Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Με ΤΡΙΑ "ΧΑΡΤΙΑ" και 300€ !

ΝΟΜΙΜΟΙ ΟΙ ΣΤΑΥΛΟΙ ΩΣ 35μ2

Τέσσερα «χαρτιά», το ένα είναι παράβολο, χρειάζονται συνολικά για τη νομιμοποίηση σταυλικών εγκαταστάσεων έως 35 τ.μ. που μέχρι τώρα δεν είχαν καταφέρει να αδειοδοτηθούν. 
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και στην παράγραφο 13 του άρθρου 23 αναφέρει τα εξής:


«Aυθαίρετες κατασκευές σταυλικών εγκαταστάσεων και συνοδών κτιρίων προσωρινής διαμονής των κτηνοτρόφων, που δεν υπερβαίνουν συνολικά τα 35 τ.μ., σε δημόσιες υπό νόμιμη παραχώρηση ή ιδιωτικές εκτάσεις, τις οποίες εκμεταλλεύονται νομίμως κτηνοτρόφοι και είναι καταχωρημένες στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΟΣΔΕ), μπορούν να υπαχθούν στις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου και να νομιμοποιηθούν χωρίς την καταβολή προστίμου». 
Για να μπορούν να υπαχθούν στις διατάξεις του παραπάνω νόμου θα πρέπει να υποβάλλουν:
α) Αίτηση.
β) Αντίγραφο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, με τα αντίστοιχα αποσπάσματα χάρτη, όπου θα αποτυπώνονται από τον μηχανικό τα σημεία των σταυλικών εγκαταστάσεων.
γ) Τεχνική έκθεση μηχανικού, όπου δηλώνεται ότι οι επιφάνειες του κτίσματος ή των κτισμάτων προσωρινής διαμονής δεν υπερβαίνουν συνολικά τα 35,00 τ.μ., καθώς και ο τρόπος κατασκευής αυτών και των σταυλικών εγκαταστάσεων.
δ) Παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους τριακοσίων (300) ευρώ».
Οι αυθαίρετες πλέον κατασκευές σταυλικών εγκαταστάσεων και συνοδών κτιρίων προσωρινής διαμονής των κτηνοτρόφων, που δεν υπερβαίνουν συνολικά τα 35 τ.μ., σε δημόσιες υπό νόμιμη παραχώρηση ή ιδιωτικές εκτάσεις, τις οποίες εκμεταλλεύονται νομίμως κτηνοτρόφοι και είναι καταχωρημένες στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΟΣΔΕ), μπορούν να υπαχθούν στις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου και να νομιμοποιηθούν χωρίς την καταβολή προστίμου.
Στο νησί μας μπορεί να μην έχουμε σταυλικές εγκαταστάσεις και ταυτόχρονη διαμονή κτηνοτρόφων, αλλά η διευθέτηση των παλαιών σταυλικών εγκαταστάσεων, θα βοηθήσει στο να απαλλαγούν οι ιδιοκτήτες τους, εάν τις έχουν δηλώσει ακόμα και στο έντυπο Ε9, απο περαιτέρω γραφειοκρατικές στο μέλλον διατυπώσεις, στο είναι ή δεν είναι νόμιμες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου