Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Τιμώμενη περιοχή οι Κυκλάδες!

ΜΕ ΤΟΝ "ΚΡΕΒΑΣΑΡΑ" Η ΑΝΔΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Οι Μικροί Παραγωγοί τυποποιημένων ποιοτικών ελληνικών προϊόντων διατροφής  από όλη την Ελλάδα και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας συναντήθηκαν στο Γιορτινό Φεστιβάλ Γεύσεων, με τον τίτλο, «ΕΛΛΑΔΑ-ΓΙΟΡΤΗ-ΓΕΥΣΕΙΣ- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2013» που πραγματοποιήθηκε από 29 Νοεμβρίου μέχρι 1 Δεκεμβρίου στο Helexpo Palace στο Μαρούσι.
Τιμώμενη περιοχή οι Κυκλάδες!
Με την συντονισμένη παρέμβαση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων 25 τοπικοί παραγωγοί μπόρεσαν να συμμετάσχουν  σε αυτήν την έκθεση σε κεντρικό σημείο της ειδικά επιλεγμένο για την προβολή των Κυκλαδικών προϊόντων. 
Από την  Άνδρο συμμετείχε η επιχείρηση της οικογένειας του Νίκου Ασούτη, «Τυροκομικά Άνδρου Κρεβασαράς». 

Ο Νίκος Ασούτης μεγάλωσε στο Κόρθι, σε κτηνοτροφική οικογένεια και η τυροκόμηση ήταν στην καθημερινότητά του. Αποφάσισε να ασχοληθεί συστηματικά, φοιτώντας στην Τυροκομική Σχολή Ιωαννίνων. Πριν από τρία χρόνια δημιούργησε μαζί με την οικογένειά του το τυροκομείο Κρεβασαράς, τα τυριά του οποίου παρασκευάζονται κατά 80% με γάλα από τις δικές τους αγελάδες. 
Από τα προϊόντα του, ξεχωρίζουν η πετρωτή (ή αρμεξιά), το φρέσκο, λευκό αγελαδινό τυρί που παίρνει το όνομά του από τον τρόπο παρασκευής του –αφού στεγνώσει κρεμασμένο στην τσαντίλα, το «πετρώνουν», δηλαδή τοποθετούν πάνω στο τυρί μια βαριά, επίπεδη πέτρα, που βοηθάει να φύγουν τα υγρά του– και το επίσης αγελαδινό βολάκι με υφή που θυμίζει μοτσαρέλα αλλά αν μείνει αρκετά στο ψυγείο αποκτά σκληρή υφή και πικάντικη γεύση παλαιωμένου τυριού.
Τα προϊόντα που παράγει είναι: πετρωτή, βολάκι, μαλακό φρέσκο τυρί, γραβιέρα αγελαδινή, κρασοτύρι, λαδοτύρι, κοπανιστή, φρέσκο βούτυρο.
Την έκθεση παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες την επισκέφτηκαν περίπου 15.000 άνθρωποι. 
Επιμέλεια: ΑΝΤΩΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ




3 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για τα προιόντα παραγωγής σας,και για το ότι προβάλλετε την Ανδρο μας θετικά.Το καλοκαίρι απολαύσαμε τα προιόντα σας απο γνωστή αλυσίδα super market της Αττικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύχομαι να δημιουργηθούν πολλές επιχειρήσεις, που να κρατούν στο νησί τον κόσμο όλο το χρόνο. Είναι η οικονομική ακμή του νησιού. Η Άνδρος που σήκωνε 20.000 κατοίκους. Η Άνδρος της ευημερίας. Να μην γίνει νησί των συνταξιούχων. Συγχαρητήρια για την προβολή που δίνετε σε αυτές τις ειδήσεις. Ο χρυσούς αιώνας του Περικλή ήλθε από την οικονομική ευημερία των Αθηναίων. Ο Πολιτισμός διαφορετικά είναι υπερβολικά περιορισμένος για να ευδοκιμήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια. Η προσπάθεια όπως και τα αποτελέσματα της δουλειά του κ. Ασούτη πρέπει να γίνουν παράδειγμα και για άλλους Ανδριώτες, κυρίως τους νέους για να τολμήσουν και να δημιουργήσουν και σε άλλους παραγωγικούς τομείς. Η Άνδρος μας έχει πολλές δυνατότητες για να αναδείξει νέους επιχειρηματίες σε παραδοσιακά προϊόντα, αλλά και σε άλλα προϊόντα φυτικής παραγωγής μικρής κλίμακας που ευδοκιμούν στο ιδιαίτερο μικρο-κλιμα του νησιού. Φτάνει να υπάρχει όραμα, όρεξη για δουλειά, σεβασμός στην ποιότητα και προπάντων επαγγελματική συνείδηση.
    Από την άλλη πλευρά συγχαρητήρια στην εφημερίδα που προβάλλει τέτοιες δραστηριότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή