Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ 
ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ

Σε σύσκεψη υπό την προεδρία του Yπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και υπηρεσιακών παραγόντων, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης σχετικά με έργα των νησιών που πρέπει να ενταχθούν στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και αφορούν τους τομείς περιβάλλοντος και υποδομών αεροδρομίων και λιμανιών.

Συζητήθηκαν τα αιτήματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που αφορούν στα έργα που πρέπει να ενταχθούν στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης - ΣΕΣ) και αφορούν τόσο στα έργα περιβάλλοντος (νερά-λύματα- απορρίμματα) και στις υποδομές προσπελασιμότητας, λιμάνια-αεροδρόμια-οδικά δίκτυα.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αεροδρόμια καθώς και οι λιμενικές εγκαταστάσεις αναλύθηκαν λεπτομερώς και εκφράστηκαν από τον Περιφερειάρχη οι τραγικές επιπτώσεις που έχει για την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και τις απαραίτητες επεκτάσεις των αερολιμενικών και λιμενικών εγκαταστάσεων η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διαγωνισμούς για  συμβάσεις παραχώρησης και ιδιώτες.
Ζήτησε να ληφθεί υπόψη στον σχεδιασμό του νέου προγράμματος το ότι τα διευρωπαϊκά δίκτυα αφορούν την Ηπειρωτική Ελλάδα και πρέπει να ληφθεί μέριμνα να επεκταθούν και στον νησιωτικό χώρο με όποια μορφή μπορεί να έχουν.
Διευκρινίζεται ότι τα διευρωπαϊκά δίκτυα στον νησιωτικό χώρο είναι κυρίως οι θαλάσσιες αρτηρίες  και τα πλοία.
Ο Περιφερειάρχης, κατέθεσε τη συνολική πρόταση της Περιφέρειας που αφορούσε τόσο στα έργα περιβάλλοντος όσο και των υποδομών.
Ανάμεσα στ’ άλλα νησιά, η πρόταση που υποβλήθηκε και μάλιστα σε Α’ προτεραιότητα, έχει να κάνει με την πύλη εισόδου του νησιού μας, το λιμάνι Γαυρίου και την παραπέρα βελτίωση του.
Συγκεκριμμένα στον σχετικό πίνακα υποβολής αναφέρονται τα ακόλουθα:
Έργα προτεραιότητας πολιτικής μεταφορών Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  
Α/Α  :  22
Τομέας: Λιμένες
Τίτλος Έργου :  Εργο λιμένα Γαυρίου
Φορέας Πρότασης:  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Πoσό :   2.000.000
Προτεραιότητα:  Α’
Περιγραφή έργου: Το έργο αφορά στην κατασκευή λιμενικών έργων Γαυρίου                    και της οδού πρόσβασης.
Τεκμηρίωση σκοπιμότητας:    Aναβάθμιση λιμενικών εγκαταστάσεων        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου