Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !

30 ΜΕΡΕΣ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ Ή ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ .


Θέμα των ημερών,με το που άλλαξε ο χρόνος,έγινε το ''χέρι'' που βάζει η εφορία στις λιγοστές ή μηδαμινές καταθέσεις φυσικών προσώπων, που όλοι μας γνωρίζουμε ότι αδυνατούν να πληρώσουν,μέσα στις προθεσμίες τις υποχρεώσεις τους.

Δεν είναι λίγα τα τηλεφωνήματα και οι συζητήσεις που ανταλλάσουμε όλοι μας,που επιβεβαιώνουν,καθημερινά ότι, πρόσωπα που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία,είδαν ξαφνικά, τους λογαριασμούς των να αδειάζουν,χωρίς καμμία ειδοποίηση.
Υπενθυμίζουμε και εμείς λοιπόν, ότι το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε διορία 30 ημερών, πλέον στους φοροοφειλέτες, προκειμένου να εξοφλούν τα χρέη τους και εάν δεν συμμορφώνονται, θα ακολουθούν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί. 
Η σχετική εγκύκλιος που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χ. Θεοχάρης, προβλέπει πως, σε περίπτωση μη καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών, κοινοποιείται στον οφειλέτη ή στο συνυπόχρεο πρόσωπο, ατομική ειδοποίηση καταβολής οφειλής - υπερημερίας για τις καθυστερούμενες οφειλές πριν από τη διενέργεια οποιασδήποτε πράξης εκτέλεσης, πλην της κατάσχεσης χρημάτων ή απαιτήσεων στα χέρια του φορολογούμενου ή τρίτου. 
Σε περίπτωση μη καταβολής των καθυστερούμενων οφειλών ή μη υπαγωγής αυτών σε πρόγραμμα ρύθμισης, εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της ατομικής ειδοποίησης καταβολής οφειλής, η φορολογική διοίκηση θα προβαίνει στη λήψη κάθε αναγκαστικού μέτρου είσπραξης.  
Επιπλέον προσοχή απαιτείται, ότι σε περίπτωση απώλειας προγράμματος ρύθμισης οφειλών, για τη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης δεν θα απαιτείται κοινοποίηση ατομικής ειδοποίησης καταβολής οφειλής. 
Στην ατομική ειδοποίηση θα αναγράφονται το ονοματεπώνυμο ή επωνυμία και τα στοιχεία του υπόχρεου, ο ΑΦΜ του υπόχρεου, εφόσον έχει εκδοθεί, η ημερομηνία έκδοσης της ειδοποίησης καθώς και παραπομπές στους αντίστοιχους εκτελεστούς τίτλους, συμπεριλαμβανομένων σχετικών προθεσμιών ημερομηνιών καταβολής και αριθμού δόσεων, το είδος και το ποσό των οφειλόμενων φόρων, των τόκων, των προστίμων και η φορολογική περίοδος ή περίοδοι ή οι φορολογικές υποθέσεις που αφορούν αυτά, με εξαίρεση αυτά για τα οποία ισχύει νόμιμη ή δικαστική αναστολή πληρωμής, η εντολή καταβολής των ποσών αυτών, ο τρόπος πληρωμής των ανωτέρω οφειλών, κ.α. 
Στην εγκύκλιο αναφέρεται πως, στην ατομική ειδοποίηση θα ξεκαθαρίζεται πως, οι τόκοι θα συνεχίζουν να υπολογίζονται μέχρι την τελική εξόφληση της οφειλής, αλλά και ότι εφόσον ο φορολογούμενος δεν προβεί σε εξόφληση εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της ατομικής ειδοποίησης, η φορολογική διοίκηση μπορεί να προβεί σε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των ποσών.

1 σχόλιο:

  1. ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ! ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ! ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΧΩΡΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΜΑΘΕΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΙ! ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΡΑ ΔΗΛΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΛΕΨΙΑ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ Η ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ! ΤΙ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΑΝ ΚΑΠΟΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΗΘΕΛΑΝ 30000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΡΟΣΙΑ ΚΑΝΑΠΕΔΩΝ Η 20000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ!! ΤΙ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΘΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΛΕΨΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΛΕΨΙΕΣ!! ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΝΥΦΗ! ΑΝΕΡΓΟΙ, ΞΕΣΠΙΤΩΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΥΤΗ ! ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή