ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 2013-2014
Δύο ομάδες της Άνδρου, ο Ανδριακός και η Υδρούσα, θα μετέχουν στο Πρωτάθλημα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων (ΕΠΣΚ) στους άνδρες. Η έναρξη του νέου πρωταθλήματος προσδιορίστηκε στις 5 Οκτωβρίου και ο πρώτος γύρος του Κυπέλλου Κυκλάδων στις 14 Σεπτεμβρίου.
Όλες οι ομάδες των Κυκλάδων θα αγωνιστούν σε μια κατηγορία, διαιρεμένες όμως σε ομίλους. Οι ομάδες της Άνδρου θα βρεθούν στον ίδιο όμιλο με τις ομάδες της Τήνου που θα συμπληρωθεί με ομάδες της Σύρου.
Στην αγωνιστική εντεκάδα πρέπει να συμμετέχουν τουλάχιστον επτά Έλληνες ποδοσφαιριστές. Στην σύνθεση μπορούν να μετέχουν μέχρι και δύο αλλοδαποί (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης) παίκτες και δύο Κοινοτικοί. Οι δύο αλλοδαποί μπορούν να αντικατασταθούν με κοινοτικούς.
Υποχρεωτική είναι η συμμετοχή σε όλη την διάρκεια του αγώνα δύο ποδοσφαιριστών που έχουν γεννηθεί πριν το 1994. Σε περίπτωση αλλαγής πρέπει να αντικατασταθούν με παίκτη αυτής της ηλικιακής κατηγορίας. Διαφορετικά, αν δεν υπάρχει, η ομάδα πρέπει να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο. Απόφαση καλή αφού δίνει την δυνατότητα να "πάρουν" παιχνίδια και οι νέοι ποδοσφαιριστές. Έπρεπε να ήταν πιο τολμηρή. Να υποχρέωνε τις ομάδες να έπαιζαν τέσσερις νέοι ποδοσφαιριστές.
Η αναγκαστική συμμετοχή νέων ποδοσφαιριστών υποχρεώνει τις ομάδες να λειτουργήσουν τμήματα υποδομών για να αντλήσουν ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα. Τακτική που την εφαρμόζουν με επιτυχία ομάδες κύρους όπως για παράδειγμα η Μπαρτσελόνα και ο Άγιαξ. Στην Ελλάδα σε όλες τις κατηγορίες προτιμήθηκε η ανορθόδοξη τακτική της εισαγωγής ποδοσφαιριστών με τα αμφίβολα αποτελέσματα...
Οι "υπερήλικες" ποδοσφαιριστές, άνω των 35 ετών, περιορίζονται στους τρεις στην εντεκάδα από το επόμενο όμως πρωτάθλημα. Θεωρείται υπερβολικός ο αριθμός τους. Έπρεπε να υπάρχει ένας και ο δεύτερος να κάλυπτε μόνον τη θέση του τερματοφύλακα. Στερούν αγωνιστικές θέσεις από νέους και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές. Λόγω δε ηλικίας και ποδοσφαιρικής παιδείας ελάχιστα, οι περισσότεροι, μπορούν να προσφέρουν στον εκσυχρονισμό του Κυκλαδικού ποδοσφαίρου. Η δε μετάθεση κατά ένα χρόνο της εφαρμογής του ορίου στην συμμετοχή των 35 και άνω είναι οπισθοδρόμηση με γοργά βήματα.
Το υπαρκτό πρόβλημα των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που μετά την ηλικία των 18 ετών μεταναστεύουν λόγω σπουδών πρέπει να βρεθεί λύση, λόγω νησιωτικότητας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται οι ομάδες. Οι διοικούντες των ομάδων και της ΕΠΣΚ έπρεπε να είχαν δημιουργήσει τράπεζα ιδεών και να είχαν καταθέσει στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πειστικές προτάσεις.
Το ποδόσφαιρο καθρέπτης της κοινωνίας είναι. Ποιοι διοικούν το νησί. Τα ίδια πρόσωπα τα οποία επιδιώκουν να είναι στην εξουσία. Τα νέα πρόσωπα τα βάζουν μπροστά για κάλυψη. Στο ποδόσφαιρο γιατί να υπάρξει αλλαγή. Τους ενδιαφέρει να φαίνονται ότι μοχθούν για τις ομάδες. Ποιες είναι οι υποδομές που δημιούργησαν. Λέγοντας υποδομές δεν εννοώ πάρτε παιδιά μια μπάλα και παίξτε. Με προπονητή (όχι σεμιναρίων ή αυτοδίδακτους) μπάλες, εξοπλισμό, γήπεδο και ιατρική υποστήριξη. Φυσικά και αξιοκρατία. Εξαίρεση ο Αστέρας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΙΟΣ ΑΣΤΕΡΑΑ.ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις μείνει κάποια χρόνια πίσω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Αστέρας συμπατριώτη είναι η ομάδα που καλλιεργεί τις υποδομές στο ποδόσφαιρο με επιτυχία.
Το παρελθόν διδάσκει, αν κολλήσουμε σε αυτό δεν υπάρχει πρόοδος. Σφάλμα αποτελεί να χαρακτηρίζουμε κάποιον μόνο για τα λάθη και τις παραλήψεις που έκανε και να αποσιωπούμε την αλλαγή προς θετική κατεύθυνση που βαδίζει, ισοσκελίζοντας θετικά την πορεία του.
Το χθες είναι μια παρένθεση. Το σήμερα είναι η μέρα με την νύχτα. Ο Αστέρας είναι ο πιο νοικοκυρεμένος σύλλογος. Παράγει αθλητισμό. Δημιουργεί ποδοσφαιριστές που διδάσκονται το άθλημα από εκπαιδευμένους προπονητές. Είναι ο σύλλογος που είχε το κουράγιο και το θάρρος να λειτουργήσει με παιδιά και γύρισε την πλάτη του να αγωνίζεται με νόθα λογική στο πρωτάθλημα Κυκλάδων. Μόνο εθελοτυφλούντες δεν μπορούν να δουν ότι παίζουν ανδριωτόπουλα, παιδιά που ζουν μόνιμα στο νησί. Δεν στηρίζεται σε αμοιβόμενους που βρισκόντουσαν με την ομάδα την ημέρα του αγώνα. Και επειδή είχαν κάνει την μεταγραφή οι κακώς νοούμενοι παράγοντες έπρεπε να αγωνίζονται.
ΑπάντησηΔιαγραφήεγω παιδια μονο γκρινια ακουω που τα καλοκαιρια ερχομαι στο νησι για υποδομες στον ανδριακο εδω και χρονια απο γονεις που δεν θελουν να δινουν συνδρομη τα υπολοιπα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε..
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Ανδριακος ειναι το ιστορικοτερο αθλητικο σωματειο στην Ανδρο αλλα δυστηχως δεν εχει την στηριξη της τοπικης κοινωνιας. Λιγοι ανθρωποι ασχολουνται διαχρονικα με την ομαδα και καταφερνουν με χιλιες δυσκολιες να την διατηρουν ζωντανη και αγωνιστικα αξιοπρεπη. Οσοι κριτικαρουν το κανουν εκ του ασφαλους μιας και ποτε οταν γινονται εκλογες δεν δινουν το παρων. Οι γονεις (οχι ολοι φυσικα) θεωρουν δεδομενο οτι τα παιδια τους πρεπει να αθλουνται δωρεαν και γινεται μεγαλος αγωνας ολη την χρονια να μαζευτουν οι συνδρομες (μιλαμε για 50 ευρω τον χρονο). Υπαρχουν φυσικα και οι διαφοροι γραφικοι που βριζουν απο την εξεδρα τα παιδια που αγωνιζονται γνωριζοντας οτι ειναι ερασιτεχνες που μπορει να να λειψουν απο τα σπιτια τους και τις δουλειες τους μπορει και τρεις μερες μεσα σε πλοια τον χειμωνα για να αγωνιστουν για τα χρωματα και την φανελα της Ανδρου.
ΑπάντησηΔιαγραφή