Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ

«Ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη και την θεραπεία ασθενειών» είναι το θέμα της ανοικτής ομιλίας που θα πραγματοποιηθεί στο ο Δημοτικό Θέατρο  Άνδρου, την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στις 6:00 το απόγευμα. Διοργανωτές είναι το τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και ο δήμος Άνδρου.


Η ημερίδα στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου της σωστής διατροφής στην προάσπιση της υγείας και την συμβολή της στην πρόληψη και θεραπεία ασθενειών (παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ, δυσλιπιδαιμία, αρτηριακή υπέρταση, καρδιαγγειακά νοσήματα).
Όσοι επιθυμούν  μπορούν να συμμετάσχουν στο δωρεάν πρόγραμμα διατροφικής παρέμβασης που θα διεξάγεται σε χώρο του δήμου και θα έχει διάρκεια 6 μήνες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν διαιτολογική παρακολούθηση με πρόγραμμα διατροφής, τροποποίηση διατροφικής συμπεριφοράς και μετρήσεις σύστασης σώματος. 
Η ημερίδα διεξάγεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος: «Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και Προάσπιση της Δημόσιας Υγείας του πληθυσμού» και με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου