Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ

ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΟΝΙΟΣ

Το Κέντρο Πρόληψης “ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ”, ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Χώρας  και ο Σύλλογος Γονέων, διοργανώνουν  ανοιχτή συνάντηση για γονείς  με  θέμα: “Είναι όμορφο αλλά και δύσκολο να είσαι γονιός”.
 Η συνάντηση θα γίνει στο Θέατρο Δημοτικό   Άνδρου, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 6.00  το απόγευμα.
Ομιλητές είναι οι: Μαρία Τσαλικίδου (σχολική σύμβουλος) και Χρυσαυγή Κανελλοπούλου (ψυχολόγος -  επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης).
Μετά το τέλος των ομιλιών θα ακολουθήσει ανοιχτή δημιουργική συζήτηση.
Οι συναντήσεις αυτού του είδους δεν αποσκοπούν να γίνεις ο τέλειος γονέας, γιατί δεν υπάρχει, αλλά γονέας. Να επικοινωνείς με το παιδί σου. Να λειτουργείς ως οικογένεια. Να μπορεί το παιδί να μεγαλώνει ψυχικά ισορροπημένο. 
Η τεχνογνωσία που υπάρχει από την παράδοση της κοινωνίας και της οικογένειας μας  εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα και πολλά δεδομένα. Η συμπεριφορά μας πλέον επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες λόγω των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας. 
Η παραδοσιακή οικογένεια δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και ραγδαίες. Η κατά δύναμη ορθή διαχείριση χρειάζεται ενημέρωση από ειδικούς. Η εξελικτική πορεία μας να γίνει ελεγχόμενη και να μην δεχόμαστε οτιδήποτε μας προσφέρεται χωρίς έρευνα.

1 σχόλιο:

  1. Επειδή την εκδήλωση την οργανώνει σχολείο μπορούμε να την παρακολουθήσουν και γονείς από άλλα σχολεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή