Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΜΑΡΑΣΜΟΣ ΥΓΕΙΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

MΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ


Σύσσωμη η διοίκηση της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. (Σύνδεσμος Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων), ενόψει της κατάθεσης προς ψήφιση στη Βουλή του φορολογικού νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τον φόρο ακίνητης περιουσίας (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό των επιχειρήσεων αυτών, από το νέο αναπτυξιακό πλαίσιο.
Αναφέρονται στην πολιτική του υπουργείου οικονομικών που επιβαρύνει τις ατομικές τουριστικές επιχειρήσεις με φόρο Ακίνητης Περιουσίας μεγαλύτερο από αυτόν που ισχύει για τις τουριστικές επιχειρήσεις νομικών προσώπων.
Ο αποκλεισμός των επιχειρήσεων Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων από τις ευεργετικές αναπτυξιακές ρυθμίσεις, όπως τονίζεται, θα έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών του τουρισμού και στη βιωσιμότητα των ιδίων επιχειρήσεων, οι οποίες συνεισφέρουν σημαντικά στο τουριστικό εισόδημα, στηρίζουν την περιφερειακή οικονομία της χώρας αποτελώντας έναν από τους κύριους μοχλούς εξόδου της από την κρίση.
Διεκδικούν από την πολιτεία, τα τουριστικά καταλύματα φυσικών προσώπων, κάθε μορφής και κατηγορίας, να έχουν την ίδια οικονομική επιβάρυνση με τις εταιρίες νομικών προσώπων που είναι 0,33 τoις χιλίοις, αντίθετα με τις ατομικές επιχειρήσεις που φορολογούνται έως και 2%! Οι τζίροι των επιχειρήσεών μας έχουν περιοριστεί – η φοροδοτική τους ικανότητα έχει εξαντληθεί και αν συνεχιστεί η τακτική αυτή,θα κινδυνεύσουν στο να δημευτούν τα ακίνητα που με κόπο δεκαετιών απέκτησαν.
Κάνουν έκκληση προς το Υπουργείο Οικονομικών, να δεί και αποφασίσει την επιβίωση των επιχειρήσεων αυτών, ώστε να μη βρεθούν  οι χιλιάδες ιδιοκτήτες τους σε οριστικό τέλμα και να μην μαραζώσει περαιτέρω ανεπανόρθωτα η περιφερειακή οικονομία, που περνά μέσα απο το σύνολο των δραστηριοτήτων του κλάδου αυτού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου