Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΑΠΟΜΑΧΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ
Παλαίμαχοι ναυτικοί από την Άνδρο βραβεύτηκαν για την συμμετοχή τους στο θαύμα της Εμπορικής ναυτιλίας. Τις διακρίσεις τις παρέλαβαν από τον Υπουργό ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο πλαίσιο της 4ης ναυτιλιακής συνάντησης  των «Ετησίων 2013» που διοργανώθηκε στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας, στον Πειραιά, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου. Το θέμα της φετινής συνάντησης ήταν : "ο ρόλος του Έλληνα ναυτικού στο θαύμα της Ελληνικής ναυτιλίας".
Το αναμνηστικό δίπλωμα με το μετάλλιο που τους απονεμήθηκαν αποτελούν την συμβολική τιμή της πολιτείας στο πρόσωπό τους. Την ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης της προσφοράς τους στην Ελληνική Ναυτιλία.
Ο υπουργός ναυτιλίας στην ομιλία του τόνισε ότι, Ελληνική ναυτιλία δεν είναι μόνο τα βαπόρια της Ελληνικής πλοιοκτησίας. Είναι οι άνθρωποι που σχετίζονται με αυτήν και κυρίως αυτοί που βρίσκονται πάνω στο πλοίο, διότι αυτοί την καθιστούν μεγάλη και ισχυρή!
Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Υπουργός παιδείας. Στην εισήγησή του αναφέρθηκε ότι η ναυτιλία αποτελεί ένα από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομίας μας. Μια δύναμη που συνεχίζει να υπάρχει από την αρχαιότητα.
Υποσχέθηκε την αναβάθμιση  της Ναυτικής μας Παιδείας καθώς και των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού. Χρειαζόμαστε, είπε, τη ναυτοσύνη και τη Ναυτιλία μας και πρέπει να επενδύσουμε στον άνθρωπο. Γιατί η μεταμνημονιακή πορεία της Ελλάδας διέρχεται και από τους δρόμους της θάλασσας.
Ανδριώτης παλαίμαχος της θάλασσας από ευγένεια αναφέρθηκε στον διπλανό του για την ασυμφωνία λόγων και έργων του Υπουργού παιδείας. Για την ναυτοσύνη που δεν διδάσκονται οι μαθητές του ναυτικού Λυκείου Άνδρου αφού τα ναυτικά μαθήματα θα αρχίσουν με την έλευση του 2014!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου