραστηριότητας.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απαγορεύει προσωρινά σε όλη τη χώρα το κυνήγι για όλη τα είδη των θηραμάτων.
Με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε η πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αγγελική Θεοφιλοπούλου έκανε δεκτή σχετική αίτηση που κατέθεσε η Ζωοφιλική-Οικολογική Ένωση Ελλάδος σταματώντας προσωρινά το αγαπημένο σπόρ, εκατοντάδων κυνηγών.

Η Ένωση προσέφυγε κατά της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος με την οποία ρυθμίζονται θέματα που αφορούν το κυνήγι, υποστηρίζοντας πως η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, που άρχισε ιδιαιτέρα πρώιμα την 20η Αυγούστου 2013 και λήγει υπερβολικά παρατεταμένα την 28η Φεβρουαρίου 2014 βλάπτει την αναπαραγωγική ικανότητα όλων των ειδών της άγριας πανίδας, ενώ παράλληλα θέτει σε κίνδυνο τα απόδημα πτηνά τα οποία και μεταναστεύουν.
Σύμφωνα με την προσφυγή η λήξη της κυνηγετικής περιόδου γίνεται κλιμακωτά αν και θα έπρεπε να ήταν κοινή για όλα τα είδη των θηραμάτων.
Επιπλέον, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις πυρκαγιές των τελευταίων ετών σε όλη τη χώρα την ώρα μάλιστα που όπως σημειώνεται, δεν υπάρχει καν πρόβλεψη απαγόρευσης του κυνηγιού ούτε για τις 264 περιοχές που έχουν προταθεί να ενταχθούν στο προστατευτικό δίκτυο ΝΑΤURA 2000.
Η Ένωση αναφέρει ακόμη, ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση παραβιάζει το άρθρο 24 του Συντάγματος, διεθνείς συμβάσεις, κοινοτικές οδηγίες αλλά και την ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ θα ισχύσει έως ότου εκδοθεί απόφαση επί της αιτήσεως αναστολής που έχει καταθέσει η Ένωση στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο. 
Κυνηγοί μην ανησυχείτε! Το κυνήγι δεν πρόκειται να σταματήσει... όπως ενημερώνει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άνδρου υπάρχει πρόβλεψη για αυτές τις καταστάσεις...
"Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ έχει ακυρώσει ανάλογες υπουργικές αποφάσεις που καθορίζουν την κυνηγετική περίοδο κατά τα έτη 1993, 1994, 1998, 2000, 2001 και 2009. Μετά την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων ο αρμόδιος υπουργός αμέσως εκδίδει ακριβώς όμοια απόφαση και μέχρι να επιληφθεί εκ νέου το ΣτΕ έχει περάσει η κυνηγητική περίοδος, καθιστώντας έτσι την δικαστική απόφαση «λευκό χαρτί»".


3 σχόλια:

  1. Ναι "μην ανησυχείτε", εδώ στην Ελλάδα έχουμε μάθει, πολίτες και υπουργεία, να παρακάμπτουμε του νόμους και το ηθικά σωστό με μεγάλη ευκολία.
    Είναι ωραίο πάντως που "υπάρχει πρόβλεψη για τέτοιες καταστάσεις...." απο τους κυνηγετικούς συλλόγους..... Πάνω απ' όλα το κηνύγι! Επι της ουσίας του άρθρου υπάρχει πρόβλεψη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με την άποψή σου φίλε μου το ηθικά σωστό είναι η απόφαση μίας κυρίας προέδρου του Στε και μέλους της συγκεκριμένης οικολογικής οργάνωσης με τα τεράστια κονδύλια επιδοτήσεων; Γνωρίζεις πως δεν έχουν καμία μελέτη για αυτή τους την πρόταση;
    Γνωρίζεις πως κάθε χρόνο η Κυνηγετική Συνομοσπονδία υποβάλλει επιστημονικές μελέτες τεκμηριωμένες προς την Ε.Ε. και είναι πρωτοπόρος σε αυτές;
    Γνωρίζεις πως έχουμε την μικρότερη κυνηγετική περίοδο σε όλη την ευρωπαϊκή ένωση;
    Ξέρεις πολλά είδη πτηνών να φωλεοποιούν τόυς μήνες Άυγουστο και Σεπτέμβρη με τον επερχόμενο χειμώνα να είναι καθ΄ οδόν;
    Εξάλλου δεν έχουμε ανάγκη εμείς οι κυνηγόι κανέναν οικολογούντα του γραφείου για να μας πει πως δεν είναι ηθικά σωστό να κυνηγάς σε περιοχή που έχει πληγεί από πυρκαγιά, και εκτός αυτού ήδη απαγορεύεται το κυνήγι με απόφαση του δασαρχείου σε τέτοιες περιοχές.
    Προσκαλώ και εσένα σε καμία κατάσβεση πυρκαγιάς που συχνά πυκνά συμβαίνει στο νησί με πρωτοπούρους τους Συλλόγους των κυνηγών και των εθελοντών. Δεν κουνιέται κανένας όμως απο εσάς τους ψευτοοικολόγους του καναπέ!
    Και στις αναδασώσεις και σπορές σας περιμένουμε να έρθετε, μην το ξεχάσετε...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΓΕΝΙΕΣ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ, ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ,ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ,ΤΟ FACEBOOK,ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!ΟΠΩΣ ΑΛΛΟΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ!ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ,ΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΑΤΣΟ ΣΤΟ ΣΑΚΙΔΙΟ,ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΝΑ ΣΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΕ ΚΟΡΦΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ, ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΑΣ!ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ!ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ! ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΟΤΑΝ ΤΡΩΤΕ ΤΗΝ ΜΠΡΙΖΟΛΑ,ΤΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ,ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΚΡΕΑΤΙΚΟ ΣΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ,ΚΑΙ ΣΟΥΒΛΙΖΕΤΕ ΤΑ ΑΡΝΑΚΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!ΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΓΙΝΑΤΕ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ! ΤΟ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΣΩΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΙΑΝΕΙ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΟΛΥΤΑ! ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ! ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΝΗΓΩΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ(ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ SITE), ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή