Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΝΑΥΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ...

...ΧΩΡΙΣ ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ !!!


Στην ‘’Μικρά Αγγλία’’ αποτυπώνεται η συμμετοχή  του νησιού μας στην μεγάλη ναυτική παράδοση του τόπου μας και μάλιστα πρωτοπόρο. Το νησί μας από τα πολύ παλιά χρόνια, οι ναυτικοί μας, οι πλοιοκτήτες, αλλά και οι οικογένειες τους που έμεναν πίσω, δημιούργησαν αυτό το θαύμα.
Στο κατώφλι του  2014, όμως ένα απίστευτο αλλά αληθινό γεγονός, ζούνε τα παιδιά μας που φοιτούν, στο Ναυτικό Λύκειο Άνδρου,όπου ακόμα δεν υπάρχουν καθηγητές Ναυτικών μαθημάτων!

Η ναυτική παράδοση της Άνδρου στηρίχθηκε στην ναυτοσύνη, στην γνώση απο τα πρώτα βήματα των νέων μας και η χώρα μας, τα γερά της στηρίγματα στην παγκόσμια ναυτιλία, το αρμόδιο Υπουργείο, να το έχει αφήσει χωρίς καθηγητές, που θα διδάξουν τα βασικά αυτά ναυτικά μαθήματα που απαιτούνται! 
Κραυγή απόγνωσης από μαθητές και γονείς εδώ και τρεις μήνες...
Φαίνεται ότι οι ανεγκέφαλοι του υπουργείου έχουν καταστήσει κάθε χρόνο, το να είναι θεσμός ο μη διορισμός καθηγητών των ναυτικών μαθημάτων και να διορίζονται μετά την παρέλευση τριών μηνών από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Το πρόβλημα ξεκινά από την έλλειψη μονίμων πλοιάρχων καθηγητών στο ΕΠΑΛ Άνδρου. Χρειάζονται δύο (2) για να μπορέσει να λειτουργήσει η ναυτική ειδικότητα στην οποία φοιτούν περίπου 40 μαθητές στις τρεις τάξεις.
Το κενό αντικαθίστανται από ισάριθμους αναπληρωτές. Η διαδικασία όμως γίνεται χρονοβόρος για εξοικονόμηση χρημάτων!
Το σχολείο την παραμονή της έναρξης των μαθημάτων ενημερώνει για τα κενά και από το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς και για τα οργανικά κενά (μόνιμες θέσεις) την Διεύθυνση Κυκλάδων και αυτή την Περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης του Νοτίου Αιγαίου και αυτό με την σειρά του το Υπουργείο Παιδείας.
Οι καθηγητές μπορούν να βρίσκονται στο σχολείο το αργότερο τέλος Σεπτεμβρίου.
Η λογική να «βγάλουμε από την μύγα ξύγκι» αν δεν δεχθούν ισχυρές πιέσεις, το κωλυσιεργούν κάνοντας το, πρόβλημα !
Όλοι αυτοί έχουν το κουράγιο να απολογηθούν στους μαθητές, τους γονείς τους και στην κοινωνία του νησιού, για την συμμετοχή τους, στην απώλεια εκατοντάδων ωρών ναυτικών μαθημάτων από τους μελλοντικούς καπετάνιους του Εμπορικού Ναυτικού;
Πέρυσι οι δύο καθηγητές ήλθαν στις 29 Νοεμβρίου. Φέτος ο πρώτος ήλθε στις 10 Δεκεμβρίου και ο άλλος αναμένεται τις επόμενες μέρες.
Λογιστικά το Υπουργείο εξοικονόμησε τρεις μήνες μισθούς, δηλαδή το ποσό μικτών αποδοχών, γύρω στα  4.800ευρώ. 
Για την λύση του προβλήματος δραστηριοποιήθηκε ο Δήμος Ανδρου αναζητώντας εθελοντές πλοιάρχους να διδάξουν. Εκανε ανοιχτή διακήρυξη (διάβασε ΕΔΩ).
Επίσης ο Βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος (ΣΥΡΙΖΑ), με ερώτηση στο Υπουργείο Παιδείας (διάβασε ΕΔΩ).
Οι ίδιοι γονείς, έστω μεμονωμένα, αφού δεν υπάρχει Σύλλογος Γονέων, προσέφυγαν στους εφοπλιστές.
Οι μαθητές βαρέθηκαν να πηγαίνουν για 12 ώρες μάθημα την εβδομάδα και ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα κατάληψη.
Εβγαλαν μάλιστα και σχετική τους προκήρυξη.
Ομως το παχύδερμο αυτί των υπεύθυνων για την εκπαίδευση στην Άνδρο ίδρωσε τρεις μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων…
Οι μαθητές θα διδαχθούν τα μαθήματα συμπιεσμένα σε τέσσερεις μήνες, αντί επτά που είναι παιδαγωγικά  ορθό…    
Αν αυτό λέγεται υπεύθυνη παιδαγωγική πολιτική το αφήνουμε στην κρίση σας.                                                                                                             

21 σχόλια:

  1. Αν ρωτήσετε διευθυντές σχολείου, Κυκλάδων, Περιφέρειας, όλοι θα σου πουν ότι φταίει το Υπουργείο και μεις είμαστε υποχρεωμένοι να πειθαρχήσουμε. Στην πραγματικότητα είναι συνένοχοι. Πολλές εντολές που εφαρμόζουν είναι προφορικές.Στο θέμα του ναυτικού λυκείου φρόντιζαν να λύσουν το θέμα στα μουλωχτά για να μην χάσουν την θέση τους και την συμμετοχή τους σε επιτρπές γιατί τώρα θα αξιολογηθούν θετικά. Εξοικονόμησαν χρήματα από εκεί που δεν έπρεπε. Ποιά δημοσιότητα έδοσαν στο θέμα; καμιά! Γιατί δεν έθεσε την παραιτησ'ή του στο Υπουργείο ένας διευθυντής για αυτό το λόγο; Γιατί δεν κάλεσαν τους φορείς της Άνδρου δημόσια; Γιατί δεν ενημέρωσαν τους βουλευτές του νομού ζητώντας τους να φέρουν το θέμα στην βουλή; Ο Συρμαλένιος το έθεσε λόγω δήμου και όχι λόγω ΕΠΑΛ Άνδρου. Αισθάνονται περίφανοι όλοι αυτοί που διοικούν ένα σχολείο στην κυριολεξία με περιορισμένους μαθητές, αφού οι πεισσότεροι γυρνάνε στα μαγαζιά της Χώρας λόγω απραξίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι διευθύνσεις του σχολείου, των Κυκλάδων και της Περιφέρειας εκτός από το έγγραφο ότι χρειάζονται δυο πλοίαρχοι για τα ναυτικά μαθήματα τι άλλες ενέργειες έκαναν; Προφανώς καμία! Ζήτησαν από το δήμο να τους βρει κανένα συνταξιούχο ή ξέμπαρκο καπετάνιο να τους διδάσκει την ύλη εκτός σχολείου! Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Το κράτος εξοικονομεί χρήματα από εκεί που δεν πρέπει και φαίνονται καλοί όλοι αυτοί σε αυτό, άρα λαμβάνουν αξιολόγηση θετική και παραμένουν στις θέσεις τους ή αναβαθμίζονται. Καθησυχάζουν τους γονείς αφού τους πείθουν ότι κάνουν μάθημα από έμπειρο ναυτικό, άρα καλύτερο από τον καθηγητή, τον στεριανό καπετάνιο. Ενημέρωσαν την κοινωνία του νησιού άμεσα, τους φορείς και τους συλλόγου του νησιού να δώσουν δημοσιότητα και να αναγκαστεί το κράτος να κάνει το καθήκον του; Ενημέρωσαν με θέρμη τους βουλευτές του νομού; Ο Συρμαλένιος το δημοσιοποίησε στην βουλή γνωρίζοντας το θέμα από τον δήμο Άνδρου, και ακόμα περιμένει απάντηση από το Υπουργείο. Θα βρεθεί κάποιος από τους παραπάνω να έχει το κουράγιο να απαντήσει στο άρθρο σας. Η ΕΛΜΕ θα πάρει θέση ή γιατί εμπλέκονται συνάδελφοί της θα βγάλει μια ανακοίνωση γενικού ενδιαφέροντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΎ ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΛΕΩ ΕΓΩ.ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΡΜΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ,ΕΔΩ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΥΧΝΑΖΟΥΝ ΣΥΧΝΟΤΑΤΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ...ΟΤΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝ ΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΙ ΦΤΗΝΑΜΕ ΑΙΜΑ....ΑΣ ΕΛΠΙΣΩ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΤΥΛΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάνε να εξομοιώσουν τους Αντριώτες καπετάνιους με τα Φιλιππίνια. Ντροπή τους. Ο δήμος και οι φορείς του νησιού να μην καλούνε την διοίκηση του σχολείου στις επίσημες συγκεντρώσεις, μόνο τους μαθητές. Αν δεν μπορεί να διοικήσει το σχολείο να παραιτηθεί. Νεροκουβαλητές των στεριανών δεν χρειάζεται η θάλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ναυτικό λύκειο θυμίζει ομελέτα χωρίς αυγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην ουσία οι μαθητές θα κάνουν μάθημα το 2014. Το σχολικό έτος τους πρέπει να γράφει 2014/2. Αν συνεχιστεί η παράδοση το ίδιο θα γίνει και του χρόνου. Οι Ανδριώτες εφοπλιστές πρέπει να ενεργοποιηθούν. Δεν μπορεί να αφήνουν την ναυτική εκπαίδευση σε ανθρώπους που δεν έχουν γνώση της αποστολής τους. Ας μετατρέψουν την ναυτική εκπάιδευση σε ιδιωτική με δημόσια λειτουργία. Αγανακτήσαμε με αυτή την κατάσταση του εμπαιγμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Nυτικό Λύκειο Ανδρου σου λέει ο άλλος..και αναρωτιέμαι πως θα λειτουργήσει ; ...αγωνία για το τι θα βγάλει ; ...εμεις στην εποχή που φοιτήσαμε μάθαμε..θαλασσοδαρθήκαμε και τώρα εδώ στην Χώρα βλέπουμε ..νερόβραστα πράγματα για το ναυτικό λύκειο.Ας ελπίσουμε ότι η δημοσιοποίηση σήμερα απο το ΑΝΔΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ να είναι η ευκαιρία για να ανδειχτεί πολύπλευρα το θέμα στελέχωσης και λειτουργίας του,για να μην γυρνάνε εδώ στις καφετέριες τα παιδιά,να τα βλέπουμε στο σχολείο σήμερα και αύριο στα βαπόρια άξιοι συνεχιστές όλων εμάς των απόμαχων,το έχει ανάγκη το νησί μας κύριοι πάρτε το σοβαρά υπόψι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ΕΠΑΛ Άνδρου να το διοικεί καπετάνιος και να είναι Ανδριώτης. Οι θαλασσοδαρμένοι έχουν τσαγανό. Έχουν συναντηθεί με τα στοιχειά των ωκεανών. Τα νερόβραστα κολοκύθια, τους προϊσταμένους της εκπαίδευσης, τους παίζουν στα δάκτυλά τους, τους είναι σαρδελίτσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. AYTO ΠΟΥ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ.ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΠΑΛ ,ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΤΟ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥΣ,ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ,ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΓΟΝΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ; ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΟΙ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΙΟΤΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΤΑΝΤΑΡΣ..ΟΛΑ Τ΄ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο δήμος έβγαλε ανακοίνωση για συμμαζέψει την κατάσταση, σωσίβιο σε ναυαγό δηλαδή. Και αναρωτιέμαι αυτοί της αντιπολίτευσης δεν έχουν πάρει είδηση τι γίνεται στο ΕΠΑΛ; Ο Σουσούδης και οι σύμβουλοί του δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι στο ΕΠΑΛ μόνο μάθημα δεν γίνεται; Η κατάληψη δεν τους προβλημάτισε; Και τα παιδιά αντέδρασαν, βαρέθηκαν να κάθονται.
    Αν δω ανακοίνωση όπως για τον Πιτροφό 9 μέρες μετά την βροχή, τότε αφήστε σε κάποιον άλλο να ασχοληθεί με τα κοινά.
    Τα έχω πάρει γιατί χαϊδεύετε την Περιφέρεια και τα Υπουργεία. Λες και είναι αμέτοχοι αυτοί και ο μόνος ένοχος ο δήμος. Ο κόσμος κοιμάται λιγότερο από το παρελθόν και μην νομίζετε ότι με το να είστε ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ' αλεύρια θα σας στηρίξει.
    Α ρε Γλυνέ, αν είχες και πέντε βαρβάτους συμβούλους θα γινόσουν υπουργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς για τον τόπο μας είναι ακριβώς όπως τα λές.Ο Γλυνός θα πάει καμμένος γιατί τον πρόδωσαν,είναι κατώτεροι όλοι των προσδοκιών και των πραγαμτικών αναγκών του Δήμου μας.οσο για τον Σουσούδη...ώσπου να καταλάβει τι γίνεται με τον δικό του συνδυασμό, που όλοι δεξιά και αριστερά,μιλάνε χωρίς να τον υπολογίζουν....αλλοίμονο μας τι μας περιμένει σε περίπτωση εκλογής του,αν και εγώ δεν το βλέπω όπως πολλοί Ανδριώτες αυτό...και ίσως η πρόταση του ΑΝΔΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ για ενιαίο ψηφοδέλτιο να έιναι η λύση.Να βρεθούν 5-10 ανθρώποι που θα δουλέψουν πραγματικά σαν Σύμβουλοι.

      Διαγραφή
  11. Oι Ανδριώτες εφοπλιστές,πολύ θέλουν να έχουν αξιωματικούς και ναφτικούς Ανδριώτες στα πλοία τους,αλλά δεν ξέρω και εγώ εαν έχουν διάθεσι να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να χρηματοδοτούν ένα τέτοιο σχολείο.Υπηρέτισα σε πλοία Αντριώτικα αλλά και πολλά χρόνια στα Καρδαμυλιώτικα σαν Μάγειρας,άκουσα ιστορίες για τους Χιώτες εφοπλιστές και ζήλεβα που και εγώ δεν είχα άλλες τόσες να τους πώ...μακάρι να γινότανε κάτι τέτιο και στο νησί μας και να δείτε που θα ερχόντουσαν και απο άλλλα νησιά να φοιτήσουνε παιδιά,θα έπερνε ζωή το νησί μας, θα ακουγότανε ότι διαθέτει ένα ναυτικό λύκειο που βγάχει πραγματικά ναυτάκια Αντριώτικα...ιδού η Ρόδος..που λένε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παλαιότερα στο τότε Εμπειρίκειο Ναυτικό (εξατάξιο) γυμνάσιο την ναυτική εκπαίδευση την είχαν οργανώσει σύμφωνα με τα Αγγλικά πρότυπα. Οι μαθητές επιπλέον μάθαιναν άπταιστα Αγγλικά στο σχολείο όπως και Γαλλικά. Φρόντιζαν οι κτήτορες για αυτά. Το κράτος την δημόσια και οι εφοπλιστές τη ναυτική εκπαίδευση. Αφότου τα ανέλαβε το δημόσιο όλα να η κατάντια, "μούτι" τα έκανε που λέει και η μάνα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πότε κύριε ναυτικέ μάθαιναν Γαλλικά στο Εμπειρικειο ναυτικο;ήταν ποτέ ιδιωτικό και δεν το ξέρω;;;και το ανέλαβα το δημόσιο και έγινε ''μουτι''που λενε και στα Αρβανιτοχώρια;για πες γιατι και εγω αυτό τελειωσα και ο Λιμενάρχης έκανε ναυτικά μαθήματα.Τώρα να μου πεις οι ΄΄νερόμπατσοι' που ξέρουν από ναυτοσύνη να συμφωνήσω μαζι σου.Μην ακούω όμως θεωρίεςπερι δημοσίου και ιδιωτικού........

      Διαγραφή
    2. Η οικογένεια Εμπειρίκου άμοιβε τους ξενόγλωσσους καθηγητές μέχρι και τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.
      Αρβανίτες δεν υπάρχουν μόνο στα Αρβανιτοχώρια αλλά και στις Στενιές. Οι περισσότερες από τις μισές οικογένειες είναι αρβανίτικης καταγωγής. Και αρκετοί είναι και πλοιοκτήτες. Ως καπεταναίοι θεωρούνται ικανότατοι.
      Η ναυτοσύνη των Ανδριωτών Αρβανιτών φαινεται και στην Μικρά Αγγλία ο Μαλταμπές έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ...

      Διαγραφή
  13. Η Εκπαίδευση Γενική και Τεχνική, αφού απαξιώθηκε ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ και ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ οδεύει προς την πλήρη κατάρευση. Με την είσοδό μας στην ΕΟΚ αναλάβαμε το ρόλο των "γκαρσονιών της Ευρώπης".. Τιμώντας τις υπογραφές που μπήκαν από τότε μέχρι σήμερα, μας οδηγούν με μαεστρία και προσήλωση σε αυτό . Άλλωστε για να τιμήσουν οι ανυπόλυπτοι τις υπογραφές τους (που έβαλαν χωρίς να έχουν διαβάσει το κείμενο) οδήγησαν 10 εκατομμύρια Έλληνες στην καταστροφή. Δεν πιστεύω ούτε στην ενδεχόμενη πρωτοβουλία εφοπλιστών, καθώς μια χαρά πάμφθηνα τους έρχονται τα Φιλιππίνια, τις διαθέσεις τους τις νιώσαμε εδώ και δεκαετίες που αφελλήνισαν τα πληρώματα των καραβιών τους...................για να μην σας πω κιόλας ΌΤΙ ΟΙ ΔΥΣΤΥΧΟΙ περνουν κριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. EXEIS DIKIO GIA AYTO TO XALI POU ZOUME ALLA MYALO DEN BAZOUME.OSO GIA PROTOBOULIA ME TOUS ANDRIOTES EFOPLISTES DEN EXOUME DEI,EKTOS AN KSEROUNE KATI AYTOI POU PARAPANW SXOLIAZOUNE.
    TO NAYTIKO LYKEIO ANDROU MONO MESA APO DHMOSIA LEIOTYRGIA MPOREI NA PERPATISEI DEN NOMIZO OTI IDIOTIKO MPOREI NA GINEI.MAKARI NA GINOTANE WSTE TO KALO NAYTIKO SXOLEIO NA VGAZEI SPOUDAIOUS NAFTIKOUS KAI TOTE H FHMH TOU THA FEREI KAI IDIOTES XORIGOUS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι εκπαιδευτικοί είναι θύματα των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ και φτυσμένοι από την ΑΔΕΔΥ. Κανείς τους δεν βγήκε ,όχι να τους υπερασπιστεί, να γνωστοποιήσει ποιό είναι το έργο τους. Κανείς δεν είπε ότι ο εκπαιδευτικός έχει τριπλή αποστολή στο σχολείο. Το διδακτικό έργο, το διοικητικό έργο και την προετοιμασία, που γίνεται τόσο για το μάθημα της ημέρας (εννοώ την ενημέρωση από πηγές για το διδάξει με ευρύτητα και να γίνει πιο κατανοητό), καθώς και για την ευρύτερη παιδαγωγική ενημερωτική πληροφόρηση και συγκρότηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συγχαρητήρια κ. Μακρογκίκα για την προβολή του θέματος, το οποίο έχει πολλές διαστάσεις και χαίρομαι επίσης για τα πολλά σχόλια τα οποία φώτισαν πολλές από τις διαστάσεις. Τελικά στην Άνδρο η δημοσιογραφία έχει πολλά να προσφέρει. Τόσα που είναι τα λάθη και τα στραβά και τα ανάποδα, προσφέρουν μπόλικο υλικό. Και πού να εμβαθύνει πολύ κάποιος, τι έχει ακόμα να φέρει στο φως - σε νοοτροπίες κωλυσιεργίας, διαβολής, δολιοφθοράς, σε διαπλεκόμενα σε μικρογραφία κοκ.
    Λοιπόν, το ΕΠΑΛ Άνδρου έχει εκτός από το Ναυτικό, τμήματα Διοίκησης / Οικονομίας , στελεχών Τουριστικών επιχειρήσεων και Οχημάτων, αυτό το τελευταίο στεγάζεται στο Μουστάκειο μαζί με το ΕΠΑΣ. Το έρμο το ΕΠΑΣ έχει ή είχε τμήματα Ηλεκτρολόγων, Ψυκτικών, Υδραυλικών, Κομμωτικής και δεν ξέρω ποιά άλλα. Επίσης και αυτό το Τεχνικό Σχολείο έχει βγάλει ως τώρα ένα πλήθος από μαστοράκια.
    Ας ερευνηθεί σε τι κατάσταση είναι το Σχολείο αυτό. Ποιά τμήματα λειτουργούν και ποιά όχι. Αν υπάρχουν εκεί καθηγητές ή όχι.
    Ας ολοκληρώσουμε το αφιέρωμα στην Τεχνική / Επαγγελματική παιδεία στην Άνδρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Διαβαζω όλους εσάς,που μιλάτε γιατί δεν κάνουν κάτι οι εφοπλιστές.Ημουν νιός και γέρασα όταν όλη η Ανδρος ήθελε μια σχολη μηχανικών να ιδρυθεί στο νησί.Οι καπετάνιοι κουτσά-στραβά μπαλώνονταν η κατάσταση με το ναυτικό λύκειο,όποιος όμως ήθελε να γίνει μηχανικός έπρεπε είτε να πάει στο Ασπρόπυργο είτε σε ιδιωτική σχολή στην Αθήνα και στις δύο περιπτώσεις.Και ο ναυτικός γονιός να πληρώνει συνέχεια.Γιατί οι εφοπλισταδες δεν έκαναν μια σχολή στον τόπο τους;;έστω να πλήρωναν δίδακτρα οι γονείς αλλά τα παιδιά θα ηταν στα σπίτια τους.εξ άλλου εργάτες στην δούλεψη τους θα ετοίμαζαν...αλλά καλά αυτοί μόνο να παιρνουν το αιμα ξέρουν,υπηρχαν βεβαια οι παλαιοί που έδωσαν πράγματα στο νησί οι νεώτεροι για φτύσιμο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. συγχαρητηρια και απο εμένα για την προβολή του θέματος,μονον που πρέπι να μαθουν εκει στην Ανδρο ....οτι δεν παει το βουνό στο Μωαμεθ...αλλα ο Μωαμεθ στο βουνο.Γιατι το λέω ; ; ...γιατι διαβαζα στον εκτος Ανδρου ηλεκτρονικο τυπο την ανακοινωση των παιδιων και των γονιων, δεν την εστειλαν στον Ανδριωτικο....αυτη την μεγαλομανια που εχουμε ας την αποβαλλουμε επιτελους .....αγαπητοι γονεις και μαθητες του ναυτικου λυκειου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή