Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΙΣΤΟΡΙΕΣ...ΑΣΤΕΡΙΞ ΚΑΙ ΟΒΕΛΙΞ!

"ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΥΤΟΙ... ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ!" 
 
Όλοι μας έχουμε διαβάσει και ξεφυλίσει το κόμικς Αστερίξ και Οβελίξ. Η γνωστή ατάκα ‘’Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι’’ του Ρενέ Γκοσινύ, από το ομώνυμο κόμικς έχει γράψει ιστορία και περνά από γενιά σε γενιά...
Αυτό φαίνεται  ζήλεψαν και ξανάφεραν στην επικαιρότητα στο Λιμεναρχείο Γαυρίου τις τελευταίες εβδομάδες...
Φαίνεται από τις καθημερινές τους δραστηριότητες, με επικεφαλής τον προϊστάμενο του, που ίσως ζήλεψε ή μάλλον πρόσφατα, διάβασε το εν λόγω κόμικς... και ήρθαν να επιβεβαιώσουν, τον Ρενέ Γκοσινύ!
Δεν εξηγείται ούτε με την λογική του... Οβελίξ, τέτοια σπονδή, τέτοια εποχή, να εφαρμόσουν, τον νόμο και την τάξη στο Γαύριο. Οχι βέβαια ότι τυπικά δεν ενεργούν νόμιμα, αλλά η όλη αυτή ιστορία που εκτυλίσσεται τώρα μπροστά μας μοιάζει με μιά από τις ιστορίες του Αστερίξ και Οβελίξ... που βρέθηκαν στριμωγμένοι και πριν βρούν την λύση, ενεργούσαν τελείως αψυχολόγητα και ταπεινωτικά για αυτή τους την ίδια την ιστορία και υπόσταση.
Πέρασε μια ολόκληρη τουριστική σαιζόν, το καλοκαίρι, με ένα αλαλούμ στο λιμάνι Γαυρίου, ένα απαράδεκτο κυκλοφοριακό μπάχαλο στην ευθύνη αρμοδιότητας τους (διάβασε σχετικά μας, άρθρo ΕΔΩ,), με ανύπαρκτη αστυνόμευση, με ανύπαρκτη μιά υποτυπώδης παρέμβαση.
Τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα παντού, πινακίδες που είχε τοποθετήσει ο Δήμος, αλλά που όλοι, με πρώτη αυτήν την δημόσια υπηρεσία, να τις γράφουν στα παλιά τους τα... υποδήματα.
Μόνιμη η αγανάκτηση και τα παράπονα των επαγγελματιών, των παραθεριστών, που με αυτήν την εικόνα , που όλοι μας αντικρίσαμε, υποβάθμισαν για μια ακόμα χρονιά το Γαύριο ακόμα περισσότερο. Εικόνες που συγκρίνονται με αντίστοιχες τριτοκοσμικής χώρας.
Ηρθε ο Οκτώβρης, έφυγαν τα αυτοκίνητα των παραθεριστών του τόπου μας και αντί να τηρηθούν και να εποπτευθούν αυστηρά, οι χώροι των μόνιμα παρκαρισμένων αυτοκινήτων
(που αφήνονται την Κυριακή το απόγευμα μέχρι την επόμενη Παρασκευή που έρχονται στο νησί),καθίσταται αδύνατη, η προσωρινή στάθμευση των μόνιμων κατοίκων στις θέσεις αυτές. Ερχεται λοιπον τώρα το Λιμεναρχείο Γαυρίου και μοιράζει στα προσωρινά σταθμευμένα αυτοκίνητα κλήσεις, με τέτοια ταχύτητα, που η μισή να υπήρχε, τους μήνες της τουριστικής περιόδου και των 3ημερων, κανένας δεν θα έλεγε για το αλαλούμ που προαναφέραμε!
Εχει χαθεί στην κυριολεξία η έννοια του μέτρου, το αυτονόητο, όταν με τις πράξεις σου δεν προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο υπηρεσίες, αλλά αντίθετα εξαγριώνεις κάθε καλοπροαίρετο αφού λειτουργείς με λογική... κόμικς και τι εννούμε;
Απλά η αστυνόμευση, οι κλήσεις και η απομάκρυνση τους, πρέπει να είναι στα μόνιμα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στους χώρους έξωθεν του λιμανιού, ώστε να βρίσκουν θέση προσωρινής στάθμευσης, όλα αυτά τα αυτοκίνητα που παρκάρουν για λίγες ώρες, στα σημεία που τώρα το Λιμεναρχείο μοιράζει κλήσεις.
Είναι δε προφανές, ότι τούτη την χρονική στιγμή, ΤΩΡΑ, πραγματικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος  άσκησης τέτοιας αυστηρότητας, όταν το καλοκαίρι ήταν ανύπαρκτη  η όποια τους παρέμβαση, που θα ήταν λειτουργική. Αυτήν την εποχή όλοι αναρωτιούνται λέγοντας, ότι "είμαστε τρείς και ο κούκος"  και   καλά-καλά, δεν υπάρχουν, ούτε και αυτοκίνητα !
Ολοι λένε... μα καλά με τα κιάλια από το μπαλκόνι τους τώρα τα βλέπουν τα αυτοκίνητα και τρέχουν και αφήνουν στο παρμπρίζ κλήσεις; 
Τι καλά θα ήτανε να είχαν κιάλια και τους μήνες αιχμής... ή δεν είχαν μέχρι τώρα, οπότε να τους δικαιολογήσουμε για την ανυπαρξία τους, τους προηγούμενους μήνες;
Απο την άλλη φαίνεται ότι... τα κιάλια τους, δεν βλέπουν τόσο μακρυά και τόσο καλά απο το μπαλκόνι τους... για να μην βλέπουν τα μόνιμα απο όλη την Ανδρο αυτοκίνητα στους χώρους που αναφέραμε, ώστε να βρίσκουν θέσεις, οι μόνιμοι κάτοικοι, όσοι κατεβαίνουν απο τα χωριά για να ψωνίσουν στα μαγαζιά, να πιούνε ένα  καφέ, αλλά ακόμα και αυτοί οι λίγοι επισκέπτες του Γαυρίου να κυκλοφορούν χωρίς αγχος;
Πληροφορηθήκαμε, ότι ο σημερινός προϊστάμενος του Λιμεναρχείου Γαυρίου, θήτευσε στο Λιμεναρχείο Ραφήνας. Αραγε απο εκεί, δεν είδε τουλάχιστον το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ότι η εκεί Λιμενική Αρχή και το Λιμενικό Ταμείο Ραφήνας, αλλοιώς λειτουργούν τώρα τους χειμερινούς μήνες, για τους ντόπιους αλλά και τους ταξιδιώτες των νησιών μας και αλλοιώς απο 1 Ιουνίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου; Αλήθεια  αυτοί εκεί έχουν ανακαλύψει... την πυρίτιδα, ποιό μπροστα απο εμάς;
Αλήθεια η προισταμένη αρχή, το Λιμεναρχείο  Ανδρου,ο Δήμος Ανδρου,ο Σύλλογος Επαγγελματιών, αυτό το ίδιο το Λιμενικό Ταμείο Τήνου –Ανδρου, τι λένε τώρα με αυτό το... κόμικς που ζεί το Γαύριο και οι επισκέπτες του.
Μην μας πούνε πάλι ..καμμιά αφέλεια τύπου Οβελίξ, ότι, τώρα που κάνουμε την δουλειά μας, μας σχολιάζετε...γιατί τότε σίγουρα θα γελάει ...όλος ο στρατός του Αστερίξ και του συμπαθέστατου μας Οβελίξ!

61 σχόλια:

  1. Οι κλήσεις μπορεί να συμβάλλουν στις διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ λιμεναρχείου και πολιτών. Το γνωστό γράφει ο απλός υπάλληλος για να φαίνεται κακός και ο επικεφαλής τη διαγράφει, ο καλός, που πάντα λειτουργεί υπερ του πολιτη... Κατά το γνωστό ό έχων θείο από την Κορώνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απαγόρευση υπάρχει για να μην υπάρχει αναρχία με τα αυτοκίνητα και τους επιβάτες και για την ασφαλή κίνησή τους. Το πνεύμα του νόμου πάει περίπατο όταν εφαρμόζεται όταν υπάρχουν δύο αυτοκίνητα και δεν τηρείται όταν είναι δυο χιλιάδες. Η χτένα χρειάζεται όταν υπάρχουν μαλλιά στον φαλακρό περιττεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υποστηκαμε και εμεισ το καλοκαιρι,διαμενοντας στο Κυπρι αγαπΗτοι φιλοι αυτό που σχολιαζεται και τωρα απλα γελαμαι με αυτα που διαβαζουμε.Μονον που η αρθρογραφια σας,νομιζω οτι θα ειχε καλυτερα αποτελεσματα,αν και τοτε τους σχολιαζεται με στοχο να κινηθουν επιτελους οι αρχες και οι νόμοι.Στο Γαυριο ηταν ΧΑΟΣ και λιγα παλι γραφεται .Που ειναι τα παρκινγκ έστω και σαν την Ραφηνα να αφηνουμε τα αυτοκινητα μας.Εξω απο το ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ..κόλαση..εισαστε ολοι συνυπευθυνοι.ΔΗΜΟΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ -ΤΥΠΟΣ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΕ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙ....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ...ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ...!!

      Διαγραφή
  4. OI συζητήσεις απ΄ότι γνωρίζουμε, περί του θέματος, έχουν πελαγοδρομήσει, καθώς,παλαιότερα και τώρα, στις απόπειρες που γίνανε διατυπώθηκαν από τους συναρμόδιους για το θέμα, διαφορετικές θέσεις και απόψεις. Η πραγματική εικόνα ειναι πονοκέφαλος στο Γαυριο.
    θυμόμαστε ότι ο πρωην Δήμαρχος μεχρι και αποφαση Δημοτικου Συμβουλιου ειχε βγάλει..αλλα και αυτήν η δημόσια υπηρεσία την εγραψε...Αλλες αναφορες στις πριοσταμενες αρχες ειχαμε ;Αυτοι όλοι οι επαγγελματιες που τωρα φωνάζουν,που είναι αλήθεια; ερχομαστε χρονια στο Μπατσι αλλα ποτε σε αυτο και στο Γαυριο δεν ειδαμε τους επαγγελματιες να παρεμβαινουν .Το μονο που τους νοιαζει ειναι εξω απο το μαγαζί τους τα 2-3 μέτρα...οταν θα φυγει ο παραθεριστης απο αυτο το χαος, οπως του Γαυρίου,να δουμε τοτε ποιος θα φταιει.Το μονο σίγουρο ειναι ότι, δεν θα φταίει το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ και η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία απόφαση δεν φτάνει από μόνη της να λύσει ως δια μαγείας το πρόβλημα,για παράδειγμα η ώρα ανεφοδιασμού τον επιχειρήσεων δεν στέκει και δεν είναι λειτουργική.

      Διαγραφή
  5. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ -μαρουσι24 Οκτωβρίου 2013 στις 8:20 π.μ.

    ΣΑΝ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΚΠΛΗΣΣΟΜΑΙ.ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΤΡΟΦΟ ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΖΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΖΟΥΝΕ...ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΙ...ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΟΥΝ; ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΙΑΒΑΖΩ ΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ! ...ΜΑ ΚΑΛΑ ; ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΙΟΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΥΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ..ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΗΤ Η ΙΔΙΑ ΝΑ ΝΑΕΒΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΗΧΥ...ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ.ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ Η ΑΝΔΡΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ,ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ,ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ...ΦΡΟΥ..ΦΡΟΥ ..ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ...ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΑ...!!!

      Διαγραφή
  6. Ο νόμος εφαρμόζεται τώρα για να χαλαρώσει το καλοκαίρι. Αθάνατη δημόσια διοίκηση. Να καταλάβει ο Βαρβιτσιώτης ότι τηρείται στατιστικά η τάξη και το καλοκαίρι λόγω θέρους τηρείται στο περίπου δηλαδή στο καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ!!!!!!!!!!!!!ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΣΟΥΝ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΟΟΟΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ?????ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΩΦΩΡΕΙΑ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!ΤΩΡΑ ΕΞΑΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 8 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ..........ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ <> ΘΑ ΤΑ ΑΛΑΞΩ ΟΛΑ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ....ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλήθεια το οργανόγραμμα του Σταθμού Γαυρίου τι λέει ; πόσο προσωπικό δικαιολογεί ; πόσο υπάρχει ; τι γινεται με τις αδειες τους ;πόσοι υπηρετούν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέτοια αψυχολόγητη εφαρμογή του νόμου,που εγώ την λέω ..νόμιμη μέν...αλλά κόντρα στην κοινωνία του νησιού,μάλλον δείχνει...ότι έχουμε χάσει την μπάλλα όλοι μας ! Ας μας πούνε επιτέλους εκέι στο Γαύριο, που να αφήνουμε τα αυτοκίνητα μας, όπως το βλέπουμε και στην Ραφήνα έστω και με κάρτες σταθμευσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το λιμανι του Γαυριου φετος οργανωθηκε καλυτερα απο καθε αλλη φορα. Το οτι καποιοι ειχαν καλομαθει, παρατουσαν το οχημα τους οπου ηθελαν και τωρα ξαφνικα πρεπει να υποστουν την παραβαση και κανουν σαματα δεν σημαινει οτι γινεται μπαχαλο. Οι πινακιδες στασης- σταθμευσης ειναι ξεκαθαρες, οποως και οι διαγραμμισεις. Ειναι θλιβερο να αντιδορνυ καποιοι επειδη το λιμενικο τμημα και ο διοικητης κανουν ΑΠΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλοκαίρι έκαναν καλά την δουλειά τους ΄η όχι; Η ευσυνειδησία είναι εποχικό είδος;

      Διαγραφή
  11. Συνήθως οι μισοί οδηγοί και βάλε έχουν πληρώση για να πάρουν το δίπλωμα,άσχετο.Συνήθως όταν αγοράζουμε αυτοκίνητο το παρκάρουμε όπου μας βολεύει ,δεν νομίζω ότι πάει έτσι αλλά και αυτό άσχετο.Συνήθως σε ένα σουπερμαρκετ πιστεύω ότι πρέπει να βρίσκεις χώρο να παρκάρεις ,τώρα 4 θέσης στάσμευσεις στον ΑΒ στο γαύριο είναι αρκετές,άσχετο.Το να παρκάρουν το αυτοκίνητο και να φύγουν στην αθήνα ή οπουδήποτε αλλού και να μην βρίσκεις να παρκάρεις νόμιμα είναι άσχετο.Στην υπόλοιπη ελλάδα όλοι οδηγάνε σωστά και σέβονται τα πάντα,εδώ γελάμε.Καλή σας ημέρα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ....ΚΑΛΑ ΦΤΑΝΕΙ...ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ...ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΕΧΕΙΣ ..ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ...Η ΕΑΝ ΟΧΙ ? ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!...ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ.. '''ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ''....ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΡΙΟΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.ΑΠΛΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΖΕΙΣ ΕΔΩ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΑΥΡΙΟΥ,ΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΤΟΠΙΟ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΗΓΗΘΕΙ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να μην καταδικάζουμε λέει σχολιαστής σας αγαπητό ''ΑΝΔΡΟΣ σήμερα'' μία υπηρεσία..ασφαλώς όχι...τώρα αν αυτή η ίδια με τις ενέργειες της καταδικάζεται ? ? ?...δυστυχώς πολλά τα παραδείγματα σε στεριά και θάλασσα και απλά υπενθυμίζω και εγώ εδώ..για την θάλασσα !...κυνηγάνε αυτούς που έχουν ελέγξει πολλές φορές και στήνονται μόλις βγεί κανένα βαρκάκι ιδιώτη ή νοικιασμένο έξω απο το λιμάνι Μπατσίου αλλα και το Γαύριο...κανονικό κρυφτούλι δηλαδή,εικόνα στους τουρίστες του νησιού μας..Αστερίξ και Οβελίξ.
    Δεν θα μπορούσαν κάλλιστα στο πνεύμα της συνεργασίας, να καλούσαν όλα τα σκάφη επεγγελματικά και ιδιωτικά στο Λιμεναρχείο,μια φορά τον χρόνο και να ελέγχουν τα χαρτιά τους,ούτως ώστε να μην γίνεται αυτή η αντιτουριστική εικόνα στην θάλασσα και να έχουν καταγραμμένα όλ ατα σκάφη και τα χαρτιά τους και παλι την άλλη χρονιά να κάνουν ανανέωση μαζί με τους ιδιοκ΄τητες τους ? ? ...και για να μην παραξηγηθώ,όλοι ξέρουμε τι γίνεται με τις ανεμμότρατες και άλλα διακινούμενα είδη στο νησί ...οπότε να ρίξουν το βάρος τους εκεί που πραγματικά τους θέλουμε σαν κοινωνία μαζί μας ///...ρωτάω ? ?...ακούει κανείς ...σώφρον Ελληνας ? ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΝΟΣ ΣΚΑΦΟΥΣ.ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΝΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ-ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΟΥ,ΕΛΕΓΧΟ ΑΛΙΕΙΑΣ, ΕΛΕΓΧΟ ΣΩΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ,ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΩΝ ΑΝ ΑΛΙΕΥΟΥΝ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΟΤΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΝΟΣ ΣΚΑΦΟΥΣ ΕΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013 ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ;;ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕΡΑ Η ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΩΣΤΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;;ΑΛΛΟΣ ΤΑ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΑΛΛΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΗΓΜΕΝΑ.ΑΛΛΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΑ ΑΣΤΕΙΑ....ΑΛΛΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΑ ``ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ , ΝΑ; ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΩ```ΚΛΠ ΜΕ ΤΟ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΑΦΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΞΑΝΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ Η ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΝΟΟΥΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.

      Διαγραφή
  14. ΓΡΑΦΕΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ,ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ,ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ ΤΑ ΟΚΤΩ ΑΤΟΜΑ ΟΤΑΝ Η ΒΑΡΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ;ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ,ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ Η ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αμάν πια με αυτό το ανώνυμε. Τι θέλετε να γράψω τα στοιχεία μου και να γράψουν το αυτοκίνητό μου ακόμα και έξω από το σπίτι μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σωστά το λές φίλε....αν πρέπει να εξαντλήσουν το μπλοκάκι τους...να τα κρύψουμε και απο τους κήπους μας ! ! ! ...και λίγο πιό σοβαρά ! !..έχει κανένας καταλάβει εκεί στο Λιμεναρχείο και η προισταμένη του αρχή στην Χώρα του Λιμεναρχείου,για αυτά τα αντιτουριστικά και τριτοκοσμικά που ζήσαμε στο Γαύριο και εμείς σαν διαμένοντες εκεί αλλά κια τα καταστήματα στην παραλία ? ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΓΩ ΦΙΛΟΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ.
    ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ.ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ-ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΤΣΟΥΝ ΚΑΤΩ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗς ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟς ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ...ΠΟΤΕ Ο ΕΝΑ ΣΚΑΙ ΠΟΤΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΟΤΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΚΑΤΑΒΑΣΕΙ ..Η ΚΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ.ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥ-ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ- ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ-ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΛΠ ΚΛΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παραπάνω καποιος ανώνυμος σχολιάζει και πολύ αναλυτικά λέει για τον έλεγχο των σκαφών.Τι καλά θα ήτανε εαν έγραφε και στο τέλος αντί για ανώνυμος την λέξη.....εκ του Λιμεναρχείο Γαυρίου....και όχι ότι διαφωνώ με την όλη τοποθέτηση του, ίσα-ίσα,είναι απόλυτα σωστή.ΑΛΛΑ η άδεια χειριστή και αλιείας αν περαστεί στην καταγραφή μαζί με τ' άλλα χαρτιά, που το πρόβλημα ρέ παιδιά ?...η πρόταση ήταν να ανοίξετε επιτέλους ένα προγραμματάκι στο EXCEL και να γλυτώσετε όλους μας αλλά και εσάς τους ίδιους απο το κρυφτούλι ! ...για άλαλ σοβαρά σας θέλουμε σαν Λιμενική Αρχή ! ....αράξτε όταν έχετε πληροφορίες στην δυτική ακτογραμμή απο τον Χάρακα μέχρι επάνω την Φάσσα και τότε να σας παραδεχθούμε...έτσι σχολιάζουν όλοι στο νησί για το πλωτό του Γαυρίου...εσείς δεν έχετε ακούσει τίποτα, που υποτίθεται ζείτε μέσα σε αυτήν την κοινωνία ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και για το πόσα κιλά ψάρια βγάζεις και τα πουλάς "μαύρα" έξω πότε θα στο ελέγξουν ρε πονηρέ...???Μία φορά το χρόνο...???ή να το περάσουν στο EXCEL και αυτό....???
      Για το αν ψαρεύεις νόμιμα και κινείσαι νόμιμα...???
      μόνο τα χαρτιά είναι.????

      Διαγραφή
  19. Φροντισατε, να στειλετε, το αρθρο σας αυτο και στο Αρχηγειο του Λιμενικου Σωματος.Ωστε να τους καλέσει για σεμιναριο, εκτελεσης των καθηκοντων τους, καθ΄όλο το ετος, 365 μερες, μέσα απο κοινη συνυπαρξη της υπηρεσίας τους με τους πολιτες και όχι για ότι νομιζει και κατεβάζει το κεφαλι του κάθε υπαλλήλου... ?


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Tα αυτοκινητα και οι καρεκλες των καταστηματαρχων,απο την ανυπαρξία του Δήμου και του Λιμεναρχείου..κακά τα ψέμματα και αυτή είναι η αλήθιεα,έχουν φέρι το Γαυρειο σε αυτό το χάλι.σαν παλιός παραθεριστής του επί 38 και πλεον χρονια,μπορω και εγω να πω ότι το καλοκαιρινο χαλι,κάθε χρονο και χειροτερα και όλοι τους...άμα τους ακούσεις να σου λένε...φταιει αυτός και όχι εγώ....μονο που το Γαυρειακι μένει πίσω και ασ μου πούνε και μένα τωρα τον χειμωνα πως θα αντεξουν οικονομικα,όταν δεν εχουνε παραπανήσια εσοδα για να βγαλουν τον χειμωνα,όπως παλιά γινοταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που λέι πιο πάνω σχολιαστής,δεν γίνονται στόχος της κοινωνίας,όταν έχουν φροντίσει να συμπεριφέρονται και εφαρμόζουν τους νόμους με αυστηρότητα μέν, αλλα και με επίγνωση της κάθε τους πράξης στην κοινωνία...τι να λέμε τώρα φίλε...Πώς αλήθια σε άλλα μέρη τέτοιες υπηρεσίες λειτουργούν αρμονικά με τους πολίτες,οπότε εδω έχουμε μάλλον να κάνουμε με προσωπικές πολιτικές του κάθε περαστικού προισταμενου κια υπαλληλικού προσωπικού,που δεν πρέπει ν αχρεώνονται στο σύνολο του Σώματος του Λιμενικού...μην τα μπλέκουμε όλα λοιπον !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. δεν είδα στο σημείο που παρκάρουν τα ενοικιαζόμενα οχήματα δεν πέρασαν η ένστολη
    ΡΟΟΟΟΟΤΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΕΓΩ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αστα φιλε...αλλη αμαρτια αυτή ! ! Να ειναι μονιμα παρκαρισμενα τα ενοικιαζόμενα 5-10-15 αυτοκίνητα το λιγότερο και να μην μπορουμε εμεις να πιούμε ούτε καφέ ....εκεί αλήθεια που είναι κραυγαλέα η περιπτωση δεν βλέπουμε να ..'' κάνουν την δουλειά τους τα όργανα''....είναι όλοι τους αστείοι εγω αυτό εχω να πώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα παρκαρισμένα ενοικιαζόμενα έχουν πάρει ειδική άδεια απο το Δημαρχείο και παρκάρουν νόμιμα σε συγκεκριμένο χώρο που τους έχει παραχωρηθεί νόμιμα απο το Δήμαρχο...!!τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα σας βγάλανε τα μάτια τώρα....δεν ξέρετε τι σας φταίει...!!

      Διαγραφή
    2. έλεος 4 θέσης το κάθε γραφείο έχει (φορτοεκφόρτωσης όχι παρκινγκ )
      οπό των νόμο είναι υποχρεωμένα τα γραφεία να έχουν δικά τους παρκινγκ
      αυτό το χαλί να δημιουργείτε πρόβλημα στον τόπο σας είναι απαράδεκτο μην κάνετε τώρα και τον κόκορα από πανό

      Διαγραφή
  24. OLOI MAS EXOUME NA POUME APO KAPOIA ISTORIA GIA TO AISXOS TOU GAVRIOU.ALLA AYTO TO AISXOS, OTAN TO ANEXONTAI OI IDIOI OI KATOIKOI TOU TI NA PERIMENEI KANEIS ? O KATHE ASXETOS LEITOURGEI AYTOVOULWS KAI DEN YPARXEI MIA STRATHGIKH KAI ORGANWSH GIA TOUS TOURISTIKOUS MHNES KAI META GIA TON XEIMON APOU PRAGMATIKA DEN YPARXOUN OUTE AYTOKINHTA....PARA MONON TA ENOIKIAZOMENA KAI AYTA POU MENOUN OLH THN EBDOMADA ARAGMENA,ENV THA MPOROUSAN N APANE SE DHMOTIKO PARKING.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Aλήθεια τα λεωφορεία που μένουν μόνιμα εκεί σητν θέση τους,ενω οο κανονισμοί ορίζουν να φεύγουν όταν αναχωρούν τα πλοία,γιατί δεν τα γράφουν ; στο λιμάνι απο μέσα απο τα κάγκελα, τώρα να πάει κανείς να δεί,σήμερα,αύριο..ειναι παρκαρισμένα αυτοκίνητα για μέρες χωρίς να έχουν κλήση !...τι είναι αυτά τα αυτοκίνητα...των δικών μας ανθρώπων κύριοι του Λιμεναρχείου...κάντε ένα ρεπορτάζ αγαπητοί του ''ΑΝΔΡΟΣ σήμερα΄΄ και για αυτό, να δούμε τελικά πως λειτουργεί αυτή η υπηρεσία στον τόπο μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πολύ εύστοχη η παρατήρηση σου φίλε σχολιαστή.είναι σκέτη πρόκληση να είναι μέσα απο την περίφραξη παρκαρισμένα αυτοκίνητα...κάποιων ίσως κολλητών, γιατί κλήση δεν έχουμε δεί ποτέ σε αυτά ! ...άρα μόνον κάποιοι κολλητοί θα είναι που το ξέρουν και τα αφήνουν σε συνενόηση με τους Λιμενικούς ! ...και κατ΄ τα άλλα ..λίγο πιό πανω άλλος σχολιαστής λέει να αφήσουμε την υπηρεσία αυτή να κάνει την δουλειά της και να μην γκρινιάζουμε...Ναι ρε παιδιά αλλά αυτή η ίδια η υπηρεσία με τις πράξεις της, δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε, δεν μας αφήνει περιθώρια επιείκειας,όχι και να αγανακτούμε !
    Αλήθεια αν δεν έγραφε το ΄''ΑΝΔΡΟΣ σήμερα'' το σημερινό του ρεπορτάζ, θα λέγονταν όλα αυτά που διάβασαμε και ειπώθηκαν κια που ασφαλώς θα πρέπει να έχουν και συνέχεια απο τις πιό πάνω αρχές που εποπτεύουν τον Λιμενικό Σταθμό Γαυρίου ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα αυτοκίνητα που βρίσκονται μέσα απο την περίφραξη του Κύριου Λιμένα είναι του προσωπικού που εκτελεί 24ωρη βάρδια σε σκάφος και λιμεναρχείο κτλ ....και κάποια ιδιωτικά τα οποία φυλάσονται για συγκεκριμένους λόγους.
      Το αναφέρω αυτό γιατι κάποτε είχα και εγώ την ίδια απορία και το έψαξα ....άλλωστε μιλάμε για το πολύ 2-3 οχήματα ....ας μην αναφέρουμε λοιπόν μικροπρέπειες και γινόμαστε υπερβολικοί.

      Διαγραφή
    2. αστό για τη είναι το μονό εύκολο να βρεθεί ο ιδιοκτήτης !!!!!!!!!!!!
      κύριε ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  27. τώρα 4 θέσης στάσμευσεις στον ΑΒ στο γαύριο είναι αρκετές.....
    Που βρίκε ο ΑΒ 4 θέσεις στάθμευσης!!! Έχει κάποιο ιδιωτικό parking όπως ορίζει ο νόμος??? Η έχει κάνει parking δημόσια γή ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ υπό την προστασία των τοπικών αρχών???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το χάος του Γαυρίου ενοχλεί ιδιαίτερα τους μόνιμους κατοίκους κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα παράπονα πέφτουν βροχή στους αρμόδιους αλλά επιρρίπτουν τις ευθύνες περί αρμοδιότητας ο ένας στον άλλο και άκρη δεν βρίσκεις. Όταν αποφασίζουν να κάνουν την δουλειά τους αυτό γίνεται αποσπασματικά και με σπασμωδικές κινήσεις όπως αυτές των κλήσεων. Οι νόμοι εφαρμόζονται κατα περιόδους και κατά περίπτωση . Αποτέλεσμα είναι ο δημόσιος δρόμος να παρουσιάζει εικόνα παζάρι που και πανυγηριού. Καρέκλες, ψησταριές, ταμπέλες, γλάστρες, κατασκευές κάθε είδους, κώνοι, τραπεζοκαθίσματα, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και οτι άλλο σκεφτεί η φαντασία του καθενός. Οι πεζοί βρίσκονται και αυτοί στους δρόμους απροστάτευτοι αφού τα πεζοδρόμια είναι με αντίστοιχους τρόπους καλυμμένα. Αναρωτιέμαι είναι απο αδιαφορία, ωχαδερφισμό, έλλειψη αισθητικής, πρακτικότητα, αλλά δεν καταλήγω πουθενά. Θλίβομαι όμως όταν βλέπω άλλα λιμάνια περιποιημένο και με τάξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΕΣΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ...ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ...ΖΕΙΣ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ 'Η ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΣΑ ΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ! ! ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ....ΑΠΛΑ ΚΑΛΥΠΤΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ....ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ...ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΘΕΜΑ ΚΑΙ Μ ΕΤΗΝ ΥΠΗΡΑΣΙΑ ΣΟΥ.....ΑΛΛΑ ΕΛΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΣΑΙ ?...ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ..ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ...ΤΟΤΕ ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ? ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ? ...ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΚΣΤΟΜΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ..ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ...ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ...ΟΛΑ Τ' ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ...ΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΟΤΟΥΡΓΟΥΝ,ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ,ΑΚΟΜ ΑΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αλήθια γιατι τα βαζετε με τις υπηρεσιες του λιμεναρχειου και δεν λέτε για την ποιότητα των ανθρωπων που ασκούνε διοικηση στην αυτοδιοικηση στο νησί μας, που δεν μιλανε για τέτοια θεματα,δεν παιρνουν τις εκ του νομου διοικητικες αποφασεις και οχι να βαζουν τον αδυναμο κρικο το λιμεναρχειο να τρωγεται με τους πολιτες...το εχει καταλαβει αυτο κανενας σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ!
      ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ!!
      Η ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΕΛΕΗΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΥΝΗΓΗΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑς ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ....!!

      Διαγραφή
    2. μπράβο κύριε λιμενοφύλακα έχεις τετράγωνο μυαλό

      Διαγραφή
  31. Πόσο δίκιο έχεις που μιλάς για τους αυτοδιοικητικούς μας τόσα χρόνια τώρα είναι ...λίγοι! Φοβούνται να σπάσουν αυγά και πονηρά σκεπτόμενοι αφήνουν τα πάντα στο έλεος του θεού στο Γαύριο και όχι μόνον.
    Αλλά και αυτοί στις δημόσιες υπηρεσίες που ..τσιμπάνε και νομίζουν φορώντας την στολή τους ότι είναι ...στρατηγοί,δεν καταλαβαίνουν ότι δεν προσφέρουν στην κοινωνία...ποσο διαφορετικα θα ήταν τα πράγματα αν καταλάβαιναν όλοι ότι σε μιά κοινωνία που βράζει απο προβλήματα,αν δεν κάνεις και καλά την δουλειά σου,θάρθει μιά μέρα που θα το πληρώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ασχολούμαι χρόνια με το ψαροτούφεκο και γενικά με το ψάρεμα..!!Σε διάφορα φορούμ και ιστοσελίδες ψαροτουφεκάδων στο ίντερνετ όπου διαβάζω διαδίδεται οτι η Άνδρος δεν είναι "βολικός" και εύκολος προορισμός για ψαροτούφεκο κτλ γιατι το πλωτό του λιμεναρχείου στην Άνδρο "θερίζει" στη κυριολεξία ότι παρανομία υπάρχει και μάλιστα κάνει τόσο αισθητή την παρουσία του ώστε νομίζουν λανθασμένα οτι η Άνδρος έχει 2 σκάφη στο Λιμεναρχείο που δεν αφήνουν τίποτα άψακτο...!!Τις προάλλες πρότεινα σε 2 φίλους να έρθουν για ψαροτούφεκο και μου είπαν να πάμε σε άλλο νησί όπου δεν υπάρχει καταδίωξη γιατί στην Άνδρο την έχουν "πατήσει"!!!Τώρα αυτό είναι καλό ,κακό δεν ξέρω...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ!ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΤΕ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΣΟΥΞΕΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΥΤΗ Η ΧΟΛΗ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ!

      Διαγραφή
  33. Tο λιμάνι του νησιού μας θέλει φροντίδα σε πολλά ζητήματα.
    Το λιμάνι δεν έχει ομαλή κίνηση όταν το καλοκαίρι για παράδειγμά μέσα σε 30 λεπτά έχεις 2 πλοία από Ραφήνα που ξεφορτώνουν από 100 αυτοκίνητα περίπου το καθένα.
    (Σύνολο 200 επιπλέων αυτοκίνητα-δεν λέω για τα φορτηγά που φέρνουν διάφορα ακόμα και αυτά που ανεφοδιάζουν τις επιχειρήσεις)
    Έχουμε και τα αυτοκίνητα που φεύγουν την ίδια ώρα με το άλλο πλοίο για την Ραφήνα.
    Αυτοκίνητα που φέρνουν συγγενείς-φίλους που ταξιδεύουν με το καράβι ή περιμένουν να παραλάβουν επιβάτες .
    Λεωφορεία του κτελ ,ταξί και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.
    Αν το λιμάνι δεν είχε τις συγκεκριμένη στιγμή ούτε ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο στην παραλιακή τότε όλα θα ήταν τέλεια αλλά μόνο στο όνειρο μας θα δούμε κάτι τέτοιο.
    Δύστυχος όμως έχουμε και παρκαρισμένα αυτοκίνητα διότι πάρκαραν νόμιμα για να πάμε σε κάποιο μαγαζί : για ψώνια, για μία τυρόπιτα, για έναν καφέ ,για ένα εισιτήριο πλοίου κτλ.
    Δύστυχος έχουμε ανεφοδιασμούς τον επιχειρήσεων σε λάθος χρονική στιγμή.
    Δύστυχος ο χώρος στάθμευσης που είναι κοντά στο νηπιαγωγείο στο Γαύριο δεν φτάνει για όλα τα αυτοκίνητα ειδικά το καλοκαίρι.
    Δύστυχος έχουμε λάθος πινακίδες.
    Δύστυχος δεν έχουμε ούτε διάβαση πεζών.
    Δύστυχος έχουμε μικρά παιδιά με ποδήλατα στο δρόμο.
    Δύστυχος έχουμε πεζούς να περπατάνε στο δρόμο(ορισμένοι λένε ότι δεν χωράνε να περάσουν στο πεζοδρόμιο που είναι μπροστά από τα μαγαζιά διότι έχουν καρέκλες και τραπέζια, έχω δει γυναίκα με καροτσάκι να μην μπορεί να περάσει).
    Δύστυχος με μία γλάστρα φεύγει το κακό αυτοκίνητο μπροστά από το μαγαζί μας !!!
    Δύστυχος έχουμε υπέροχες αντιαισθητικές πινακίδες επιχειρήσεων δεξιά και αριστερά.
    Έχουμε υπέροχη αρχιτεκτονική στα κτήρια και χρώμα ,θυμίζει νησί το λιμάνι !!!
    Έχουμε υπέροχες κολόνες φωτισμού αλλά θα ενδιαφερθούμε μονάχα αν πέσει και κτυπήσει το παιδί μας η κολόνα!!!
    Έχουμε υπέροχο δρόμο με νερά όταν πλένουν τα καταστήματα το εξωτερικό τους χώρο!!!
    Μήπως όλοι πρέπει να καθίσουν σοβαρά και να δούνε τα προβλήματα !!!
    Αν είχαμε διαγράμμιση πώς να παρκάρει το αυτοκίνητο θα μας βοηθούσε.
    Αν είχαμε σωστές πινακίδες και ένα φορτηγό να σηκώνει τα μόνιμα αυτοκίνητα δε νομίζω να το παράταγε κανείς μετά. Μία κλήση τον 40 ή τον 80 € δεν κάνει τίποτα.
    Αν είχαμε ένα επιπλέον χώρο στάθμευσης έστω και με λεφτά (1€ την ώρα) θα βοηθούσε πολύ το καλοκαίρι.

    Δύστυχος δεν έχουμε ούτε την όρεξη να τα βρούμε μεταξύ μας ,δύστυχος λυπάμαι και όλοι εμείς που αγαπάμε το νησί μας το δείχνουμε καθημερινά με την στάση μας.







    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΗΔΗ ΛΥΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΠΩΣ΄ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΣΤΟ ΚΑΤΩ - ΚΑΤΩ Δ Ο Υ Λ Ε Ι Α ΤΟΥΣ ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ο νόμος και η τάξη πρέπει κάποτε να εφαρμόζονται. Να γίνει μια αρχή και να αγγίζει όλους τους παραβαίνοντες, όχι επιλεκτικά. Το πρόβλημα για τις τόσες εντάσεις υπάρχει διότι το λιμεναρχείο αποφάσισε σε ένα μέρος του λιμανιού να τηρήσει το νόμο. Αυτό παραπέμπει στο δυο μέτρα και δυο σταθμά.
    Το πρόβλημα με το λιμάνι Γαυρίου είναι ότι όταν σχεδιάστηκε το 1975 είχε προδιαγραφές του 1975. Όταν παραδόθηκε μετά από 30 χρόνια ήταν εκτός εποχής. Ακόμα και τότε υπήρχαν δυνατότητες να γίνει λειτουργικό. Το πολιτικό κόστος το φρέναρε και το φρενάρει. Για παράδειγμα πόσες ιδιοκτησίες επεκτάθηκαν στις προσχώσεις του λιμανιού; Είναι εύκολο να ανακαλυφθούν με τις αεροφωτογραφίες που υπάρχουν στην Γεωγραφική Υπηρεσία.
    Το Γαύριο είναι η πύλη της Άνδρου και έχει την ασχημότερη εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα για το νησί. Η εικόνα με το απέραντο μόνιμο πάρκιν είναι θλιβερή που αντικρίζεις. Πας να φας ή να πιεις καφέ και αντι για θάλασσα αντικρίζεις αυτοκίνητα. Νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε πλατεία της Αθήνας. Τι βίτσιο είναι και αυτό οι καταστηματάρχες να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους δίπλα στο μαγαζί και συνεχώς να ανοίγουν τις πόρτες για να το γνωρίσουμε.
    Το Γαύριο είναι απόλαυση τις μη τουριστικές περιόδους εξαιρώντας τις μέρες μεγάλης προσέλευσης και φυγής.
    Είναι γοητευτικό το μεγάλο και φυσικό λιμάνι. Τρώς ή πίνεις τον καφέ σου και απολαμβάνεις τη θάλασσα, τα πλοία... Καμιά σχέση με την ένταση του καλοκαιριού.
    Κανένα μέρος της Άνδρου δεν είναι τόσο ελκυστικό όσο το Γαύριο αυτής της εποχής. ΄Κυριολεκτικά σε ξεκουράζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποσο δικιο εχεις......

      Διαγραφή
    2. κανένα μέρος της Άνδρου δεν είναι τόσο ελκυστικό όσο το Γαυριο;
      Πλάκα με κάνεις....;

      Διαγραφή
  36. Η Άνδρος έχει μια Δημοτική Αρχή που τόσα χρόνια έχει λύσει το θέμα με τα σκουπίδια, το θέμα με το νερό, το θέμα με υγειονομικό καθαρισμό, δρόμους πεζοδρόμια λιμάνια, καταστήματα πινακίδες, αρχιτεκτονική, ναυαγοσώστες κτλ κτλ και μας πείραξε που επιτελούς μια αρχή του τόπου σε χώρο αρμοδιότητάς της προσπαθεί να βάλει τάξη.
    Ο σοφός λαος λεει το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι, ο καθένας με μια κάμερα μπορεί να καταγράψει κάθε λογής παρανομία και ασυδοσία που κρατεί στο Γαυριο,μπατσί Χώρα, να δει ποιοι είναι αυτοί που δεν σέβονται νόμους, που πάνε ανάποδα σε μονόδρομους που παρκάρουν όπου βρουν σε πεζοδρομία νησίδες αναπήρων κτλ κτλ.
    Εφόσον θέλετε να κάνετε σοβαρή δημοσιογραφική έρευνα και να μην αναπαράγεται κουβέντες καφενείου ιδού η ροδος ιδού και το πήδημα, βγείτε εξω και ρωτήστε ποια αμάξια γράφονται τώρα το χειμώνα. Είναι αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν καθημερινά οι δημότες οταν κατεβαίνουν για τα καθημερινά ψώνια τους ή είναι παρατημένα ιχ που οι κάτοχοι τους έχουν πάει Αθήνα?
    Η καλύτερα δείτε σε άλλα νησιά πως έχουν λύσει τέτοια προβλήματα με σοβαρές αποφάσεις και όχι από καφενείο κουβέντες του αέρα.
    Άμα δεν αλλάξουμε εμείς πρώτα νοοτροπία σαν ντόπιοι μην περιμένετε από τους ξένους. Αντί να επιβραβεύουμε τέτοιες κινήσεις για να φύγουν επιτέλους τα μονίμως παρκαρισμένα απο το Γαυριο αντιθέτως ειμαστε αντίθετοι. γιατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τι συγκινητικό .....μου έρχεται να βάλω τα κλάματα....!!!!
    εεεεε...ρε βρεμμένη σανίδα που χρειάζονται μερικοί....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το είπα και παραπάνω ...αλλά του αρθρογράφου δεν του άρεσε και το έσβησε μετά απο λίγες ώρες...!!
    το ξαναγράφω λίγο πιο light για να μην το ξανασβήσει:
    Της κοντής "κεφαλής".......... τις φταίνε οι τρίχες τις.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. pate kala oloi sas? ftiaxte prota ta vlaxomagazia sas........poy xreonete ton kafe apo to lidl 4 eyro.............ego pados protimo na pao se allo nisi.......ego ekana to lathos mia fora.....oso afora to thema tis sthatmefsis kai tis armodiotites toy limenarxeiou,afiste ta paidia isixa poy sto kato kato tis grafis den ine epilogi toys na einai sto nisi sas ...kai ektos aftoy pernoyne 700 eyro.... toys diatazoyne ti na kanoyne....ego ida oti o kathenas kanei oti thelei ..den sevete ton nomo kai toys sinanthropoys toy....parkarei o kathenas opoy thelei kai ean ine dinaton na bei kai mesa ston vasilopoylo me to aftokinito,na parei miso kilo feta.....afiste lipon ton kathe limenofilaka na kanei to paidi tin doylitsa toy xoris kiolas na borei na klepseiapo poythena....opos se oles tis alles doylies..........ade geia .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Και όλα αυτά γιατί η τοπική αυτοδιοίκιση δεν φρόντισε χρόνια πριν να δημιουργήσει χώρους στάθμευσης ,και αφόυ έχει μεγαλώσει η κίνηση του λιμανιού,ιδιαιτέρως τα καλοκαιρινά τριήμερα Παρασκευή -Κυριακή,να γίνουν και άλλα.Έπίσης εκείνο που δεν δικαιολογείται ειναι οι γλαστρες μπροστά στα μαγαζιά .Εγώ πληρώνω τέλη εσύ μαγαζάτοραπληρωνεις για να καταλαμβάνεις το χώρο που παρκαρω;;Πάντως λυση θα δοθεί μόνο με χώρους στάθμευσης......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. καποιοι θελουν το γαυριο ενα απεραντο παρκιν...γιατι ετσι τουσ βολευει!!δεν εχουν μαθει ποτε να παρκαροθν τα αμαξια τουσ στο δημοτικο παρκιν!!εμεισ σαν κατοικοι του γαυριου νομιζεις κυριε οτι μας αρεσει να αφηνεις το αμαξακι σου μπροστα απο τα μαγαζια μας και να ερχεσαι μετα απο 3 μηνες να κανεις τισ δουλιτσες σου και να φευγεις παλι??οχι βεβαια!!και καλα κανει το λιμερχειο και τα γραφει ολα γιατι τοσα χρονια το λιμανι τις ανδρου ηταν οτι να ναι!!να μαθεις λοιπον πωσς το γαυριο δεν ειναι παρκιν αλλα λιμανι να εξυπηρετη κοσμο!!αν θες εσυ να αφηνεις το αμαξι σου να το πηγενεις στο παρκιν και να περπατας!!μπραβο στο λιμεναρχειο και μακαρι αυτη η προσπαθεια να εξαφανιστουν ολα τα αυτοκινητα(ΜΟΝΙΜΑ ΠΑΝΤΑ) να συνεχιστει γιατι μονο τωρα θα μπορεσει να εφαρμοστει αυτο και οχι το καλοκαιρι και εμεις οι κατοικοι θα βοηθησουμε πολυ σε αυτο!!αν καπους τους ενοχλει μπορουν πολυ απλα να παιρνουν το κτελ και τα ταξι!!!ευχαριστω πολυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Θα ήθελα να θιμισο σε καπιους σχολιαστές ότι τα λιμάνια δεν ηνε απεραντα παρκιν να αφινομε για βδομάδες για μήνες τα.αυτοκινηταμας με αποτέλεσμα να ηπαρχι αυτί η ανεξελαικτοι οικονα του νισιου υπάρχουν και εκη επαγκελματιες που πρεπι να ζήσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Θα ήθελα να απαντισο στον παραπανο σχολιαστη αν αναφέρετε για το μόνιμο παρκιν η για στασι και να τον ροτισο όταν εση πηνις το καφεσου και ερχετε το αυτοκινιτο και σταματαη προστασου τι έχεις να πις ,,,,όσο για τις γλάστρες έχουν μπι για αυτούς που δεν ξέρουν να διαβάζουν της πινακιδες. Πρεπι κάποτε να μαθομε να σεβομαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή